Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις για μικρό υδροηλεκτρικό στην περιοχή της Τ.Κ. Μοσχάτου Κύριο

  • 31 Ιουλίου 2026, 14:24
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις για μικρό υδροηλεκτρικό στην περιοχή της Τ.Κ. Μοσχάτου

.

Την υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (Π.Π.Δ.) του έργου «Μικρό Υδροηλεκτρικό έργο(ΜΥΗΕ)”Πλαστήρα”», αποφάσισε το Τμήμα Περιβάλλοντος Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Το έργο εντάσσεται είναι εγκατεστημένης ισχύος 2,60 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 2.60 MW στη θέση έξοδος αγωγού ύδρευσης (ΜΥΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ), στα γεωγραφικά όρια της Τ.Κ. Μοσχάτου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και φορέας του είναι η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΑΕ.

Ο προτεινόμενος Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΜΥΗΣ), ονομαστικής ισχύος 2,6 MW, θα αξιοποιεί το υδατικό δυναμικό του νέου αδειοδοτημένου αγωγού ύδρευσης, ο οποίος τροφοδοτεί τις εγκαταστάσεις διύλισης του Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας – Σοφάδων και των πέριξ κοινοτήτων.

Το έργο θα εγκατασταθεί πλησίον του κατάντη άκρου του νέου δικτύου προσαγωγής νερού, σε γειτνίαση με το έργο καταστροφής ενέργειας του αγωγού. Σκοπός της εγκατάστασης είναι η ενεργειακή αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού που προκύπτει από τη λειτουργία του αγωγού ύδρευσης.

Το γήπεδο εγκατάστασης έχει εμβαδόν περίπου 641,64 m2. Οι εκτάσεις εγκατάστασης ανήκουν στις απαλλοτριωμένες εκτάσεις του υφιστάμενου έργου και παραχωρούνται κατά χρήση για την εγκατάσταση του νέου σταθμού.

Η μέγιστη παροχή σχεδιασμού του αντλιοστασίου του έργου υδροληψίας, για 24ωρη λειτουργία, ανέρχεται σε 0,53 m³/s. Η παροχή αυτή αξιοποιείται για την παραγωγή ενέργειας μέσω του υδροστροβίλου, χωρίς μεταβολή των υδρολογικών παραμέτρων λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης, και μετά τη διέλευσή της επιστρέφει αμείωτη στην ανοιχτή διώρυγα απαγωγής του υφιστάμενου Υδροηλεκτρικού Σταθμού Ν. Πλαστήρα.

Π.Κ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Αποδίδεται στους Δήμους η 4η κατανομή (2026) για τις λειτουργικές δαπάνες σχολείων - 320.220 ευρώ για τα σχολεία της Π.Ε. Καρδίτσας Αποδίδεται στους Δήμους η 4η κατανομή (2026) για τις λειτουργικές δαπάνες σχολείων - 320.220 ευρώ για τα σχολεία της Π.Ε. Καρδίτσας
    5 Νοεμβρίου 2026, 08:04
  • Θετική η πορεία του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων Θετική η πορεία του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων
    4 Νοεμβρίου 2026, 00:08
  • Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης την Τετάρτη (4/11) σε όλο το ν. Καρδίτσας Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης την Τετάρτη (4/11) σε όλο το ν. Καρδίτσας
    3 Νοεμβρίου 2026, 15:45
  • Έγκριση επικαιροποιημένης -με βάση τις υποδείξεις του Δασαρχείου- μελέτης για τη «Δασική αναψυχή» στη θέση Σταυρός Κερασιάς Έγκριση επικαιροποιημένης -με βάση τις υποδείξεις του Δασαρχείου- μελέτης για τη «Δασική αναψυχή» στη θέση Σταυρός Κερασιάς
    3 Νοεμβρίου 2026, 10:20
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva