Αρνητική η γνωμοδότηση για δύο αιολικά στα Άγραφα του φορέα "Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων"

Αρνητικά γνωμοδότησε με δύο αποφάσεις του χθες (19/7) ο φορέας διαχείρισης "Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων" προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τις τροποποιήσεις δύο αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων Α.Ε.Π.Ο. για δύο αιολικά πάρκα στα Άγραφα.

"Κατατέθηκαν αντιρρήσεις στη Ρ.Α.Ε. για τα δύο αιολικά στη Δ.Ε. Φουρνά του Δήμου Καρπενησίου"

Κατατέθηκαν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) οι αντιρρήσεις προκειμένου να απορριφθούν οι δύο αιτήσεις της εταιρείας «ΣΠΙΘΑΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΠΕ» για τη χορήγηση βεβαίωσης παραγωγού Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στις θέσεις «ΒΟΥΛΓΑΡΑ» (μέγιστης ισχύος 37,8 MW) και «ΚΕΡΑΣΙΑ» (μέγιστης ισχύος 16,8 MW) της Δημοτικής Ενότητας Φουρνά του Δήμου Καρπενησίου.

Διαδημοτική Συνεργασία Αγράφων - Αργιθέας - Λίμνης Πλαστήρα: "Οι ανεμογεννήτριες βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον - Κάτω τα χέρια από τα βουνά μας"

Παρά τις συλλογικές αντιδράσεις της Κοινωνίας, επιστημονικών και άλλων φορέων, σύσσωμης της Αυτοδιοίκησης ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, βλέπουμε να προχωρούν ακάθεκτοι στην ισοπέδωση των βουνών μας.

Διαδημοτική Συνεργασία Δήμων Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα & Αγράφων για την οργάνωση των ορειβατικών μονοπατιών

Διαδημοτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Πλαστήρα, με τους δημάρχους Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη, Αργιθέας κ. Ανδρέα Στεργίου και με οικοδεσπότη τον δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνο και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Απόστολο Θέο.

Αυστηρό "lockdown" για τον οικισμό Δαφνούλα του Δήμου Αγράφων

Μέτρα κατά της ραγδαίας εκδήλωσης κρουσμάτων στον οικισμό Δαφνούλα του Δήμου Αγράφων της Π.Ε. Ευρυτανίας έλαβε ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου και μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αγράφων ώστε να διασφαλιστεί ο περιορισμός της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας" για την απάντηση της περιφερειακής αρχής για την κατασκευή της οδικής σύνδεσης Καρδίτσας - Καρπενησίου - Αγρινίου

Στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας (18/2/21), συζητήθηκε η επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, γιατί δεν προχωρά η κατασκευή της γέφυρας στον ποταμό Μέγδοβα και η οδική σύνδεση Καρδίτσας-Καρπενησίου-Αγρινίου, με την ασφαλτόστρωση του δρόμου μεταξύ Νεράιδας Καρδίτσας και Μαυρομάτας Ευρυτανίας, που παραμένει άλυτο πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια.

Ευρυτανία: Νεκρός 52χρονος κυνηγός που δέχθηκε τα σκάγια από το όπλο του αδερφού του

Σοβαρό ατύχημα με τον τραυματισμό 52χρονου κυνηγού, σημειώθηκε γύρω στις 11:00’ το πρωί του Σαββάτου (26/12) στην περιοχή της Φουρνάς Ευρυτανίας, στην πρώτη ουσιαστικά ημέρα που επετράπη και πάλι το κυνήγι στη χώρα.

Τοπικό "lockdown" στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας!

Μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (9-12) στο θάλαμο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπ’ όψη το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή του Δήμου Αγράφων της Π.Ε Ευρυτανίας και συγκεκριμένα στο χωριό Ραπτόπουλο,

Προχωρούν από την Περιφέρεια οι διαδικασίες δημοπράτησης της μελέτης της οδού Καρδίτσας – Καρπενησίου

Προχωρούν oι διαδικασίες δημοπράτησης της μελέτης «Ολοκλήρωση μελετών Επαρχιακής Οδού Καρδίτσας – Καρπενησίου». Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρώτο πρακτικό της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού.

Δήμαρχος Αγράφων: Αρνητικό και το τρίτο δείγμα σε (αρχικά) θετικό κρούσμα κορονοϊού στα Άγραφα

Χωρίς κρούσμα κορονοϊού τα Άγραφα Ευρυτανίας όπως τονίζει με νέα δημοσίευση ο Δήμαρχος Αγράφων Αλ. Καρδαμπίκης αφού μετά το πρώτο δείγμα ακολούθησαν άλλα δύο αρνητικά στο ίδιο άτομο, ως εκ τούτου οριστικά δεν υφίσταται θετικό κρούσμα στα Άγραφα.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ