.
.

Δημ. Παπακώστας: "Ορεινή Αργιθέα & Θεσσαλικός κάμπος: από τον Ιανό, στην Μήδεια …και τώρα τον Διομήδη!"

Δημ. Παπακώστας: "Ορεινή Αργιθέα & Θεσσαλικός κάμπος: από τον Ιανό, στην Μήδεια …και τώρα τον Διομήδη!"

.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ,η ορεινή Πίνδος κ Αργιθέα πλήττονται εδώ κ δυο 24ωρα από το καιρικό φαινόμενο ,που ονομάστηκε από τους επιστήμονες : Διομήδης ..

Δεν μας εξήγησαν :Διομήδης Βασιλιάς Θράκης ,γιος του θεού Άρη με τα 4 ανθρωποφάγα άλογα ,που δάμασε ο Ηρακλής ή : Διομήδης ,ο βασιλιάς του Άργους που πολέμησε γενναία στην Τροία ? ……μάλλον ο άγριος γίγαντας ,ο πρώτος .

Η πληγωμένη από τον κυκλώνα Ιανό ( 19-9-20) Θεσσαλία -Καρδίτσα , παραμένει με ανοιχτές πληγές παρά την έγκριση σημαντικού ποσού 143 εκατομμυρίων ευρώ για τις υποδομές στους τρεις Δήμους : Αργιθέας - Μουζακίου - Καρδίτσας ,που επιβλέπουν οι κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών , μετά από θετικότατη παρέμβαση των πολιτικών του νομού μας και σύμφωνη γνώμη του Κ.Α. Καραμανλή .

Το έργο ανατέθηκε ήδη σε μεγάλο Τεχνικό όμιλο κ συντάσσονται ,όπως πληροφορούμαστε οι σχετικές μελέτες κ οι οποίες βρίσκονται στην ωρίμανση - έγκριση .

Όμως , ακολούθησε η Μήδεια και τώρα ο Διομήδης - με πιο ήπια σαφώς χρακτηριστικά σε σχέση με τον καταστροφικό Ιανό - τότε χάσαμε ζωές άδικα, οι κάτοικοι σε απόγνωση από την κοιλάδα Αχελώου έως τα Φάρσαλα κ Αγιά….
Στο ίδιο έργο θεατές , όλοι οι Θεσσαλοί …..
Το καλοκαίρι: ξηρασία, Σαχαραροποίηση...
Τον χειμώνα : πλημμύρες, πνιγμοί, διάλυση υποδομών , διακοπή ρεύματος….

• Η Δυτική Αργιθέα κ η Ανατολική (16 χωριά) που ηλεκτροδοτούνται από ΔΕΔΔΗΕ Καρδίτσας ,χωρίς ηλ ρεύμα επι δυο ημέρες. Κλειστά τα σχολεία , το κεντρικό Δημαρχείο, οι Δομές,κενά ιατρεία … οι κτηνοτρόφοι τραβούν τον…Γολγοθά τους,οι ηλικιωμένοι.
Τα χωριά Αχελώου Αργιθέας - ΔΕΔΔΗΕ Άρτας κ Καρπενησιου,ευτυχώς έχουν ρεύμα .

•• Η Αντιπεριφέρεια μας , παραμένει ακέφαλη ,εδώ και μήνες …δίχως ορισμένο Τοπικό Αντιπεριφερειάρχη …η Καρδίτσα στο περιθώριο …αντίδραση μηδέν !

Υποτονικές οι διαμαρτυρίες των Αρχών για την αδυναμία του ομίλου ΔΕΗ , την αργή αποκατάσταση των δικτύων….

••• Η Πολιτική Προστασία στην Θεσσαλία…είναι φανερό ότι πάσχει, περνάνε όλοι κάτω από τον πήχυ κ τα στάνταρς της σύγχρονης πραγματικότητας .

Απαιτείται η Πανθεσσαλική Κινητοποίηση με διεκδίκηση πόρων και Έργων :

1.Παράσταση στην Διοίκηση ομίλου ΔΕΗ με αίτημα την εξέταση - μελέτη υπογειοποίησης της γραμμής από Δρακοτρυπα έως Αγορασιά (μέσω σήραγγας εκτροπής που ήδη είναι έτοιμη -18 χλμ).

Αν δεν παρακαμφθεί η οροσειρά Τυμπάνου -1650 Μ , η ρευματοδότηση θα είναι προβληματική .

*Αναβάθμιση δικτύου από Πηγές Άρτας έως Βραγκιανά ( παλιό 1980).
** Ασφαλτόστρωση εναλλακτικής διαδρομής λόφου πέντε Αδέλφια ,λόγω επικινδυνότητας από 5 οδικές σήραγγες Συκιάς - ευθύνη ΔΕΗ κ Περιφέρειας.

Τα ημίμετρα έως τώρα , δεν έλυσαν το μείζον πρόβλημα καταπτώσεων.

2. Κοινή παράσταση στην ανάδοχο ΤΕΡΝΑ για ενημέρωση , χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης εργασιών ( φυσικά από την άνοιξη) , υπόδειξη δύσκολων σημείων κλπ.

Αξιοποίηση της τεχνογνωσίας κ δυναμικότητας της εταιρίας για σύγχρονες ανθεκτικές υποδομές ,τώρα που έχουμε την μοναδική ευκαιρία.

Συνεργασία με ΔΕΗ κ Τερνα για αειφορικες επενδύσεις και έργα ΑΠΕ που ήδη γίνονται.

3. Έντονη διαμαρτυρία δια του Τύπου για μεγάλη καθυστέρηση στην ηλεκτροδότηση των χωριών και την μη τοποθέτηση γιατρών (ΠΙ Βραγκιανών ).

4. Άμεσες λύσεις για θέρμανση ,φωτισμό σε οικίες αναπήρων ,υπερηλίκων που χρειάζονται οξυγόνο , σε κτηνοτροφικές μονάδες κλπ.

5. Ενεργός παρουσία των Αιρετών & Ειδικών Συνεργατών στα χωριά που βιώνουν δύσκολες συνθήκες - αναθέσεις σε χειριστές μηχανημάτων .

Φυσικά δεν μιλάμε για συγκοινωνία ΚΤΕΛ , για διακίνηση αγαθών, φαρμάκων ….για Ίντερνετ και ….DATA…..WI FI ……

* Οι ευθύνες της Περιφ Αρχής, των Δημ Αρχών κ Κυβέρνησης : μέγιστες !

• Από τον Διομήδη μάλλον θα γλυτώσουμε ….από την απραξία και την στασιμότητα ?

Δημήτρης Παπακώστας
Πατριωτική Εναλκακτική Αργιθεατών

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ