Κοινή δήλωση Δημάρχων Π. Νάνου, Α. Στεργίου και Αλ. Καρδαμπίκη: "Σώθηκε η Νιάλα από τα αιολικά - Ο αγώνας συνεχίζεται για τα Άγραφα συνολικά"

Με τις δύο πρόσφατες απορριπτικές αποφάσεις του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, έσβησε οριστικά ο κίνδυνος της καταστροφής της «κοιμωμένης των Αγράφων» από τις ανεμογεννήτριες.

Νέο "μπλόκο" από το Υ.Π.ΕΝ. για τα αιολικά στις θέσεις "Γραμμένη - Τούρλα - Καρνόπι" και "Μίχος – Βοϊδολίβαδο – Απέλινα"

Σε απορρίψεις των αιτημάτων τροποποίησης των Περιβαλλοντικών Όρων των αιολικών έργων στις θέσεις "Γραμμένη - Τούρλα - Καρνόπι" και ‘ΜίχοςΒοϊδολίβαδοΑπέλινα" και των συνοδών αυτών έργων με συνολική ισχύς 46 MW και 40 MW αντίστοιχα προχώρησε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπεγράφη η σύμβαση της μελέτης για την οδική σύνδεση Καρδίτσας - Καρπενησίου, από τη Νεράιδα μέχρι τη γέφυρα του Μέγδοβα

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση μελέτης συνολικού προϋπολογισμού 1.249.864,18  ευρώ, με την οποία ολοκληρώνονται όλες οι απαιτούμενες μελέτες ώστε να καταστεί δυνατή η σύνδεση της Καρδίτσας με το Καρπενήσι, σε ότι αφορά στην γεωγραφική περιοχή αρμοδιότητας της  Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συνάντηση εκπροσώπων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. με το Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στα πλαίσια υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ.

Τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε σε δρόμο του Δήμου Αγράφων... ευτυχώς χωρίς να κινδυνέψει κάποιος οδηγός!

Ένας τεράστιος βράχος κατολίσθησε και έπεσε τις τελευταίες ώρες στον επαρχιακό δρόμο του Δήμου Αγράφων μεταξύ Πρόδρομου και Κέδρων.

Να ολοκληρωθούν οι οδικές συνδέσεις του Δήμου Αγράφων με το ν. Καρδίτσας ζητά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Αγράφων

Την ολοκλήρωση των οδικών συνδέσεων του Δήμου Αγράφων με την Π.Ε. Καρδίτσας ζητά με έγγραφό του προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης.

1,5 εκατ. ευρώ από το Υπ. Υποδομών για το δρόμο "Άγραφα - Σάικα - όρια ν. Καρδίτσας"

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή δεσμεύθηκε ποσό 1,5 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) για την υλοποίηση του έργου "Ασφαλτόστρωση δημοτικού οδικού δικτύου Άγραφα - Σάικα - όρια ν. Καρδίτσας" μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Αγράφων στις 25 Ιουνίου 2021. 

Αρνητική η γνωμοδότηση για δύο αιολικά στα Άγραφα του φορέα "Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων"

Αρνητικά γνωμοδότησε με δύο αποφάσεις του χθες (19/7) ο φορέας διαχείρισης "Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων" προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τις τροποποιήσεις δύο αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων Α.Ε.Π.Ο. για δύο αιολικά πάρκα στα Άγραφα.

"Κατατέθηκαν αντιρρήσεις στη Ρ.Α.Ε. για τα δύο αιολικά στη Δ.Ε. Φουρνά του Δήμου Καρπενησίου"

Κατατέθηκαν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) οι αντιρρήσεις προκειμένου να απορριφθούν οι δύο αιτήσεις της εταιρείας «ΣΠΙΘΑΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΠΕ» για τη χορήγηση βεβαίωσης παραγωγού Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στις θέσεις «ΒΟΥΛΓΑΡΑ» (μέγιστης ισχύος 37,8 MW) και «ΚΕΡΑΣΙΑ» (μέγιστης ισχύος 16,8 MW) της Δημοτικής Ενότητας Φουρνά του Δήμου Καρπενησίου.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ