KarditsaLive.Net
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Αναζήτηση
  • RSS
  • Επικοινωνία με το KarditsaLive.Net
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΚΑΡΔΙΤΣΑ
    • Ειδήσεις ανά Δήμο
      • Αργιθέας
      • Καρδίτσας
      • Μουζακίου
      • Λίμνης Πλαστήρα
      • Παλαμά
      • Σοφάδων
    • Τοπική Επικαιρότητα
    • Κοινωνικά – Αστυνομικά
    • Εκδηλώσεις
    • Ανακοινώσεις
    • Υγεία
    • Πολιτικά
    • Παρουσιάσεις
    • Εργασία
    • Αναγγελίες Τελετών
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Θεσσαλία
      • Λάρισα
      • Μαγνησία
      • Τρίκαλα
      • Θεσσαλία
    • Ελλάδα
      • Επικαιρότητα
      • Κοινωνικές - Αστυνομικές
      • Ανακοινώσεις
      • Πολιτικά
      • Οικονομικά
      • Επιστημονικά - Τεχνολογικά
      • Εκδηλώσεις
      • Εργασία
      • Υγεία
    • Κόσμος
      • Υγεία
      • Οικονομικά
      • Πολιτικά
      • Επικαιρότητα
      • Εκδηλώσεις
      • Επιστήμη - Τεχνολογία
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • Βόλεϊ
    • Αλλα Αθλήματα
    • Τυχερά Παιχνίδια
    • Super League
    • Super League 2
    • Γ'Εθνική
    • Ερασιτεχνικό
    • Ποδόσφαιρο Γυναικών
    • Διεθνή
    • Μπάσκετ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΥΑ Παλαμά: Τεχνολογική «οπισθοδρόμηση» στα υδρόμετρα για να μην επιβληθεί επιπλέον τέλος!

ΔΕΥΑ Παλαμά: Οφειλές 550.000 ευρώ, υψηλό ενεργειακό κόστος και απόφαση για δανειοδότηση

Τρίκαλα: Σοβαρός τραυματισμός νεαρού μοτοσικλετιστή στην Επ.Ο. Τρικάλων - Καρδίτσας μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Silver Alert για 75χρονο άνδρα που αγνοείται στη Λάρισα

Θετική η πορεία του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων

Champions League: Κυριάρχησε στο Μετροπολιτάνο η Μπάγερν - Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων: Η Καρδίτσα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το πρώτο Φεστιβάλ Ρουγκατσαριών!

Σέρρες: Ένταλμα σύλληψης σε 36χρονο για το θάνατο του πατέρα του

.
.
.
.
.

Εκδήλωση για την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι Γυναικών Καρδίτσας και Σέκλιζας Κύριο

  • 15 Δεκεμβρίου 2014, 14:37
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
  • Εκτύπωση
  • E-mail

Οι Σύλλογοι Γυναικών Καρδίτσας και Καλλιθήρου στα πλαίσια της καμπάνιας που οργανώνει η ΟΓΕ με θέμα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πραγματοποίησαν εκδήλωση την Κυριακή 14 Δεκέμβρη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Καλλίθηρο (Σέκλιζα) με θέμα: «Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ».

 

Την εκδήλωση άνοιξε η Κλεοπάτρα Ζούκα πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας που αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου για την καμπάνια υγείας που κορυφώνεται με την σημερινή εκδήλωση.

 

Η Λήδα Αγγέλου μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας παρουσίασε τις θέσεις της ΟΓΕ για την υγεία τονίζοντας μεταξύ των άλλων:

«Η τρίμηνη καμπάνια της ΟΓΕ έχει στο επίκεντρο της την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς τα προβλήματα στον τομέα αυτό έχουν ιδιαίτερη επιδείνωση, αλλά και βαρύνουσα σημασία για την υγεία των λαϊκών στρωμάτων και των γυναικών και ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης. Το πρόβλημα της υγείας και ιδιαίτερα των γυναικών των λαϊκών οικογενειών τα τελευταία χρόνια έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Έχουμε σταδιακή αύξηση της νοσηρότητας και επιδείνωση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων, λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, αλλά και των βαθιών ανατροπών στο δημόσιο σύστημα υγείας – πρόνοιας, που το καθιστούν ανεπαρκές και ανίκανο να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Οι γυναίκες έχουν πρόσθετες και εξειδικευμένες ανάγκες για υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας, οι οποίες προκύπτουν από τον βιολογικό και κοινωνικό ρόλο της μητρότητας, αλλά και από την ανισότιμη θέση τους στην κοινωνία, η οποία εκτός των άλλων επιβαρύνει και την υγεία τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των αναγκών πρέπει να καλύπτονται από την ΠΦΥ.

Αντίθετα, και στο νομό μας η πρόληψη με βασικές γυναικολογικές εξετάσεις είναι υποτυπώδης στο δημόσιο σύστημα υγείας με περιστασιακούς ελέγχους στα ΚΥ του νομού. Στο πολυϊατρείο του ΠΕΔΥ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο γυναικολογικό ιατρείο, καθώς δεν υπάρχουν μηχανήματα.

Δεν υπάρχουν προγράμματα ούτε και έλεγχος, όπως θα έπρεπε, ούτε στην περιοχή μας φυσικά, που να εξασφαλίζουν τον εμβολιασμό όλων των κοριτσιών δωρεάν για τον καρκίνο της μήτρας. Να κάνουν οι γυναίκες τον προληπτικό έλεγχο για γυναικολογικούς καρκίνους (ΠΑΠ, μαστογραφίες), οστεοπόρωση κλπ.

Η εμπορευματοποίηση της μητρότητας και ότι σχετίζεται με αυτήν είναι προκλητική. Έχουμε κυριαρχία των ιδιωτικών μαιευτηρίων και γυναικολογικών κλινικών έναντι των δημόσιων. Χαρακτηριστικό είναι ότι και στο νομό μας όπως σε όλη την Θεσσαλία έχουμε κυριαρχία των ιδιωτικών μαιευτικών-γυναικολογικών κλινικών και ιατρείων.»

 

Στη συνέχεια η Σοφία Κουλούρη πρόεδρος του Συλλόγου του Καλλίθηρου παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα υγείας του νομού και στα αγροτικά ιατρεία τις τεράστιες ελλείψεις και τις επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών της υπαίθρου.

«Η γυναίκα που ζει στην ύπαιθρο είχε πάντα μειωμένη πρόσβαση σε τομείς όπως η Υγεία - Πρόνοια, με δεδομένο ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην ύπαιθρο ήταν πάντα πιο υποβαθμισμένη σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις πόλεις. Ιδιαίτερα χωριά απομακρυσμένα από την πόλη ή ορεινά είχαν πάντοτε μεγαλύτερες ελλείψεις σε αγροτικούς γιατρούς.

Σήμερα με αφορμή και την κρίση οι ελλείψεις αυτές έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς η υποχρηματοδότηση έχει επεκταθεί σε όλους τους τομείς της Υγείας. Για τους κατοίκους της υπαίθρου ιδιαίτερης σημασίας είναι οι παροχές που θα έπρεπε να παρέχουν τα Κέντρα Υγείας.

Στο Νομό Καρδίτσας, που χαρακτηρίζεται από ανομοιογένεια όσον αφορά τα χωριά του(πεδινά, ημιορεινά και ορεινά) τα Κέντρα Υγείας θα έπρεπε να είναι πυλώνες της ΠΦΥ, εξαιτίας και των μεγάλων αποστάσεων που πρέπει να διανύσει ο ασθενής μέχρι το Νοσοκομείο. Η αμεσότητα πρόσβασης στο Κέντρο Υγείας είναι ζωτικής σημασίας ιδιαίτερα για επείγοντα περιστατικά.

Παράλληλα η πλήρης στελέχωσή τους θα διευκόλυνε όχι μόνο τους ασθενείς αλλά και τη λειτουργία του Νοσοκομείου, που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο, χωρίς νευρολόγο, χωρίς γαστρεντερολόγο, χωρίς ψυχίατρο, χωρίς δερματολόγο και το τελευταίο τρίμηνο, χωρίς παιδίατρο για 15 μέρες. Κι από Δευτέρα 15 του μήνα έως το τέλος του χρόνου δεν θα εφημερεύει παιδίατρος. Με την μονάδα τεχνητού νεφρού που από τις 10 του μήνα λειτουργεί χωρίς νεφρολόγο και με προβλήματα λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος, καθώς θα μειωνόταν ο όγκος περιστατικών που καθημερινά εξυπηρετεί ακόμα και για εξετάσεις ρουτίνας ή πρώτων βοηθειών. Παρόλα αυτά τα ΚΥ είναι υποστελεχωμένα τόσο σε προσωπικό όσο και σε μηχανήματα, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους.

 

Πιο συγκεκριμένα με βάση τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας όσον αφορά στα Κέντρα Υγείας του νομού η εικόνα είναι η εξής:

  • Κέντρο Υγείας Μουζακίου: Προβλέπονται 16 Ειδικευμένοι ιατροί, αλλά υπηρετούν 11
  • Κέντρο Υγείας Σοφάδων: Προβλέπονται 24 Ειδικευμένοι ιατροί, αλλά υπηρετούν 10
  • Κέντρο Υγείας Παλαμά: Προβλέπονται 18 Ειδικευμένοι ιατροί, αλλά υπηρετούν 6
  • Το ΚΥ Σοφάδων καλύπτει περισσότερα από 30 χωριά, με ένα σημαντικό μέρος του να είναι ορεινά ή ημιορεινά.
  • Το ΚΥ Παλαμά καλύπτει περίπου 25.
  • Το ΚΥ Μουζακίου, που έχει στην ευθύνη του και την κάλυψη των χωριών της Αργιθέας, καλύπτει περισσότερα από 50 χωριά που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ορεινά και ημιορεινά με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, πολλές φορές δρόμοι απροσπέλαστοι και γερασμένο πληθυσμό με ότι αυτό σημαίνει.

Οι προβλεπόμενες θέσεις γιατρών καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας. Τα στοιχεία είναι επίσημα και αφορούν την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε στις αρχές Δεκέμβρη 2014.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία οι ελλείψεις σε ειδικευμένους γιατρούς στα κέντρα υγείας του νομού μας ξεπερνά το 50%. Το μέγεθος των ελλείψεων αυτών γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε και τον αριθμό των χωριών που καλύπτει κάθε ΚΥ. ΕΤΣΙ:

Δυστυχώς εξίσου άσχημη είναι και η κατάσταση με τους αγροτικούς γιατρούς. Τα περισσότερα χωριά δεν έχουν αγροτικό γιατρό καθώς δεν προβλέπεται καν θέση, αλλά και σ’ αυτά που προβλέπεται υπάρχουν τεράστια κενά για μήνες.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε και το πώς έχει διαμορφωθεί πλέον ο ρόλος των αγροτικών γιατρών. Τα περισσότερα χωριά δεν διαθέτουν αγροτικό ιατρείο ή αυτό έχει εγκαταλειφθεί (χωρίς στοιχειώδη εξοπλισμό, θέρμανση, πρόσβαση στο ίντερνετ κλπ), έτσι οι αγροτικοί γιατροί δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ούτε μια απλή εξέταση - διάγνωση σε ασθενή. Σταδιακά λοιπόν έχουν μετατραπεί αποκλειστικά σε συνταγογράφοι φαρμάκων.

Η εικόνα για τις ελλείψεις αγροτικών γιατρών ανά περιοχή του νομού μας είναι η εξής:

ü 

   Περιοχή Μουζακίου: Υπάρχουν 24 αγροτικά ιατρεία για τα πάνω από 50 χωριά της περιοχής. Για τα ιατρεία αυτά προβλέπονται 28 γιατροί, όμως μόνο 13 υπηρετούν με αποτέλεσμα 12 ιατρεία να είναι κενά. Εδώ ανήκει και ο ορεινός όγκος της Αργιθέας που έχει και τα περισσότερα κενά.

ü 

   Περιοχή Παλαμά: Υπάρχουν 10 αγροτικά ιατρεία για τα 25 χωριά της περιοχής και σ’ αυτά προβλέπονται 14 γιατροί. Σήμερα υπηρετούν 13 και 1 ιατρείο είναι κενό.

ü 

   Περιοχή Σοφάδων: Υπάρχουν 15 αγροτικά ιατρεία για τα οποία προβλέπονται 22 γιατροί, όμως μόνο 16 υπηρετούν με αποτέλεσμα 4 ιατρεία να είναι αυτή τη στιγμή κενά. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό το ΚΥ έχει στην ευθύνη του εκτός από τα πάνω από 30 χωριά του Δήμου Σοφάδων και τη στελέχωση των αγροτικών ιατρείων στα χωριά του Δήμου Καρδίτσας!

Όσον αφορά τη Σέκλιζα, είναι από τα χωριά για τα οποία δεν προβλέπεται μόνιμος γιατρός, αλλά εξυπηρετείται με αγροτικό με ευθύνη του Κέντρου Υγείας Σοφάδων! Για περισσότερο από ένα χρόνο έχουμε μείνει χωρίς ούτε αυτή την εβδομαδιαία επίσκεψη γιατρού που είχαμε παλιότερα, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για αναπλήρωση των γιατρών, που για τους δικούς τους λόγους παραιτούνται. Από ότι φαίνεται και το εξάμηνο που ακολουθεί δεν θα λυθεί το ζήτημα μας, αν ριζικά δεν αλλάξει κάτι.

Όμως δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε ούτε από τα γειτονικά σε μας χωριά, καθώς και το ιατρείο του Ρούσσου είναι αυτή τη στιγμή κενό, ενώ στο Καλλιφώνι που προβλέπονται 2 γιατροί, ένας μόνιμος και ένας αγροτικός, αυτή τη στιγμή ο μόνιμος είναι αποσπασμένος στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων ενώ ο αγροτικός έχει στην ευθύνη του και τα λουτρά Σμοκόβου.

Όσον αφορά την ασφάλιση στον ΟΓΑ, αυτή είναι πλέον πιο «αλμυρή», ενώ μειώνουν συντάξεις και κόβουν φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις. Να τονίσουμε ότι τελευταία έχουν απαγορεύσει από τους αγροτικούς γιατρούς να γράφουν πάνω από 5 στοιχειώδεις εξετάσεις το μήνα ανά ασφαλισμένο, αλλά και από αυτές που μπορούν να γραφούνε ελάχιστες πραγματοποιούνται σε ΚΥ και Νοσοκομείο λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να στρέφονται σε ιδιώτες γιατρούς και εργαστήρια.

Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές ξεκινούν από 650 € το χρόνο για την 1η κατηγορία και κλιμακώνονται μέχρι τα 1587,24 € για την 7η κατηγορία.

Η επιβάρυνση αυτή δεν θα είναι η μόνη, αφού ήδη έχει τεθεί σε ισχύ και η υποχρεωτική μετάταξη των αγροτών σε υψηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες κάθε τρία χρόνια, κάτι που συνεπάγεται «αυτόματες» αυξήσεις σε εισφορές.

Στόχο έχουν να καταργήσουν μέχρι το 2022, τον προνοιακό χαρακτήρα των συντάξεων μέσα από την ανακατάταξη των ασφαλισμένων και με στόχο τελικά να ασφαλίζονται όλοι υποχρεωτικά τουλάχιστον στην 5η κατηγορία. Οι αυξήσεις αυτές από ότι φαίνεται δεν θα είναι οι τελευταίες αφού στο κείμενο της τελευταίας δανειακής σύμβασης γίνεται λόγος για αυξήσεις στις εισφορές του ΟΓΑ, ώστε αυτές να εξισωθούν σταδιακά με εκείνες των υπόλοιπων μελών του ΕΟΠΥΥ.

Ήδη με τις εισφορές που δίνονται τώρα 200.000 είναι οι ανασφάλιστοι αγρότες. Αν και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία θεωρείται δεδομένο ότι οι πλειοψηφία αυτών είναι γυναίκες. Να σημειωθεί τόσο το γεγονός ότι οι αγρότισσες ενώ έβγαιναν στην σύνταξη στα 65 τώρα τις ανέβασαν στα 67 χρόνια, αλλά και το γεγονός ότι ο ΟΓΑ είναι ο μόνος ασφαλιστικός φορέας στον οποίο για να πάρεις πλήρη σύνταξη στα 67 σου χρόνια θα πρέπει να είσαι ασφαλισμένος από τα 18 σου, δηλαδή για 49 χρόνια!!!

κατάσταση στην υγεία και στην ασφάλιση που μόλις περιγράψαμε, δεν είναι ξεκομμένη από τη γενικότερη κατάσταση που βιώνει σήμερα η γυναίκα της υπαίθρου και ειδικότερα η αγρότισσα. Η ζωή της οικογένειάς της προβλέπεται να επιδεινωθεί κι άλλο λόγω της αντιαγροτικής πολιτική της ΕΕ (με τη νέα ΚΑΠ) αλλά και των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων.

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα δεν αντιμετωπίζεται με «παυσίπονα». Χρειάζεται διεκδίκηση, αγώνας και συμπόρευση αγροτών-εργατών-ΕΒΕ-γυναικών-νεολαίας. Αντιμετωπίζεται μόνο με την πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Σ’ αυτήν την πάλη έχουν οι αγρότισσες τη δική τους θέση.

 

Διεκδικούμε:

ü  Να καλυφθούν με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλοι οι αγρότες και να θεωρηθούν τα βιβλιάριά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

ü  Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία στα ΚΥ του Νομού και να καλύπτονται οι ανάγκες υγείας των κατοίκων της περιοχής.

ü  Να δοθεί η αναγκαία χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή.

ü  Να υπάρχει η δυνατότητα η γυναίκα τις υπαίθρου να κάνει όλες τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις του καρκίνου των μαστών, του τραχήλου της μήτρας, κλπ. δωρεάν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής της.

ü  Να καταργηθεί κάθε συμμετοχή και πληρωμή για ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλεία, για όσους προσέρχονται να εξεταστούν ή να κάνουν αναγκαίες θεραπείες ή επεμβάσεις, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.

ü  Να διπλασιαστούν οι συντάξεις του ΟΓΑ να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Να χορηγείται σύνταξη χηρείας στους αγρότες και τις αγρότισσες και οι πολύτεκνες αγρότισσες να έχουν τα ίδια δικαιώματα που ισχύουν στις άλλες κατηγορίες πολυτέκνων.

ü  Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα

ü  Να μειωθεί το κόστος παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα.

Στη συνέχεια έγινε παρέμβαση για την φαρμακευτική περίθαλψη και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τον Κώστα Μουρατιάν φαρμακοποιό και από τον Βαγγέλη Μπούτα πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ που μίλησε για τους αγώνες των αγροτών και την ανάγκη συμμετοχής και των αγροτισσών. Τόνισε ακόμα ότι και οι διεκδικήσεις για την υγεία μπορούν να ικανοποιηθούν καλύτερα με ένα μέτωπο αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι εκλεγμένοι με την λαϊκή συσπείρωση Αστέρης Χαλάτσης περιφερειακός σύμβουλος και Σωτήρης Στουρνάρας δημοτικός σύμβουλος Σοφάδων.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ(ΣΕΚΛΙΖΑΣ)

 

Τελευταία τροποποίηση στις15 Δεκεμβρίου 2014, 14:48

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

επιστροφή στην κορυφή

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος "Δήμητρα Λ. Στρατίκη"

Χατζημήτρου 43, Καρδίτσα 43100
2441022720
https://www.instagram.com/dietstratiki

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος "Δήμητρα Λ. Στρατίκη"

Ιατρός Βιοπαθολόγος - Μικροβιολόγος 'Παγάνα Μάγδα'

Ν. Χαρίτου 10, Καρδίτσα 15341
2441028838

Ιατρός Βιοπαθολόγος - Μικροβιολόγος 'Παγάνα Μάγδα'

Ρευματολόγος "Γεωργία Τσέλιου - Κατσούλη"

Γρ. Λαμπράκη 17, Καρδίτσα 43100
2441079001

Ρευματολόγος "Γεωργία Τσέλιου - Κατσούλη"

Διαγνωστικό Εργαστήριο "Έρευνα και Υγεία"

Χαρίτου 20, Καρδίτσα 43100
2441026913
http://www.eky.gr/

Διαγνωστικό Εργαστήριο "Έρευνα και Υγεία"

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος "Σταυρούλα Δ. Νούκα"

Χαρίτου 17, Καρδίτσα 43100
2441072993

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος "Σταυρούλα Δ. Νούκα"

Παιδοψυχίατρος "Ευθαλία Τζίλα"

Δημητρίου Λάππα 87 & Ηρώων Πολυτεχνείου, Καρδίτσα 43100

Παιδοψυχίατρος "Ευθαλία Τζίλα"

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος "Νικολέτα Β. Μαγαλιού"

Ηρώων Πολυτεχνείου & Δ. Λάππα 87, Καρδίτσα 43100
2441075833

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος "Νικολέτα Β. Μαγαλιού"

Ειδική Παθολόγος 'Εξάρχου - Παπασπυροπούλου Ευαγγελία'

Ελευθερίου Βενιζέλου 3, Σοφάδες 43300
2443300524

Ειδική Παθολόγος 'Εξάρχου - Παπασπυροπούλου Ευαγγελία'

Ειδικός Καρδιολόγος "Γεώργιος Κοντορούπης"

Γρηγορίου Λαμπράκη 38, Παλαμάς 43200
244110045 2444024221

Ειδικός Καρδιολόγος "Γεώργιος Κοντορούπης"

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος "Σπυρίδων Λ. Λαδιάς"

Χατζημήτρου 18, Καρδίτσα 43132
2441071828

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος "Σπυρίδων Λ. Λαδιάς"

Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος "Γεώργιος Νικ. Κατσούλης"

Γρ. Λαμπράκη 17, Καρδίτσα 43100
2441079005

Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος "Γεώργιος Νικ. Κατσούλης"

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος "Θωμάς Γ. Καφφές"

Χαρίτου 13, Καρδίτσα 43100
2441071445

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος "Θωμάς Γ. Καφφές"

Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο "Βιοmedicine"

Κουμουνδούρου 40, Καρδίτσα 43100
2441103333

Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο "Βιοmedicine"

Ψυχολόγος 'Ζενζεφύλλη Σεβαστή'

Πλαστήρα 18 & Κρατερού 2, Καρδίτσα 43100
2441076351

Ψυχολόγος 'Ζενζεφύλλη Σεβαστή'

Ειδικός Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος 'Χριστίνα Γ. Σακκά'

Χαρίτου 11, Καρδίτσα 43100
2441070101

Ειδικός Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος 'Χριστίνα Γ. Σακκά'

Κέντρο Λογοθεραπείας 'Τέχνη Λόγου & Μάθησης'

Καποδιστρίου 13, Καρδίτσα 43100
https://texnilogoumathisis.gr

Κέντρο Λογοθεραπείας 'Τέχνη Λόγου & Μάθησης'

Ειδικός Παθολόγος 'Αθηνά Γ. Λάζου'

Ν. Χαρίτου 10, Καρδίτσα 43100
2441024656

Ειδικός Παθολόγος 'Αθηνά Γ. Λάζου'

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών 'Ο Κύβος του Ρούμπικ'

Δημ. Λάππα 47, Καρδίτσα 43132
2441181400

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών 'Ο Κύβος του Ρούμπικ'

Πλαστικός Χειρουργός 'Απόστολος Β. Παγανός'

Νικηταρά 11, Καρδίτσα 43100
6945956146
https://www.paganos.gr/

Πλαστικός Χειρουργός 'Απόστολος Β. Παγανός'

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Παιδιού 'Ανάπτυξη 'Λόγου'

Α. Παπανδρέου 41, Καρδίτσα 43100
2441551860

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Παιδιού 'Ανάπτυξη 'Λόγου'

Ειδικός Αλλεργιολόγος 'Δημήτρης Ηλ. Κίτσος'

Υψηλάντου 24, Καρδίτσα 43100
2441304955

Ειδικός Αλλεργιολόγος 'Δημήτρης Ηλ. Κίτσος'

Ειδικός Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος "Γεώργιος Μάνθος"

Αζά 2 & Ιεζεκιήλ, Καρδίτσα 431 00, Ελλάδα
2441077676

Ειδικός Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος "Γεώργιος Μάνθος"

Ειδικός Αλλεργιολόγος "Ηλίας Χρ. Καραμαγκιόλας"

Υψηλάντου & Βάλβη 19, Καρδίτσα 43100
2441073442

Ειδικός Αλλεργιολόγος "Ηλίας Χρ. Καραμαγκιόλας"

Ειδικός Παθολόγος "Δημήτριος Β. Αλεξανδρίδης"

Ιεζεκιήλ 34, Καρδίτσα 43100
2441040311

Ειδικός Παθολόγος "Δημήτριος Β. Αλεξανδρίδης"

Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος "Δρ Ελευθερία Γ. Μπάρμπα"

Ν. Πλαστήρα 3 & Ιεζεκιήλ, Καρδίτσα 43100
2441076937
https://endocrinologoskarditsa.gr

Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος "Δρ Ελευθερία Γ. Μπάρμπα"

Βιοπαθολόγος - Μικροβιολόγος "Ελένη Μηλίτση"

Σταμούλη 3, Καρδίτσα 43100
2441020225

Βιοπαθολόγος - Μικροβιολόγος "Ελένη Μηλίτση"

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Εταιρεία αναζητά υπάλληλο γραφείου στο Λεοντάρι Καρδίτσας

Εταιρεία αναζητά υπάλληλο γραφείου στο Λεοντάρι Καρδίτσας

Η Αποκατάσταση Α.Ε. αναζητά για εργασία Νοσηλευτές και Βοηθούς Νοσηλευτές

Η Αποκατάσταση Α.Ε. αναζητά για εργασία Νοσηλευτές και Βοηθούς Νοσηλευτές

Πωλείται μονοκατοικία τριών επιπέδων στο καταπράσινο Πευκόφυτο Καρδίτσας

Πωλείται μονοκατοικία τριών επιπέδων στο καταπράσινο Πευκόφυτο Καρδίτσας

.
.
.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου το 40ήμερο μνημόσυνο του Ευάγγελου Φαλούτσου
    4 Νοεμβρίου 2026, 12:56
  • Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου το 40ήμερο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Ρουσιώτη
    4 Νοεμβρίου 2026, 12:51
  • Σύλληψη ιδιοκτήτη επιχείρησης "σκραπ" σε περιοχή της Καρδίτσας που δεν είχε άδεια περιβαλλοντική
    4 Νοεμβρίου 2026, 12:45
  • Τρίκαλα: Συνελήφθη 51χρονος στα Τρίκαλα για δύο απάτες - Αναζητούνται οι συνεργοί του
    4 Νοεμβρίου 2026, 12:24
  • ΔΕΥΑ Παλαμά: Τεχνολογική «οπισθοδρόμηση» στα υδρόμετρα για να μην επιβληθεί επιπλέον τέλος!
    4 Νοεμβρίου 2026, 11:09
  • Αγροτικό πετρέλαιο χωρίς ΕΦΚ: Όλες οι απαντήσεις για το myDiesel - Τι ισχύει για τα λίτρα, τις υπερβάσεις και τα παραστατικά
    4 Νοεμβρίου 2026, 10:59
  • ΔΕΥΑ Παλαμά: Οφειλές 550.000 ευρώ, υψηλό ενεργειακό κόστος και απόφαση για δανειοδότηση
    4 Νοεμβρίου 2026, 10:49
  • ΕΛΓΑ: 115 προσλήψεις γεωπόνων και κτηνιάτρων με συμβάσεις 12 μηνών
    4 Νοεμβρίου 2026, 10:27
  • Σύλλογος Απανταχού Καρδιτσιωτών: Στη μνήμη του Καρδιτσιώτη Υποσμηναγού Νικόλαου Παρούση
    4 Νοεμβρίου 2026, 10:17
  • Ενημέρωση μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου από εκπροσώπους της ΣΜΥ Τρικάλων
    4 Νοεμβρίου 2026, 10:09
  • Γ.Ν. Καρδίτσας: Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς και Μεταμόσχευσης Οργάνων και Μυελού των Οστών
    4 Νοεμβρίου 2026, 09:55
  • Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας: Το ψηφοδέλτιο για το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας
    4 Νοεμβρίου 2026, 09:31
  • Σωτ. Παπαγεωργίου: «Εικόνα χάους από τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της Καρδίτσας - Εκατοντάδες χαμένες ώρες μαθημάτων εβδομαδιαίως»
    4 Νοεμβρίου 2026, 09:06
  • Τρίκαλα: Σοβαρός τραυματισμός νεαρού μοτοσικλετιστή στην Επ.Ο. Τρικάλων - Καρδίτσας μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο
    4 Νοεμβρίου 2026, 08:13
  • Νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές στις Η.Π.Α.
    4 Νοεμβρίου 2026, 07:54
  • Silver Alert για 75χρονο άνδρα που αγνοείται στη Λάρισα
    4 Νοεμβρίου 2026, 00:15
  • Θετική η πορεία του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων
    4 Νοεμβρίου 2026, 00:08
  • Champions League: Κυριάρχησε στο Μετροπολιτάνο η Μπάγερν - Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής και η βαθμολογία
    4 Νοεμβρίου 2026, 00:02
  • Ενεργειακά κουφώματα- Παπαβασιλείου: Τεχνολογική υπεροχή, αισθητική τελειότητα, άριστη λειτουργικότητα!
    3 Νοεμβρίου 2026, 22:56
  • Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων: Η Καρδίτσα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το πρώτο Φεστιβάλ Ρουγκατσαριών!
    3 Νοεμβρίου 2026, 22:53
.
.
.
.
.

Αθλητισμος

Champions League: Κυριάρχησε στο Μετροπολιτάνο η Μπάγερν - Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

Champions League: Κυριάρχησε στο Μετροπολιτάνο η Μπάγερν - Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής και η…

4 Νοεμβρίου 2026, 00:02

Την Τετάρτη (4/11) το εξ αναβολής Σέλλανα - Μουζάκι για την Α΄ ΕΠΣΚ

Την Τετάρτη (4/11) το εξ αναβολής Σέλλανα - Μουζάκι για την Α΄ ΕΠΣΚ

3 Νοεμβρίου 2026, 18:39

Γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2

Γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2

3 Νοεμβρίου 2026, 17:25

Πρεμιέρα με γειτονικό ντέρμπι στα Τρίκαλα για τις Μικτές Καρδίτσας Κ14 και Κ16

Πρεμιέρα με γειτονικό ντέρμπι στα Τρίκαλα για τις Μικτές Καρδίτσας Κ14 και Κ16

3 Νοεμβρίου 2026, 17:20

ΕΠΣ Καρδίτσας: Ανακοίνωση αποστολών Κ14 και Κ16 για τους αγώνες με τις μικτές της ΕΠΣ Τρικάλων

ΕΠΣ Καρδίτσας: Ανακοίνωση αποστολών Κ14 και Κ16 για τους αγώνες με τις μικτές της ΕΠΣ…

3 Νοεμβρίου 2026, 14:22

Τους συμπολίτες πρωταθλητές βράβευσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας Β. Τσιάκος

Τους συμπολίτες πρωταθλητές βράβευσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας Β. Τσιάκος

3 Νοεμβρίου 2026, 13:48

Ισπανία: Πέθανε ο επιθετικός της Τενερίφης, Χεσούς ντε Μιγκέλ μετά από σύγκρουση με αντίπαλο

Ισπανία: Πέθανε ο επιθετικός της Τενερίφης, Χεσούς ντε Μιγκέλ μετά από σύγκρουση με αντίπαλο

3 Νοεμβρίου 2026, 11:16

.
.
.
.

Αρθρα

Σωτ. Παπαγεωργίου: «Εικόνα χάους από τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της Καρδίτσας - Εκατοντάδες χαμένες ώρες μαθημάτων εβδομαδιαίως»

Σωτ. Παπαγεωργίου: «Εικόνα χάους από τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της Καρδίτσας - Εκατοντάδες χαμένες…

4 Νοεμβρίου 2026, 09:06

Μενέλαος Παπαδημητρίου: Πεστροφογεννητικός Σταθμός Ανθηρού Αργιθέας

Μενέλαος Παπαδημητρίου: Πεστροφογεννητικός Σταθμός Ανθηρού Αργιθέας

3 Νοεμβρίου 2026, 20:25

Σωτ. Παπαγεωργίου: "Φρένο στους πλειστηριασμούς, η παρέμβαση στη Βουλή που ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 23"

Σωτ. Παπαγεωργίου: "Φρένο στους πλειστηριασμούς, η παρέμβαση στη Βουλή που ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει…

2 Νοεμβρίου 2026, 09:14

Γ. Καραβίδας: "Δήμος Μουζακίου: Αναζητούνται διαφάνεια, ευθύνη και ουσιαστική λογοδοσία"

Γ. Καραβίδας: "Δήμος Μουζακίου: Αναζητούνται διαφάνεια, ευθύνη και ουσιαστική λογοδοσία"

2 Νοεμβρίου 2026, 08:02

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

« Νοέμβριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

  • Καρδίτσα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Άρθρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

  • Δ. Αργιθέας
  • Δ. Καρδίτσας
  • Δ. Λ. Πλαστήρα
  • Δ. Μουζάκιου
  • Δ. Παλαμά
  • Δ. Σοφάδων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

  • Γ Εθνική
  • ΕΠΣ Καρδίτσας
  • ΑΣΚ
  • Α1 ΕΣΚΑΘ
  • ΣΠΑΚ
  • Ελπίδες Καρδίτσας
  • Στίβος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

  • Άρτα
  • Ευρυτανία
  • Λάρισα
  • Μαγνησία
  • Τρίκαλα
  • Φθιώτιδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

  • Επικοινωνία
  • Γ.Ε.ΜΗ.: 129895403000
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
  • Συνδρομή στο RSS

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva