Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας (+Φώτο +Βίντεο) Κύριο

  • 4 Μαΐου 2026, 10:14
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας (+Φώτο +Βίντεο)

.

"Κουδούνι" για το πρώτο μαθητικό συνέδριο σήμανε σήμερα Δευτέρα (4/5) που θα διαρκέσει έως αύριο από τις 8:30 έως τις 13:00 στο Εσπερινό Γυμνάσιο - Λυκειακών Τάξεων της Καρδίτσας με τη συμμετοχή 25 σχολικών μονάδων της πόλης και χωριών του νομού από Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και πάνω από σαράντα εισηγήσεις για μια καλύτερη και ποιοτικότερη διαδραστική εκπαίδευση.

 

Με το σύνθημα «Έρευνα - Δημιουργία -Μάθηση», το συνέδριο ξεκίνησε παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών με ομιλίες και χαιρετισμούς από τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Καρδίτσας κ. Ελένη - Μαρίνα Ξυνοπούλου και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνο Οικονόμου. Κατά τους χαιρετισμούς τους ευχαρίστησαν για την παρουσία τους τους παρευρισκόμενους, τόνισαν την αξία της προοδευτικής εκπαίδευσης και του δικαιώματος των μαθητών για τέτοιου είδους συνέδρια και φυσικά ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στις εργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο Συνέδριο θα έχουν εκτός των άλλων τη χαρά να επιδοθούν και σε παιγνιώδεις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Επιπλέον, στο τέλος των διεργασιών κάθε ημέρας θα ακολουθεί ψηφοφορία των συμμετεχόντων/χουσών, εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών, από την οποία θα αναδειχθούν οι τρεις καλύτερες εισηγήσεις, παρέχοντας ένα ακόμα κίνητρο για τη συμμετοχή.

Στο Karditsalive.Net μίλησε η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Καρδίτσας κ. Ξυνοπούλου η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι όλες αυτές οι υπέροχες εργασίες προωθούν τη συνεργασία και προάγουν την αειφορία και την βιωματική μάθηση ενώ στάθηκε και στη συνεργασία μεταξύ των σχολικών κοινοτήτων προκειμένου να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα που κερδισμένους θα έχει τόσο τους μαθητές όσο και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο Σύμβουλος Φιλολόγων Καρδίτσας κ. Οικονόμου αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το συνέδριο έχει έναν πολύ συμβολικό και χειραφετικό χαρακτήρα καθώς και στο πόσο ευεργετικό για τους ίδιους τους μαθητές είναι η παρουσίαση τέτοιων εργασιών ζητώντας όλο και περισσότερη συμμετοχή καθώς επίσης και να καθιερωθεί το εν λόγω μαθητικό συνέδριο ως θεσμός της τοπικής και όχι μόνο εκπαίδευσης.

Δείτε το πρόγραμμα του μαθητικού συνεδρίου για τη Δευτέρα (4/5) και την Τρίτη (5/5)

Π.Β. 

  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  • Κάντε κλικ για μεγέθυνση
  •  
View the embedded image gallery online at:
https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-1%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B4-%CE%B4-%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF?print=1&tmpl=component#sigProIdb474a22018

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις4 Μαΐου 2026, 10:15

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Κινητοποίηση της Π.Υ. Καρδίτσας για καπνό σε πολυκατοικία επί της οδού Υψηλάντου Κινητοποίηση της Π.Υ. Καρδίτσας για καπνό σε πολυκατοικία επί της οδού Υψηλάντου
    4 Οκτωβρίου 2026, 18:20
  • Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων με ενημέρωση και δραστηριότητες στο Αθλητικό Πάρκο (+Φωτο +Βίντεο) Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων με ενημέρωση και δραστηριότητες στο Αθλητικό Πάρκο (+Φωτο +Βίντεο)
    4 Οκτωβρίου 2026, 11:46
  • Καρδίτσα: Ημερίδα με θέμα «Οι φυσικές καταστροφές και η πολιτισμική ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών» (+Φωτο +Βίντεο) Καρδίτσα: Ημερίδα με θέμα «Οι φυσικές καταστροφές και η πολιτισμική ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών» (+Φωτο +Βίντεο)
    4 Οκτωβρίου 2026, 10:32
  • Κων. Ζαγανάς: "Ο ρόλος του δασκάλου και η αποδοχή του από την κοινωνία και την πολιτεία" Κων. Ζαγανάς: "Ο ρόλος του δασκάλου και η αποδοχή του από την κοινωνία και την πολιτεία"
    4 Οκτωβρίου 2026, 08:29
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva