Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασ. Σίσκος: Σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών Κύριο

  • 4 Ιουλίου 2024, 09:38
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Άρθρα
Βασ. Σίσκος: Σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών

..

Οι διορισμοί που όλοι οι αναπληρωτές και όχι μόνο που περιμένουνε με αγωνία χιλιάδες εκπαιδευτικοί κοι οι οικογένειες αυτών, χιλιάδες αναπληρωτές 'ενάντια σε κάθε λογική ' για τους περισσότερους,στην ουσία έχουνε ανακοινωθεί εδώ και 2-3 χρόνια.

Η τότε Υπουργός δε μπορούσε - λόγου και του τρόπου η του κλίματος, αλλά κυρίως της επιθετικής συμπεριφοράς απέναντι στον εκπαιδευτικό κόσμο - να προχωρήσει, έκανε όμως το πρώτο βήμα. Ο σημερινός προέρχεται από ένα χώρο που είχε 'βούτυρο στο ψωμί ορισμένες πρακτικές'. Εκεί δεν εφαρμοζόταν ' καρότο και μαστίγιο,αλλά το ' διαίρει και βασίλευε' , άλλωστε στην επιστήμη της πληροφορικής και των υπολογιστών είναι μέθοδος επίλυσης προβλημάτων.

Συνάδελφοι σήμερα οι λίγοι που αντιστέκονται,που κρατάνε ακόμη όρθιο το δημόσιο σχολείο περισσεύουν. Θα πρέπει να αντικατασταθούν από νέα υλικά,' μαϊμού ' προϊόντα, αλλά που θα κάνουνε για το χρόνο που χρειάζεται τη ' βρώμικη ' δουλειά. Είναι οι συνάδελφοι του ' βλέπε, άκουγε και σώπα ' ,του σήκω - κάτσε, της αξιολόγησης, της συγχώνευσης σχολικών μονάδων, αύξησης τμημάτων κ.λ.π.

Καλοδεχούμενοι οι διορισμοί λοιπόν και όσοι μείνουνε - με την ελπίδα να έχουνε σειρά - θα είναι αυτοί που βαδίσουνε μόνοι, δίχως στήριγμα και συναδελφική αλληλεγγύη, δίχως νέους αγωνιστές να στηρίξουμε το δικό τους μέλλον. Ο γραπτός διαγωνισμός, δε θα είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα θα είναι η τελική αλλαγή, η υποβάθμιση, του δημόσιου σχολείου, της εκπαιδευτικής κοινότητας και κυρίως η δημιουργία μαθητών διαφορετικών ταχυτήτων και μαθητών που Καλό το τυρί λοιπόν,η φάκα είναι το πρόβλημα.

Συνάδελφοι ας τους χαλάσει τα σχέδια ο νέος συνάδελφος. Καλοδεχούμενοι οι νέοι μόνιμοι συνάδελφοι,οι οποίοι θα μπούνε με ψηλό το κεφάλι. Ας φροντίσουνε να παραμείνουνε όμως στη θητεία τους με πάντα ψηλά το κεφάλι.

Καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους και καλό καλοκαίρι.

Βασίλης Σίσκος

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Κραυγή αγωνίας από τους εκπαιδευτικούς στην Καρδίτσα: Σε αίθουσες 2x2 και ακατάλληλες υποδομές στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο (+Φωτο +Βίντεο) Κραυγή αγωνίας από τους εκπαιδευτικούς στην Καρδίτσα: Σε αίθουσες 2x2 και ακατάλληλες υποδομές στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο (+Φωτο +Βίντεο)
    5 Οκτωβρίου 2026, 14:38
  • Μήνυμα της Δ/ντριας Δ.Ε. Καρδίτσας για την 5η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών Μήνυμα της Δ/ντριας Δ.Ε. Καρδίτσας για την 5η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών
    5 Οκτωβρίου 2026, 09:13
  • Κων. Ζαγανάς: "Ο ρόλος του δασκάλου και η αποδοχή του από την κοινωνία και την πολιτεία" Κων. Ζαγανάς: "Ο ρόλος του δασκάλου και η αποδοχή του από την κοινωνία και την πολιτεία"
    4 Οκτωβρίου 2026, 08:29
  • Μείωσε αλλά δεν κάλυψε το σύνολο των κενών στα σχολεία του νομού η Β’ φάση αναπληρωτών Μείωσε αλλά δεν κάλυψε το σύνολο των κενών στα σχολεία του νομού η Β’ φάση αναπληρωτών
    2 Οκτωβρίου 2026, 20:32
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva