Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπεγράφησαν δύο νέες συμβάσεις για την αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία “Daniel” στον Δήμο Παλαμά Κύριο

  • 17 Οκτωβρίου 2025, 11:53
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Υπεγράφησαν δύο νέες συμβάσεις για την αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία “Daniel” στον Δήμο Παλαμά

..

Ο Δήμος Παλαμά υπέγραψε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2025 σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net δύο συμβάσεις έργων που αφορούν την αποκατάσταση εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία “Daniel” τον Σεπτέμβριο του 2023.

Τα έργα εντάσσονται στο πρόγραμμα «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών 2021-2025», στον άξονα προτεραιότητας «Πρόληψη & Διαχείριση Κινδύνων», και χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

1. Αποκατάσταση ζημιών σε αγροτικούς δρόμους Δ.Ε. Παλαμά

Η πρώτη σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 355.200 ευρώ με ΦΠΑ, αφορά το έργο «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία Daniel σε αγροτικούς δρόμους Δ.Ε. Παλαμά».

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Παλαμά Σωκράτης Δασκαλόπουλος και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Γούλας Αλέξανδρος Ε.Ε.».

Το έργο, που θα έχει διάρκεια οκτώ μηνών, προβλέπει εκτεταμένες παρεμβάσεις σε αγροτικό οδικό δίκτυο το οποίο υπέστη σοβαρές φθορές από τις πλημμύρες του 2023. Στόχος είναι η αποκατάσταση της πρόσβασης σε αγροτικές περιοχές και η ενίσχυση της ανθεκτικότητας των υποδομών απέναντι σε μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η έκπτωση που προσέφερε ο ανάδοχος ανήλθε στο 4%, ενώ το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του 2026.

2. Αποκατάσταση δημοτικών δρόμων Δ.Ε. Σελλάνων

Η δεύτερη σύμβαση, ύψους 86.359,59 ευρώ με ΦΠΑ, αφορά το έργο «Αποκατάσταση δημοτικών δρόμων Δ.Ε. Σελλάνων (Θεομηνία Daniel)».

Το έργο επίσης υπεγράφη την ίδια ημέρα από τον Δήμαρχο Παλαμά Σωκράτη Δασκαλόπουλο με την επιχείρηση με την ονομασία Αλέξανδρος Γούλας.

Η σύμβαση προβλέπει τετράμηνη προθεσμία εκτέλεσης και αφορά επεμβάσεις σε δημοτικούς δρόμους που υπέστησαν κατολισθήσεις, καθιζήσεις και καταστροφές, με σκοπό την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας και της προσβασιμότητας στις τοπικές κοινότητες.

Η μέση έκπτωση ανήλθε στο 3%, ενώ η εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης ορίστηκε στα 3.588,70 ευρώ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Δασαρχείο Καρδίτσας: Ετοιμότητα λόγω του Δελτίου Πρόγνωσης καιρού και του Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 3) που ισχύει για την Τρίτη (25/8) Δασαρχείο Καρδίτσας: Ετοιμότητα λόγω του Δελτίου Πρόγνωσης καιρού και του Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 3) που ισχύει για την Τρίτη (25/8)
    25 Αυγούστου 2026, 09:28
  • Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Παλαμά για το θάνατο του προέδρου της ΔΕΥΑ Παλαμά Αθ. Νταβατζίκου Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Παλαμά για το θάνατο του προέδρου της ΔΕΥΑ Παλαμά Αθ. Νταβατζίκου
    24 Αυγούστου 2026, 16:52
  • Την Τρίτη 25 Αυγούστου η κηδεία του Αθανάσιου Νταβατζίκου Την Τρίτη 25 Αυγούστου η κηδεία του Αθανάσιου Νταβατζίκου
    24 Αυγούστου 2026, 14:34
  • Την πρόσληψη 26 καθαριστριών σχολικών μονάδων υπέγραψε ο δήμαρχος Παλαμά Την πρόσληψη 26 καθαριστριών σχολικών μονάδων υπέγραψε ο δήμαρχος Παλαμά
    24 Αυγούστου 2026, 10:43
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva