Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόμνημα του Δήμου Παλαμά προς κάθε αρμόδιο για άμεσο άνοιγμα των θυροφραγμάτων του ΓΟΕΒ στον Μέγα (+Φωτο +Βίντεο) Κύριο

  • 12 Σεπτεμβρίου 2023, 13:05
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Υπόμνημα του Δήμου Παλαμά προς κάθε αρμόδιο για άμεσο άνοιγμα των θυροφραγμάτων του ΓΟΕΒ στον Μέγα (+Φωτο +Βίντεο)

..

Έκτακτη συνεδρίαση, τηλεφωνικά, πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου και αποφάσισε την σύνταξη υπομνήματος προς το υπουργείο και προς κάθε αρμόδιο, για την άμεση άρση των θυροφραγμάτων στο αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ στον Μέγα ποταμό.

Την ώρα αυτή διαπαραταξιακή επιτροπή προχωρά στην σύνταξη του και αναμένεται να αποσταλεί τις επόμενες ώρες, ώστε να υπάρξουν ενέργειες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

.Η άρση των θυροφραγμάτων πρέπει να γίνει με μηχανικό τρόπο καθώς ηλεκτροκίνητος χειρισμός αποκλείεται αφού δεν λειτουργεί το σύστημα.

Ο δήμαρχος κ. Σακελλαρίου ενημέρωσε για την συγκεκριμένη εξέλιξη δημότες που είχαν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονταν, λίγο πριν αναχωρήσει για την Λάρισα.

.Το άνοιγμα των θυροφραγμάτων όπως υποστήριξε ο κ. Σακελλαρίου, αλλά και σε αναρτήσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος, δεν επιτρέπεται από τον ΓΟΕΒ, που ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί. Θεωρείται όμως απαραίτητη προϋπόθεση για να αποτραβηχτούν τα νερά από την Μαραθέα και να κατευθυνθούν προς τον Πηνειό, αποσυμφορίζοντας έναν οικισμό που είναι ακόμα βυθισμένος στο νερό, με πολλές συνέπειες.

.Εδώ να αναφέρουμε πως κατά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του εν λόγω αντλιοστασίου, το 2013, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είχε μιλήσει για «Σημαντικό έργο ουσίας, προστασίας, και αντιπλημμυρικής θωράκισης για 175.000 στρέμματα και 2.800 ανθρώπους», κάνοντας μάλιστα και ειδική αναφορά στην βυθισμένη σήμερα Μαραθέα. Το οποίο έργο στοίχισε 7,4 εκ ευρώ, αλλά μόνο για τον λόγο που κατασκευάστηκε δεν λειτούργησε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Π.Κ.

 

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις12 Σεπτεμβρίου 2023, 13:06

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • ΕΛ.Γ.Α.: Πίνακας Διοικητικού Ελέγχου – Πορίσματα Δικαιούχων Φυτικού για Καλυβάκια, Άγιο Δημήτριο, Μάρκο και Γοργοβίτες ΕΛ.Γ.Α.: Πίνακας Διοικητικού Ελέγχου – Πορίσματα Δικαιούχων Φυτικού για Καλυβάκια, Άγιο Δημήτριο, Μάρκο και Γοργοβίτες
    24 Σεπτεμβρίου 2026, 14:43
  • 1.500 ευρώ επιχορήγηση από το Δήμο Παλαμά στο Αθλητικό Σωματείο "Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ηρακλής Παλαμά" 1.500 ευρώ επιχορήγηση από το Δήμο Παλαμά στο Αθλητικό Σωματείο "Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ηρακλής Παλαμά"
    23 Σεπτεμβρίου 2026, 14:56
  • Δημ. Κουρέτας από τον Παλαμά: Συνολικά 82,4 εκατ. ευρώ για έργα εντός του Δήμου - Τι ανέφερε για τις αποκαταστάσεις από τις πλημμύρες (+Φωτο +Βίντεο) Δημ. Κουρέτας από τον Παλαμά: Συνολικά 82,4 εκατ. ευρώ για έργα εντός του Δήμου - Τι ανέφερε για τις αποκαταστάσεις από τις πλημμύρες (+Φωτο +Βίντεο)
    23 Σεπτεμβρίου 2026, 12:59
  • Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου το ετήσιο μνημόσυνο του Παύλου Αντ. Αντωνίου Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου το ετήσιο μνημόσυνο του Παύλου Αντ. Αντωνίου
    23 Σεπτεμβρίου 2026, 09:16
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva