Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύστημα μέτρησης κατανάλωσης και δυνατότητας απομακρυσμένου ελέγχου των καυστήρων στα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας Κύριο

  • 24 Νοεμβρίου 2024, 19:55
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Σύστημα μέτρησης κατανάλωσης και δυνατότητας απομακρυσμένου ελέγχου των καυστήρων στα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας

.

Η τοποθέτηση συστήματος μέτρησης κατανάλωσης και δυνατότητας απομακρυσμένου ελέγχου των καυστήρων των σχολείων έχει ήδη ξεκινήσει από το Δήμο Καρδίτσας και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και στα 40 σχολεία του Δήμου.

Αυτό ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο αντιδήμαρχος κ. Σβερώνης τονίζοντας ότι είναι μία κίνηση σύγχρονη, απαραίτητη και χαμηλού κόστους. Αποτελεί συμβατική υποχρέωση του οικονομικού φορέα που ανέλαβε την συντήρηση των σχολείων και ήδη έχει τοποθετηθεί σε 3-4, με το τέλος της συντήρησης.

Όπως σημείωσε η ύπαρξη του συστήματος δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τις ανάγκες κάθε σχολείου, την κατανάλωση που απαιτείται ετησίως, να υπάρχουν στατιστικά και συγκριτικά στοιχεία αλλά και να παρεμβαίνουμε σε περιπτώσεις που δεν κλείσει ο θερμοστάτης και τα καλοριφέρ λειτουργούν σε ώρες που δεν λειτουργεί το εκπαιδευτήριο.

Αφορμή για τα ερωτήματα που θέσαμε στον αντιδήμαρχο αποτέλεσε ερώτημα του κ. Σβάρνα κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου. Ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον αν έχουν ληφθεί υπόψιν σοβαροί παράμετροι όπως η ολοήμερη λειτουργία κάποιων σχολείων, οι καιρικές συνθήκες, το αν έχει γίνει ενεργειακή αναβάθμιση ή όχι, σε τι κατάσταση γενικότερα είναι το κτίριο.

Κατά τον κ. Σβερώνη, όλα αυτά θα είναι δεδομένα που και λαμβάνονται υπόψιν και θα διαμορφώσουν το πρόγραμμα λειτουργίας ανά σχολείο σε συνεννόηση πάντα με τους διευθυντές.

Εδώ να σημειώσουμε πως σε παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος κ. Τσιάκος ανέφερε πως οι διευθυντές θα δίνουν τις ώρες που θέλουν να ανάβουν τα καλοριφέρ από υπεύθυνο ηλεκτρολόγο, όπως και ότι σε δυσκολες καιρικές συνθήκες θα ανάβουν από την προηγούμενη μέρα.

Υποστήριξε ακόμα πως θα γίνει το καλύτερο για να έχουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ιδανικές συνθήκες, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα περικοπεί θέρμανση εις βάρος της υγείας τους αλλά και ότι δεν μπορεί να γίνεται αναίτια κατασπατάληση.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις24 Νοεμβρίου 2024, 19:58

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • “Big daddy’s pizza” με τη μεγαλύτερη πίτσα της πόλης και πάλι διαθέσιμη και σε delivery! “Big daddy’s pizza” με τη μεγαλύτερη πίτσα της πόλης και πάλι διαθέσιμη και σε delivery!
    26 Οκτωβρίου 2026, 19:40
  • Γονείς μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας από τους Σοφάδες: «Η γραφειοκρατία δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την καθυστέρηση στη μεταφορά των μαθητών» Γονείς μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας από τους Σοφάδες: «Η γραφειοκρατία δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την καθυστέρηση στη μεταφορά των μαθητών»
    26 Οκτωβρίου 2026, 19:06
  • Ιερά Μητρόπολη: Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Τιμόθεου στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Ιερά Μητρόπολη: Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Τιμόθεου στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
    26 Οκτωβρίου 2026, 16:25
  • ΑΝ.ΚΑ : Εργαστήριο Παραγωγής Ιδεών (Ideation) Κοινωνικής Καινοτομίας στην Καρδίτσα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SEED2SCALE ΑΝ.ΚΑ : Εργαστήριο Παραγωγής Ιδεών (Ideation) Κοινωνικής Καινοτομίας στην Καρδίτσα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SEED2SCALE
    26 Οκτωβρίου 2026, 16:07
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva