Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την κήρυξη του Δήμου Μουζακίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε ο Δήμαρχος Γ. Κωτσός Κύριο

  • 28 Φεβρουαρίου 2018, 14:32
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθεί στο σύνολό του ο Δήμος Μουζακίου ο Δήμαρχος Γ. Κωτσός με επιστολή που στάλθηκε χθες (Τρίτη 27/2) στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παράλληλα με δήλωσή του καλεί τους πολίτες να προχωρήσουν σε δηλώσεις των ζημιών που υπέστησαν.

«Καλούμε τους αγρότες, τους επαγγελματίες και γενικά τους δημότες που έχουν υποστεί ζημιές οι περιουσίες τους από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, να μεταβούν στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα Μουζακίου, Φαναρίου και Αγναντερού, για να δηλώσουν τις ζημιές τους, προκειμένου να γίνει η αποτύπωση των καταστροφών και να δοθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο αποζημιώσεις.» 

Η επιστολή του Δημάρχου Μουζακίου στην Περιφέρεια:

Λόγω της έντονης κακοκαιρίας (ισχυρές βροχοπτώσεις) που έπληξαν το Δήμο μας το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, αλλά και της χιονόπτωσης που ακολούθησε τη Δευτέρα 26-02-2018, σας ενημερώνουμε ότι προκλήθηκαν διάφορες ζημιές στο οδικό δίκτυο των ΤΚ του Δήμου μας.

Δρόμοι οι οποίοι συνδέουν τις Τοπικές Κοινότητες μεταξύ τους, καθώς και με την έδρα του Δήμου, παρουσίασαν έντονα φαινόμενα καταπτώσεων και καθιζήσεων με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να διακοπεί η συγκοινωνία των Τ.Κ. με την έδρα του Δήμου.

Επίσης παρουσιάστηκαν κατολισθητικά φαινόμενα εντός των οικισμών με άμεσο κίνδυνο καταστροφής οικιών και δημοσίων υποδομών.

Σε όλο το πεδινό τμήμα του Δήμου μας, παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, αποκόπηκαν οδικές συνδέσεις, πλημμύρισαν ποιμνιοστάσια και θερμοκήπια καθώς επίσης και οικίες και δεκάδες χιλιάδες καλλιεργήσιμων στρεμμάτων καλύφθηκαν από νερά.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν σε δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις, είναι ανυπολόγιστες.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να κηρύξετε το Δήμο Μουζακίου Νομού Καρδίτσας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς τα διαθέσιμα τοπικά μέσα δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της καταστροφής και απαιτείται κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον των υπαρχόντων.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Γ. Καραβίδας: "Ο Δήμαρχος Μουζακίου σε αργία, ο Δήμος σε θεσμική δοκιμασία" Γ. Καραβίδας: "Ο Δήμαρχος Μουζακίου σε αργία, ο Δήμος σε θεσμική δοκιμασία"
    26 Αυγούστου 2026, 22:04
  • Δήλωση του προέδρου της Δ.Κ. Μουζακίου Αχ. Καταραχιά για το θέμα της αργίας του Δημάρχου Μουζακίου Δήλωση του προέδρου της Δ.Κ. Μουζακίου Αχ. Καταραχιά για το θέμα της αργίας του Δημάρχου Μουζακίου
    26 Αυγούστου 2026, 20:35
  • Ο «Ποδαλείριος» και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας διοργανώνουν ξεχωριστή βραδιά στο Κάστρο Φαναρίου Ο «Ποδαλείριος» και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας διοργανώνουν ξεχωριστή βραδιά στο Κάστρο Φαναρίου
    26 Αυγούστου 2026, 20:30
  • Υποχρεωτική αργία δημάρχου Μουζακίου: Μία παραδοχή που γεννά επιπλέον ερωτήματα Υποχρεωτική αργία δημάρχου Μουζακίου: Μία παραδοχή που γεννά επιπλέον ερωτήματα
    26 Αυγούστου 2026, 20:44
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva