Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Δ. Λίμνης Πλαστήρα και άλλα 2 έργα στη Θεσσαλία εγκρίθηκαν από το "Αντώνης Τρίτσης" Κύριο

  • 10 Μαΐου 2021, 20:40
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Το Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Δ. Λίμνης Πλαστήρα και άλλα 2 έργα στη Θεσσαλία εγκρίθηκαν από το "Αντώνης Τρίτσης"

..

Τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,9 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε για την Θεσσαλία η Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που συνεδρίασε σήμερα με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

 Πρόκειται για τα έργα:

-«Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Χώρο-Χρόνου Άγραφον», προϋπολογισμού 238.766,70 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

-«Ολοκληρωμένη διαχείριση ενέργειας και αξιοποίηση ΑΠΕ στις υποδομές ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ», προϋπολογισμού 2.626.032,25 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κιλελέρ

-«Ανέγερση σχολικού συγκροτήματος ειδικής αγωγής» (μελέτη), προϋπολογισμού 1.023.959,24 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Λαρισαίων και

Τα τρία έργα

-Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Χώρο-Χρόνου Άγραφον» Δήμου Λίμνης Πλαστήρα: Αφορά τη δημιουργία Υπαίθριου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη θέση Στεφάνι της κοινότητας Μορφοβουνίου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, έκτασης 95 περίπου στρεμμάτων. Το Υπαίθριο Μουσείο είναι αφιερωμένο στις έννοιες Αντίσταση και Ελευθερία με όρους σύγχρονης τέχνης οι οποίες έχουν συνδεθεί με την ιστορία και τα επαναστατικά κινήματα των Αγράφων. Συνιστά ένα μοναδικό στην Ελλάδα εκπαιδευτικό πάρκο, κατ εξοχήν εικαστικού, εκπαιδευτικού, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Η δημιουργία ενός ισχυρού και αυτοτελούς πόλου έλξης επισκεπτών με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα που ενισχύει την επωνυμία της περιοχής ( brand name ) δίνει πρόσθετη αξία στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και την αναβαθμίζει ως τουριστικό προορισμό.

-Ολοκληρωμένη διαχείριση ενέργειας και αξιοποίηση ΑΠΕ στις υποδομές ύδρευσης της ΔΕΥΑ Δήμου Κιλελέρ: Αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, αξιοποίηση ΑΠΕ για βελτίωση της ενεργειακής αυτονομίας στις υποδομές της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, διασύνδεση Φωτοβολταικού Σταθμού με το Εθνικό Σύστημα Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας και δαπάνη σύνταξης και προετοιμασίας φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης.

-Ανέγερση σχολικού συγκροτήματος ειδικής αγωγής Δήμου Λαρισαίων: Αφορά την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος Ειδικής Αγωγής για τη στέγαση Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Η πρώτη φάση αφορά στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την πλήρη ωρίμανση του δεύτερου, κύριου έργου της ανέγερσης.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις10 Μαΐου 2021, 20:43

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Ανανεώθηκε για άλλους 6 μήνες η κατάσταση πολιτικής προστασίας στην Π.Ε. Καρδίτσας και ολόκληρη σχεδόν την υπόλοιπη Θεσσαλία Ανανεώθηκε για άλλους 6 μήνες η κατάσταση πολιτικής προστασίας στην Π.Ε. Καρδίτσας και ολόκληρη σχεδόν την υπόλοιπη Θεσσαλία
    3 Σεπτεμβρίου 2026, 16:16
  • Τρεις Δήμοι του ν. Καρδίτσας στους προσκαλούμενους για υποβολή πρότασης στο ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών Τρεις Δήμοι του ν. Καρδίτσας στους προσκαλούμενους για υποβολή πρότασης στο ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών
    2 Σεπτεμβρίου 2026, 16:27
  • Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Ανθής Χρ. Γιαννακού Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Ανθής Χρ. Γιαννακού
    1 Σεπτεμβρίου 2026, 11:49
  • Thessaly Pass 2026: Εντός οι Δήμοι Λίμνης Πλαστήρα και Μουζακίου Thessaly Pass 2026: Εντός οι Δήμοι Λίμνης Πλαστήρα και Μουζακίου
    31 Αυγούστου 2026, 16:45
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva