Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δυτ. Θεσσαλίας ο Δήμος Μουζακίου – Αβεβαιότητα για τις επετειακές εκδηλώσεις του 1821 (+Βίντεο) Κύριο

  • 31 Μαρτίου 2021, 08:44
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Υπέρ του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δυτ. Θεσσαλίας ο Δήμος Μουζακίου – Αβεβαιότητα για τις επετειακές εκδηλώσεις του 1821 (+Βίντεο)

...

Υπέρ της σκοπιμότητας για τη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Δυτικής Θεσσαλίας ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου στην χθεσινή του (30/3) συνεδρίαση.

Ο Δήμαρχος κ. Φ. Στάθης εξήρε τη αναγκαιότητα του Οργανισμού ο οποίος θα συμβάλλει στην στήριξη των μικρών Δήμων και στην αναπτυξιακή πορεία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας.

Όπως είπε ο ίδιος, αρχικά είχε εκφράσει επιφυλάξεις διότι υπήρχε η «Αναπτυξιακή Καρδίτσας» (ΑΝΚΑ Α.Ε.), αλλά λόγω καταστατικού η Εταιρεία δεν γινόταν να μετεξελιχθεί σε τέτοιον οργανισμό αμιγώς αυτοδιοικητικό κι’ έτσι κατέληξαν με τους άλλους Δημάρχους της Δ. Θεσσαλίας στη σύσταση μιας άλλης δομής.

Επίσης, το Δ.Σ. αποφάσισε να προσλάβει 11 υδρονομείς για τη νέα αρδευτική περίοδο οι οποίοι θα δουλέψουν στις ίδιες θέσεις, με βάση το περσινό πλάνο δράσεων.

Δείτε ακολούθως βίντεο από την τηλεδιάσκεψη από τη διαδικασία των ερωτήσεων

Στην διαδικασία των ερωτήσεων ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι ετοιμάζεται κοινή απάντηση από τις δημοτικές παρατάξεις στο πρόσφατο δημοσίευμα της ΑΗΒ Γκρουπ Α.Ε. σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Εταιρείας για αύξηση των ποσοτήτων απόληψης ύδατος από την πηγή «Γκούρα» στη Δρακότρυπα.

Σε ότι αφορά στις ζημιές στην Τ.Κ. Οξυάς, αλλά και γενικότερα στον ορεινό όγκο από τον «Ιανό» που έθιξε ο αντιπρόεδρος του σώματος κ. Γ. Καραβίδας, ο κ. Στάθης απάντησε ότι περιμένει χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση για να γίνουν τα απαραίτητα έργα, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει διατεθεί.

Για την αποκατάσταση στην γέφυρα Μουζακίου όπου υπάρχει πρόβλημα κίνησης για ΑμεΑ που έθιξε για πολλοστή φορά ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Λ. Γιώτης, ο Δήμαρχος είπε ότι είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας Θεσσαλίας, αν και ο Δήμος ζήτησε να παρέμβει αλλά δεν του επετράπει.

Σε ότι αφορά στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση του 1821, ο Δήμαρχος κ. Στάθης έδειξε σίγουρος μόνο γα τον εορτασμό στην Εκκλησία. Για όλα τα υπόλοιπα, το πιο πιθανό – είπε - είναι να μετατεθούν αργότερα από τις αρχές Μαΐου που είχαν αρχικά προγραμματιστεί. 

Χαρακτηριστικό της ρευστότητας που υπάρχει με την μένουσα πανδημία είναι το γεγονός η ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου δεν έχει απαντήσει αρνητικά η θετικά στην πρόσκληση για να παραστεί. Ενώ αμφιβολίες υπάρχουν και για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Τέλος, για το άνοιγμα δρόμου και ροής του νερού για χωράφια στην Μαγουλίτσα που έθιξε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Α. Γκαγκάς, ο Δήμαρχος είπε ότι εργάζονται εκεί για αυτόν τον σκοπό συνεργεία.

Να σημειωθεί ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης την βαθιά θλίψη και οδύνη του για το αδόκητο χαμό ενός νέου ανθρώπου, αδελφού της δημοτικής συμβούλου κ. Ε. Ρούσσα.

Καραγιάννης Φώτης

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις31 Μαρτίου 2021, 09:40

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Από 4 Αυγούστου οι αιτήσεις για την ένταξη δικαιούχων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μουζακίου Από 4 Αυγούστου οι αιτήσεις για την ένταξη δικαιούχων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μουζακίου
    3 Αυγούστου 2026, 11:22
  • Βλάβη στην ηλεκτροδότηση σε τμήμα του Δήμου Μουζακίου το πρωί της Δευτέρας (3/8) Βλάβη στην ηλεκτροδότηση σε τμήμα του Δήμου Μουζακίου το πρωί της Δευτέρας (3/8)
    3 Αυγούστου 2026, 09:03
  • Ξεκινούν οι αιτήσεις για 28 προσλήψεις συμβασιούχων στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Μουζακίου Ξεκινούν οι αιτήσεις για 28 προσλήψεις συμβασιούχων στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Μουζακίου
    3 Αυγούστου 2026, 08:31
  • Γ. Καραβίδας: «Ενεργειακή μετάβαση» και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ): Τα αδιέξοδα είναι εδώ Γ. Καραβίδας: «Ενεργειακή μετάβαση» και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ): Τα αδιέξοδα είναι εδώ
    2 Αυγούστου 2026, 08:54
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva