Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαλμονέλα στη Λαμία: Εντοπίστηκε η ύποπτη παρτίδα και ο προμηθευτής

  • 14 Ιουλίου 2026, 10:40
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Επικαιρότητα
Σαλμονέλα στη Λαμία: Εντοπίστηκε η ύποπτη παρτίδα και ο προμηθευτής

..

Μεγάλη αναστάτωση εξακολουθεί να επικρατεί στη Λαμία και γενικά στην αγορά νωπών κοτόπουλων, καθώς συνεχίζονται οι έλεγχοι γύρω από τα κρούσματα σαλμονέλας που κατέκλυσαν το τελευταίο 3ημερο τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 17 άτομα εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας, σε Κλινικές ή στη βραχεία νοσηλεία, εκ των οποίων τα 13 είναι κάτω από 31 ετών. Ανάμεσά τους και ένας 8χρονος με τον πατέρα του που κατανάλωσαν έτοιμο φαγητό το Σαββατοκύριακο, οι οποίοι και αναμένονται να πάρουν εξιτήριο στη διάρκεια της ημέρας. Τα κρούσματα αναφέρουν κατανάλωση έτοιμου φαγητού κυρίως κοτόπουλου από τουλάχιστον πέντε διαφορετικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τα εργαστηριακά ευρήματα επιβεβαιώθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας, ωστόσο αναμένονται οι επίσημοι αναλυτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι από το Εργαστήριο του ΕΟΔΥ στη Χαλκίδα.

Την ίδια ώρα από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Φθιώτιδας έχει ξεκινήσει η ιχνήλατηση των ύποπτων φαγητών, παράλληλα με τον υγειονομικό και αστυκτηνιατρικό έλεγχο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ήδη από το πρωί της Δευτέρας (13/7/26) σε συνεργασία με τα καταστήματα όπου υπήρχαν μαρτυρίες ότι καταναλώθηκε έτοιμο φαγητό, έχει εντοπιστεί συγκεκριμένη παρτίδα κοτόπουλων και ακολουθήθηκε η διαδρομή μέχρι το ράφι των σούπερ μάρκετ. Στο Εργαστήριο στη Χαλκίδα, έχουν σταλεί διάφορα δείγματα, μαζί με τους ελέγχους των ασθενών από το Νοσοκομείο Λαμίας.

Την ίδια ώρα φτάνουν στη συγκεκριμένη μονάδα Κτηνίατροι, για τον περαιτέρω έλεγχό της σε όλες της φάσης παραγωγής (εκτροφή - παραγωγή - τυποποίηση).

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Νεκρή 32χρονη σε χωριό της Φθιώτιδας μετά από πυρκαγιά στο σπίτι της τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/9) Νεκρή 32χρονη σε χωριό της Φθιώτιδας μετά από πυρκαγιά στο σπίτι της τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/9)
    23 Σεπτεμβρίου 2026, 08:27
  • Ημερίδα ενημέρωσης από την ΑΝΚΑ σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις για ιδιωτικά έργα του προγράμματος LEADER (+Φωτο +Βίντεο) Ημερίδα ενημέρωσης από την ΑΝΚΑ σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις για ιδιωτικά έργα του προγράμματος LEADER (+Φωτο +Βίντεο)
    22 Σεπτεμβρίου 2026, 19:12
  • Πυρκαγιά στην Αγριλιά Λαμίας – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο Πυρκαγιά στην Αγριλιά Λαμίας – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
    21 Σεπτεμβρίου 2026, 16:02
  • Πυρκαγιά στη Μελιταία Δομοκού: Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, κάηκαν 9 στρέμματα(+Φώτο) Πυρκαγιά στη Μελιταία Δομοκού: Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, κάηκαν 9 στρέμματα(+Φώτο)
    27 Αυγούστου 2026, 18:01
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva