Ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής και τεκμαρτή φορολόγηση «πνίγουν» τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών (+Φωτο +Βίντεο) Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Χωρίς την παρουσία των βιοτεχνών διεξήχθη η πρώτη λαϊκή αγορά του Δεκεμβρίου στην Καρδίτσα, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου καθώς τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών ν. Καρδίτσας «Ο Άγιος Φανούριος» συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία όσων δραστηριοποιούνται στις λαϊκές.
Μιλώντας στο KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τσιαχτάνης, επισήμανε ότι τα βασικά αιτήματα είναι το να μην επιβληθεί το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής στους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, καθώς δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία και την καθημερινή διακίνηση των προϊόντων, αλλά και να σταματήσει η υπέρογκη τεκμαρτή φορολόγηση.
Αυτό που ζητάμε, ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι να φορολογούμαστε για τις μέρες που δουλεύουμε. Εμείς εξήγησε, δουλεύουμε 2-3 φορές την εβδομάδα εφόσον οι συνθήκες είναι ιδανικές και θα έπρεπε να φορολογούμαστε για 150 μέρες το χρόνο.
Οι επαγγελματίες πωλητές, πέραν του ότι δεν συμμετείχαν στην λαϊκή, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο χώρο που συνήθως αναρτούν τους πάγκους τους, στην οποία παρέστη και η αρμόδια για τις λαϊκές αντιδήμαρχος κ. Μακρή. Επίσης είχαν τοποθετήσει τα αυτοκίνητά τους στον πεζόδρομο μπροστά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και αργότερα κατεθεσα ψήφισμα στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.
Σε αυτό μεταξύ των άλλων ζητούν:
-Άμεση άρση της απόφασης για τα ηλεκτρονικά δελτία αποστολής
-Διεξαγωγή διαλόγου με τους αρμοδίους φορείς
-Δημιουργία ενός νέου, πιο λειτουργικού και προσαρμοσμένου συστήματος, που να στηρίζει πραγματικά τους επαγγελματίες χωρίς να δημιουργεί περιττά εμπόδια.
Η υπόλοιπη λαϊκή λειτούργησε κανονικά με παραγωγούς και οπωροπώλες. Με τον πρόεδρο των παραγωγών κ. Πούλιο να δηλώνει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, αφενός την στήριξη στον αγώνα των αγροτών, αφετέρου ότι τα προβλήματα των βιοτεχνών είναι και προβλήματα των παραγωγών, που όμως, λόγω της ευπάθειας των προϊόντων τους και του γεγονότος ότι γίνεται μόνο μία κεντρική λαϊκή αγορά στο νομό, δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν.
Π.Κ.






