Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κωνσταντινούπολη 2023: Ο Ανδρικόπουλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν - 7ος ο Τσιάμης Κύριο

  • 3 Μαρτίου 2023, 21:17
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Άλλα Αθλήματα
Κωνσταντινούπολη 2023: Ο Ανδρικόπουλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν - 7ος ο Τσιάμης

..

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης, αφού “προσγειώθηκε” στο τριπλούν στα 16,58 μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού εξαργύρωσε τη σκληρή δουλειά και τη συνέπεια και κατάφερε σε έναν αγώνα με διαθέσιμα τα δύο από τα τρία μετάλλια – το πρώτο ήταν κλεισμένο από τον Πιτσάρδο – να ανέβει στο βάθρο των νικητών και κατακτήσει το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Ο Ανδρικόπουλος ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα με 16,20 μ., ήταν άκυρος στο δεύτερο και τρίτο άλμα, πέτυχε 15,91 μ. στο τρίτο και κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στο πέμπτο με το 16,58 μ., που είναι ρεκόρ του στον κλειστό στίβο, αφού είχε 16,39 μέτρα. Παράλληλα ο 26χρονος “έπιασε” στην έκτη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα στον κλειστό στίβο τον Σταμάτη Λένη.

Ο μοναδικός Πέδρο Πιτσάρδο (Πορτογαλία) ήταν νικητής με 17,60 μ., κορυφαία επίδοση στον κόσμο και παράλληλα συνέχισε το μοναδικό σερί νικών από το 2021 μέχρι και σήμερα σε όλες τις μεγάλες διοργάνωσης. Ο Γερμανός Μαξ Χες ανέβηκε για τέταρτη φορά στο τρίτο σκαλί του βάθρο στη διοργάνωση με άλμα στα 16,57 μέτρα.

Όσο για τον 41χρονο Τσιάμη, έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση σε έναν ακόμα τελικό στην μεγάλη καριέρα του, αλλά στάθηκε άτυχος, μιας και για χιλιοστά ακυρώθηκε μια προσπάθειά του, η οποία πιθανότατα θα τον έβαζε στα μετάλλια. Ο Έλληνας πρωταθλητής, μάλιστα, διαμαρτυρήθηκε έντονα και ζήτησε επανεξέταση, αλλά τελικά έμεινε στην 7η θέση με άλμα στα 16,39μ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις3 Μαρτίου 2023, 21:45

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Μεσογειακοί Αγώνες: 7ος στον τελικό των 100μ. ο Σωτήρης Γκαραγκάνης - Ασημένιο μετάλλιο για Εμμανουηλίδου και Φραντζεσκάκη Μεσογειακοί Αγώνες: 7ος στον τελικό των 100μ. ο Σωτήρης Γκαραγκάνης - Ασημένιο μετάλλιο για Εμμανουηλίδου και Φραντζεσκάκη
    30 Αυγούστου 2026, 21:58
  • Απίστευτος Καραλής στη Ζυρίχη με άλμα στα 6,20μ. και νέο πανελλήνιο ρεκόρ! Απίστευτος Καραλής στη Ζυρίχη με άλμα στα 6,20μ. και νέο πανελλήνιο ρεκόρ!
    27 Αυγούστου 2026, 22:48
  • Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας για τις επιτυχίες αθλητών/τριών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2026 Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας για τις επιτυχίες αθλητών/τριών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2026
    20 Αυγούστου 2026, 12:12
  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου: Ασημένιο μετάλλιο για τον Εμμανουήλ Καραλή Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου: Ασημένιο μετάλλιο για τον Εμμανουήλ Καραλή
    17 Αυγούστου 2026, 08:00
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva