Ευρυτανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό - Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο ηλικιωμένος οδηγός

Ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (27/8) αυτή τη φορά στην Ευρυτανία στη θέση Αραποκέφαλα του Δήμου Καρπενησίου.

Μαζική κινητοποίηση κατοίκων Καροπλεσίου και Νεράιδας για τη γέφυρα στα Ρογκάκια (+Φώτο +Βίντεο)

Μαζική κινητοποίηση φορέων και κατοίκων των Κοινοτήτων Καροπλεσίου και Νεράϊδας για την διεκδίκηση της εγκατάστασης γέφυρας τύπου «Μπέλεϊ» στη θέση Ρογκάκια που θα ενώσει τις δύο Κοινότητες δίνοντας και στις δύο μία δεύτερη εναλλακτική οδική σύνδεση με την Καρδίτσα και τονώνοντας την επισκεψιμότητα της περιοχής πραγματοποιήθηκε σήμερα (Κυριακή 14/8) το πρωί στο χώρο όπου εδώ και πολλά χρόνια έχουν κατασκευαστεί τα βάθρα, στα οποία θα στηριχθεί.

«Απάτητα Άγραφα» αλλά μόνο του…Δήμου Αγράφων!

Την Υπουργική Απόφαση, με την οποία τα Άγραφα σε συνολική έκταση 94,42 τετραγωνικών χιλιομέτρων και υψομετρικού εύρους 1.747 μέτρων (από 371 έως 2.118 μ.) αποκτούν καθεστώς αυστηρής προστασίας με την ένταξή τους στα «Απάτητα Βουνά» υπέγραψε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεωργ. Αμυράς.

ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: "Καμία θετική και συγκεριμένη απάντηση από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, για τα προβλήματα των ορεινών χωριών του Δ. Καρδίτσας"

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (28/7/2022) οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, ανέδειξαν για ακόμη μια φορά με επερώτησή τους προς την περιφερειακή αρχή του κ. Αγοραστού, χρονίζοντα προβλήματα των κατοίκων των ορεινών χωριών του Δήμου Καρδίτσας και συγκεκριμένα:

Τον … «Καραϊσκάκη» θα περιμένουν οι Αγραφιώτες για να «γεφυρώσει» το δρόμο Καροπλέσι – Νεράϊδα

Τη μεταφορά της γέφυρας τύπου «Μπέλευ» από τη θέση «Καραϊσκάκης» της οδού Μουζάκι - Κρυοπηγή στη θέση «Ρογκάκια» της οδού Καροπλέσι – Νεράϊδα, όταν κατασκευαστεί η μόνιμη γέφυρα στο πρώτο σημείο, προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης κ. Κων. Αγοραστός απαντώντας κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε σχετική επερώτηση της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης που ανέδειξε μεταξύ άλλων το συγκεκριμένο πρόβλημα που χρονίζει εδώ και 12 χρόνια, ταλαιπωρώντας τους κατοίκους των δύο Κοινοτήτων. 

Έληξαν άδειες παραγωγής για 8 αιολικά πάρκα σε Αργιθέα και Άγραφα

Δεν θα έχει συνέχεια, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το επιχειρηματικό εγχείρημα κάποιων εταιρειών να εγκαταστήσουν αιολικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 233,45 ΜW περίπου σε διάφορα σημεία στην περιοχή της Αργιθέας και ευρύτερα των Αγράφων, καθώς οι Άδειες Παραγωγής – Βεβαιώσεις Παραγωγού- Βεβαιώσεις Παραγωγού Ειδικών Έργων που είχαν εξασφαλίσει κατά καιρούς, έληξαν  χωρίς να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για να τις διατηρήσουν σε ισχύ!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Αγράφων

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε την Παρασκευή 17 Ιουνίου ο Δήμος Αγράφων με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου και έπειτα από σχετικά αιτήματα που κατέθεσαν ο Δήμος και η Περιφέρεια Στεράς Ελλάδας.

Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης την Πέμπτη (16/6) σε ορεινές κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας

Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 σε ορεινές κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας και τη Νεράιδα Ευρυτανίας.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ