Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισθητικές αναπλάσεις εντός οικισμών ύψους 6 εκατ. ευρώ για κάθε Δήμο το επόμενο «βήμα» του Ε.Α.Π. Αγράφων Κύριο

  • 27 Νοεμβρίου 2023, 19:45
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Αισθητικές αναπλάσεις εντός οικισμών ύψους 6 εκατ. ευρώ για κάθε Δήμο το επόμενο «βήμα» του Ε.Α.Π. Αγράφων

.

Έργα αισθητικών αναπλάσεων εντός των οικισμών ύψους 6 εκατ.  ευρω για κάθε ένα από τους 3 Δήμους (Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας από την Π.Ε. Καρδίτσας και Αγράφων της Π.Ε. Ευρυτανίας ) που έχουν ενταχθεί στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της περιοχής Αγράφων θα αποτελέσουν την νέα φάση εντάξεων και χρηματοδοτήσεων του προγράμματος.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σημερινή (27/11) συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης του ΕΑΠ Αγράφων που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της λίμνης Πλαστήρα, προεδρεύοντος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτριου Σκάλκου, ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα τη συμμετοχή στελεχών της Μονάδας Οργάνωσης και Διαχείρισης (ΜΟΔ) των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομικών στην υλοποίηση του προγράμματος ως τεχνική βοήθεια προς τους Δήμους αναγνωρίζοντας την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις ενός προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ που λειτουργεί με κανόνες ΕΣΠΑ.

Μάλιστα στην Επιτροπή Καθοδήγησης προστέθηκε ο Πρόεδρος της ΜΟΔ κ. Β. Σιαδήμας ενώ τεχνική βοήθεια θα παρέχουν άλλα 2 μέλη της ΜΟΔ καθώς και Τεχνικός Σύμβουλος.

.Όσον αφορά τα προτεινόμενα προς ένταξη έργα αισθητικής ανάπλασης κατατέθηκαν κάποιες προτάσεις των Δήμων -όχι στο σύνολό τους ολοκληρωμένες- αλλά η διαδικασία αναμένεται να είναι δυναμική, καθώς πέρα από την οριστικοποίηση των έργων θα πρέπει να γίνει προσαρμογή τους και στον διαθέσιμο προϋπολογισμό και επίσης στα χαρακτηριστικά που θα έχουν οι αναπλάσεις, όπου πέρα από την αισθητική απαιτείται να έχουν ανθεκτικότητα στο χρόνο και να αφορούν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους μιας περιοχής, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τη φιλοσοφία του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκαν οι πρώτες προσκλήσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υποβολή των προτάσεων που αφορούν κάποια από τα έργα που εντάχθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που είναι η πρόταση του Δήμου Αρχιθέας για την κατασκευή στεγάστρου στη θέση «Σκάλα» Ανθηρού, έργο προϋπολογισμού 3.550.000 ευρώ, οι προτάσεις του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για «Αισθητικές παρεμβάσεις αναπλάσεις οικισμών Δήμου Λίμνης Πλαστήρα» προϋπολογισμού 370.000 ευρώ και την «Επανάχρηση κτιρίου Γυμνασίου Μεσενικόλα και μετατροπή του σε κέντρο πολιτισμού Μεσενικόλα» , προϋπολογισμού 829.628,72 ευρώ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το έργο «Βελτίωση οδού Βραγκιανά-Ρόγκια-Όρια νομού προς ν. Ευρυτανίας (προς Κέδρα)» προϋπολογισμού 6.650.000 ευρώ

Κωστής Κριτσιάνης

φωτο αρχείου

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις27 Νοεμβρίου 2023, 20:50

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • 430.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για το έργο «Διαμόρφωση Πράσινων Διαδρομών Δήμου Λίμνης Πλαστήρα» 430.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για το έργο «Διαμόρφωση Πράσινων Διαδρομών Δήμου Λίμνης Πλαστήρα»
    13 Οκτωβρίου 2026, 09:33
  • Συνεδριάζει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου το Δ.Σ. Αργιθέας Συνεδριάζει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου το Δ.Σ. Αργιθέας
    12 Οκτωβρίου 2026, 20:12
  • Δήμος Αργιθέας: Πρόσληψη 3 ατόμων με συμβάσεις 8 μηνών Δήμος Αργιθέας: Πρόσληψη 3 ατόμων με συμβάσεις 8 μηνών
    12 Οκτωβρίου 2026, 16:20
  • Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα στο επίκεντρο ευρωπαϊκών συνεργασιών για Καινοτομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη διαχείριση υδατικών πόρων Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα στο επίκεντρο ευρωπαϊκών συνεργασιών για Καινοτομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη διαχείριση υδατικών πόρων
    12 Οκτωβρίου 2026, 15:08
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva