Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τιμητική εκδήλωση για την απελευθέρωση του Φαναρίου από τους Τούρκους πραγματοποιήθηκε στο μνημείο Κομπέλου Κύριο

  • 18 Αυγούστου 2023, 18:47
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Εκδηλώσεις
Τιμητική εκδήλωση για την απελευθέρωση του Φαναρίου από τους Τούρκους πραγματοποιήθηκε στο μνημείο Κομπέλου

..

Παρουσία επισήμων και πλήθους πολιτών, ο Δήμος Μουζακίου πραγματοποίησε με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα στο μνημείο Κομπέλου, εκδήλωση μνήμης και τιμής για την απελευθέρωση του Φαναρίου από τους Τούρκους την 18η Αυγούστου του 1881.

Εκείνη την ημέρα, ο Υποστράτηγος του Ελληνικού Απελευθερωτικού Στρατού Σπυρίδων Καραϊσκάκης, γιος του θρυλικού Ήρωα του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, στο συγκεκριμένο μέρος, παρέλαβε από τον τότε Τούρκο διοικητή το Φανάρι ελεύθερο, υπογράφοντας το πρωτόκολλο παράδοσης –παραλαβής, παρουσία των Αρχόντων της γύρω περιοχής, τού Επισκόπου Φαναρίου Ιλαρίωνα και πολλών κατοίκων.

Την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ενώ, το παρόν έδωσαν ο βουλευτής κ. Αριστοτέλης Σπάνιας, ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Λία Ρογκανάκη, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μουζακίου κ. Αποστολία Αγγελάκη και κ. Γιώργος Παπακώστας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Καραγιάννης και Αθανάσιος Ακρίβος, ο Α’ Υποδ/ντής Δ/νσης Αστυνομίας Καρδίτσας κ. Αθανάσιος Ράϊκος, εκ μέρους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας οι κ.κ. Κώστας Λαμπρόπουλος (Οικονομικός Επόπτης) και Γιώργος Στεργιούλης (Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων), ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών κ. Ιωάννης Ντενησιώτης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Στρατού Ξηράς (παράρτημα Καρδίτσας) κ. Φ. Γκίκας, σύμβουλοι της αυτοδιοίκησης και υποψήφιοί της, πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι Οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων και κάτοικοι της περιοχής.

«Σημαντική ημέρα για ολόκληρη την περιοχή και τη Θεσσαλία, για τους αγώνες του τόπου και του έθνους μας», χαρακτήρισε τη σημερινή ο κ. Τριαντόπουλος η οποία, συνέχισε: «Αποτελεί φάρο για όλους μας, για τις επόμενες γενιές, για τους αγώνες για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και ανάπτυξη της πατρίδας μας. Είναι όλα αυτά στοιχεία του λαού μας για τα οποία δεν κάναμε και ούτε κάνουμε εκπτώσεις. Αντιθέτως, θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να τα εξασφαλίσουμε. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως τιμή προς τους προγόνους μας που έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα, που μόχθησαν για να φτάσουμε σήμερα εδώ».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης τόνισε πως «όλοι εμείς οι νεότεροι Έλληνες, έχουμε χρέος να τιμούμε τους αγωνιστές της ελευθερίας μας». Και πρόσθεσε: «Λαός που λησμονεί το παρελθόν, την ιστορία του, δεν έχει μέλλον. Και εμείς είμαστε σήμερα εδώ σε αυτό το μνημείο να αποτίνουμε πάντα φόρο τιμής σε αυτούς τους ήρωες». Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο που πρωτοστάτησε στην τελετή και όλους τους επισήμους και πολίτες για την παρουσία τους.  Ο κ. Στάθης έκλεισε τον χαιρετισμό του  λέγοντας πως «είμαστε εδώ για να τιμούμε τους αγωνιστές προγόνους μας και να θυμίζουμε στις νέες γενιές ότι αυτοί έδωσαν πολλές μάχες και τη ζωή τους ακόμη, για ζούμε εμείς ελεύθεροι». 

Η ΤΕΛΕΤΗ

Η τιμητική εκδήλωση άρχισε με Επιμνημόσυνη Δέηση όπου πρωτοστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Μετά έγινε η κεντρική ομιλία από την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πύργου Ιθώμης Βασιλική Αποστολίδου, η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στο χρονικό της απελευθέρωσης του Φαναρίου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Μουζακίου.

  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  •  
View the embedded image gallery online at:
https://www.karditsalive.net/karditsa/ekdilosis/%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85?print=1&tmpl=component#sigProIdfd0426b17e

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις18 Αυγούστου 2023, 21:14

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Γ. Καραβίδας: «Ενεργειακή μετάβαση» και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ): Τα αδιέξοδα είναι εδώ Γ. Καραβίδας: «Ενεργειακή μετάβαση» και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ): Τα αδιέξοδα είναι εδώ
    2 Αυγούστου 2026, 08:54
  • 18 μεταλλικές δεξαμενές τοποθετούνται σε περιοχές ευθύνης του Δασαρχείου Μουζακίου για την αντιπυρική προστασία 18 μεταλλικές δεξαμενές τοποθετούνται σε περιοχές ευθύνης του Δασαρχείου Μουζακίου για την αντιπυρική προστασία
    1 Αυγούστου 2026, 14:34
  • Έναρξη συνεργασίας Α.Ε. Μουζακίου και Αλέξη Αρχοντή Έναρξη συνεργασίας Α.Ε. Μουζακίου και Αλέξη Αρχοντή
    1 Αυγούστου 2026, 13:47
  • Υποτονική και με χαμηλό τζίρο η αγορά στους περιφερειακούς Δήμους του ν. Καρδίτσας - Τα προβλήματα και οι ανησυχίες για το μέλλον Υποτονική και με χαμηλό τζίρο η αγορά στους περιφερειακούς Δήμους του ν. Καρδίτσας - Τα προβλήματα και οι ανησυχίες για το μέλλον
    1 Αυγούστου 2026, 12:39
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva