Το πρόγραμμα εορτασμού της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Το πρόγραμμα εορτασμού της 14ης Σεπτεμβρίου στην Καρδίτσα που καθιερώθηκε ως «Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος» γνωστοποίησε η Π.Ε. Καρδίτσας.
Αναλυτικά:
Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή ενώ στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:
-Τέλεση δοξολογίας στις 10:30 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
-Προσέλευση επισήμων στη Δοξολογία από 10:00 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 10:15 π.μ.
-Ομιλία από τον Υποδιευθυντή του 3ου Γενικού Λυκείου, κ. Νικόλαο Καρατάσιο.
-Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Ναού..
-Κατάθεση στεφάνων στον ανωτέρω χώρο από τους κ.κ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Βουλευτές Νομού, Αστυνομικό Δ/ντή, Δήμαρχο Καρδίτσας, Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, Εκπρόσωπους Αναπηρικών Οργανώσεων, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πολιτικά Κόμματα, λοιπές Οργανώσεις και Συλλόγους,που θα ήθελαν να τιμήσουν τον ανωτέρω εορτασμό.
Ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης θα παραστεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας.






