Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων και όριο για τον Εμμανουήλ Καραλή στο άλμα επί κοντώ

  • 11 Φεβρουαρίου 2018, 23:55
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Άλλα Αθλήματα

Τον καλύτερο αγώνα της ζωής του πραγματοποίησε σήμερα ο Εμμανουήλ Καραλής (ΓΣ Κηφισιάς) στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεπέρασε τα 5,78 μ. και πέτυχε απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων και νέο παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων στον κλειστό στίβο. Ο νεαρός αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5,30 μ., συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 5,45 μ., 5,60 μ. και 5,71 μ. για να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ. Στη συνέχεια επέλεξε να τοποθετήσει τον πήχη στο 5,78 μ. ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη και του έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ. Παράλληλα η επίδοση αυτή αποτελεί απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, καθώς βελτιώνει και το 5,75 μ. του Κώστα Φιλιππίδη στον ανοιχτό στίβο, αλλά και παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στον κλειστό.

Ο Καραλής στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,86 μ. όπου είχε πολύ καλά άλματα στην πρώτη και τρίτη προσπάθεια. Ο 19χρονος θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τους αγώνες του την Τρίτη (13/2) στο μιτινγκ της Πράγας και την Πέμπτη (15/2) στο μίτινγκ του Τορούν, όπου θα έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμη υψηλότερα. "Τώρα όλα αρχίζουν. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας σε ένα στάδιο όπου έχω καλές αναμνήσεις. Ημουν από καιρό σε καλή κατάσταση και ήξερα πως είμαι σε θέση να ανέβω ψηλά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήμουν και ψυχολογικά έτοιμος για κάτι τέτοιο", είπε ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε: "Ο στόχος είναι πάντα να κοιτάω την τεχνική μου και να προσπαθώ για το καλύτερο. Αυτό συνεχίζουμε και τώρα. Σκύβουμε το κεφάλι και δουλεύουμε"

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων στον κλειστό ήταν 5,70 μ. από τις 19/2/2017, ενώ το πανελλήνιο ρεκόρ στον ανοιχτό 5,75 μ. από τις 18 Αυγούστου του 2005. Το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στον κλειστό ήταν 5,75 μ. από τις 11 Μαρτίου του 2017. Ο Καραλής ως Παίδας είχε πετύχει την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο στον κλειστό στίβο.

Φωτογραφία: eurokinissi

.

 

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Απίστευτος Καραλής στη Ζυρίχη με άλμα στα 6,20μ. και νέο πανελλήνιο ρεκόρ! Απίστευτος Καραλής στη Ζυρίχη με άλμα στα 6,20μ. και νέο πανελλήνιο ρεκόρ!
    27 Αυγούστου 2026, 22:48
  • Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας για τις επιτυχίες αθλητών/τριών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2026 Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας για τις επιτυχίες αθλητών/τριών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2026
    20 Αυγούστου 2026, 12:12
  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου: Ασημένιο μετάλλιο για τον Εμμανουήλ Καραλή Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου: Ασημένιο μετάλλιο για τον Εμμανουήλ Καραλή
    17 Αυγούστου 2026, 08:00
  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου: 6η η εθνική ομάδα με Σωτ. Γκαραγκάνη στα 4Χ100 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου: 6η η εθνική ομάδα με Σωτ. Γκαραγκάνη στα 4Χ100
    15 Αυγούστου 2026, 23:55
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva