Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη για την διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων είχε η Ασ. Σκόνδρα Κύριο

  • 20 Αυγούστου 2013, 16:01
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Πολιτικά

Συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του, είχε η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Ο λόγος της συνάντησης ήταν η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η κ.  Σκόνδρα υποστήριξε πως στη διαδικασία αυτή πρέπει να κυριαρχήσει η ορθολογική διαχείριση, σωστή κατανομή και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών, ούτως ώστε να υπάρξει και το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την καλύτερη λειτουργία του Δημόσιου τομέα, όπως άλλωστε το επιθυμούν και οι ίδιοι οι πολίτες. Η αναδόμηση των υπηρεσιών, με τη μέθοδο της κινητικότητας θα αποτρέψει τις τυχόν απολύσεις.

Η Βουλευτής υπογράμμισε ακόμα, ότι τα βήματα αυτά οδηγούν στη συνολικότερη αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα, και τον εξορθολογισμό του ίδιου του κράτους.

Έτσι θα μπορεί να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες των πολιτών. Αυτή είναι η πολιτική βούληση και προς την κατεύθυνση αυτή , η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο Υπουργός σημείωσε ότι η αξιολόγηση όλων όσοι εισέρχονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας γίνεται με τρόπο αντικειμενικό, δίκαιο και διαφανή,  ώστε να καλύφθουν τα κενά που έχουν εντοπιστεί στη Δημόσια Διοίκηση.

Ο  καθορισμός  της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων, στηρίζεται σε τέσσερις αναδεικνυόμενες αρχές, την αξιοκρατία, την αξιοσύνη, την εμπιστοσύνη, αλλά και την αυστηρότητα, όπου αυτή είναι επιβεβλημένη.

Ο στόχος, σε καμιά περίπτωση δεν είναι οι απολύσεις, αλλά η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και βέβαια, η απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων και όσων προσλήφθηκαν προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά.

«Με τον τρόπο αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση προχωρά  σε μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση».

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Ασ. Σκόνδρα: Επέκταση του Thessaly Pass – παρέμβαση για τις ζημιές της πρόσφατης κακοκαιρίας Ασ. Σκόνδρα: Επέκταση του Thessaly Pass – παρέμβαση για τις ζημιές της πρόσφατης κακοκαιρίας
    26 Ιουνίου 2026, 17:19
  • Με τη συμμετοχή της Ασημίνας Σκόνδρα η νέα Εκτελεστική Γραμματεία στη Ν.Δ. - Τροποποιήσεις στον κανονισμό λειτουργίας Με τη συμμετοχή της Ασημίνας Σκόνδρα η νέα Εκτελεστική Γραμματεία στη Ν.Δ. - Τροποποιήσεις στον κανονισμό λειτουργίας
    14 Ιουνίου 2026, 14:17
  • Συνάντηση εργασίας της Ασ. Σκόνδρα με τον Υπουργό Χρ. Δήμα για έργα υποδομών στο ν. Καρδίτσας Συνάντηση εργασίας της Ασ. Σκόνδρα με τον Υπουργό Χρ. Δήμα για έργα υποδομών στο ν. Καρδίτσας
    23 Μαρτίου 2026, 20:46
  • Συναντήσεις της Ασημίνας Σκόνδρα με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, για την στήριξη των επιχειρήσεων στο ν. Καρδίτσας Συναντήσεις της Ασημίνας Σκόνδρα με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, για την στήριξη των επιχειρήσεων στο ν. Καρδίτσας
    19 Δεκεμβρίου 2025, 21:33
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva