Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ένα μεγάλο αρδευτικό έργο προχωράει στο Δήμο Παλαμά" Κύριο

Δελτίο τύπου του Δήμου Παλαμά
  • 27 Ιουλίου 2020, 15:55
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Αγροτικά
"Ένα μεγάλο αρδευτικό έργο προχωράει στο Δήμο Παλαμά"

..

Ένα εμβληματικό έργο που θα λύσει προβλήματα χρόνων, στους αγρότες του Δήμου Παλαμά και συγκεκριμένα στην άρδευση, οδεύει προς υλοποίηση.

Ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου παρέδωσε μελέτη στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, μετά από προσωπική παρέμβαση της Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας κ. Ασημίνας Σκόνδρα, η οποία αντιλαμβάνεται πλήρως την σημασία του έργου για την περιοχή. Το έργο αφορά στην μεταφορά νερού από τον Καλέντζη στον Σοφαδίτη, με την δημιουργία δύο αντλιοστασίων, το ένα στο ύψος της Μυρίνης και το άλλο στον συλλεκτήρα Λείψιμο, στο ύψος των Γοργοβιτών και μεταφορά νερού με κλειστό κύκλωμα.

Τα προβλήματα στην περιοχή Μάρκου, Καλυβακίων και Παλαμά, στον κλάδο που τα αγροκτήματα αρδεύονται από τον Σοφαδίτη, είναι πάρα πολλά και με την ολοκλήρωση του έργου θα δώσει λύση σε χιλιάδες αρδευόμενα στρέμματα. Η προώθηση της μελέτης του έργου αποφασίστηκε από την παρούσα Δημοτική αρχή το 2015 οπότε και ξεκίνησε η υλοποίηση της από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου η οποία συνέταξε και την μελέτη, ενώ στο τέλος του 2019 εγκρίθηκε και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ και από το 2016 είναι και στην λίστα των προτεινόμενων έργων από την περιφέρεια Θεσσαλίας για χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, μιας και ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός από την πρώτη στιγμή αντιλήφθη την σπουδαιότητα του έργου.

Ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης, παρουσία της Βουλευτή του Νομού μας, έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του, να εντάξουν το έργο στο ΠΔΕ άμεσα, αν είναι δυνατόν εντός του 2020 και αν δεν είναι εφικτό αυτό, θα γίνει οπωσδήποτε το 2021.

Ένα έργο που σίγουρα θα αφήσει το αποτύπωμα του στην περιοχή, λύνοντας σωρεία προβλημάτων, δρομολογείται και σύντομα θα υλοποιηθεί.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιλος: Δελτίο τύπου του Δήμου Παλαμά

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Την Κυριακή 30 Αυγούστου η κηδεία του Σωτήριου Τσερέπη Την Κυριακή 30 Αυγούστου η κηδεία του Σωτήριου Τσερέπη
    29 Αυγούστου 2026, 20:35
  • Ξεκίνησαν οι εξωτερικές εργασίες στο κτίριο Πολλαπλών Χρήσεων στον Παλαμά (+Φωτο) Ξεκίνησαν οι εξωτερικές εργασίες στο κτίριο Πολλαπλών Χρήσεων στον Παλαμά (+Φωτο)
    29 Αυγούστου 2026, 19:40
  • Την Κυριακή 30 Αυγούστου η κηδεία της Πανάγιας Παπαβασιλείου Την Κυριακή 30 Αυγούστου η κηδεία της Πανάγιας Παπαβασιλείου
    29 Αυγούστου 2026, 13:11
  • Τιτάνες Παλαμά: Ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου η προετοιμασία για τη νέα σεζόν Τιτάνες Παλαμά: Ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου η προετοιμασία για τη νέα σεζόν
    28 Αυγούστου 2026, 15:24
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva