.
.
.
.

Υγεία

Νέα ενημέρωση από τον ΕΟΦ προς τους επαγγελματίες υγείας για το εμβόλιο της AstraZeneca

Η AstraZeneca σε συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) ενημερώνει για νεότερη αντένδειξη του Vaxzevria σε άτομα με προηγούμενο σύνδρομο διαφυγής τριχοειδών.

  • Κατηγορία Υγεία

Εμβόλιο AstraZeneca (Vaxzevria): Νέες συμβουλές από τον ΕΜΑ για θρομβώσεις και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξέδωσε νέες συμβουλές σχετικά με τη θρομβωση ή τον χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων που εμφανίζονται μετά από τον εμβολιασμό με Vaxzevria (σ.σ. όπως έχει ονομαστεί το εμβόλιο της AstraZeneca).

  • Κατηγορία Υγεία

Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία για το Σύνδρομο VITT και τους εμβολιασμούς με AstraZeneca και Johnson & Johnson

Πρόσφατα αναφέρθηκαν περιπτώσεις εμφάνισης θρομβώσεων σε ασυνήθεις θέσεις σε συνδυασμό με θρομβοπενία και μερικές φορές με αιμορραγία, μετά από εμβολιασμό έναντι του SARS-COV-2 με το εμβόλιο της AstraZeneca (ΑΖ) ή της Johnson & Johnson.

  • Κατηγορία Υγεία

Πασχαλινά αυγά: Πόσο διαρκούν εκτός ψυγείου

Τα πασχαλινά αυγά που παραδοσιακά βάφουμε κάθε Πάσχα, συνηθίζουμε να τα χρησιμοποιούμε και ως διακοσμητικά αντικείμενα στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι τα αφήνουμε πολλές ώρες εκτός ψυγείου, κάτι που δεν κάνουμε σε καμία άλλη περίοδο του έτους.

  • Κατηγορία Υγεία

Μαύρα στίγματα: Πώς δημιουργούνται και 4 λύσεις για να καθαρίσει το πρόσωπο

Ένα μαύρο στίγμα στο πρόσωπό σας είναι ουσιαστικά ένα άνοιγμα στην επιφάνεια του δέρματος που εμφανίζεται όταν ένας πόρος διευρύνεται, με αποτέλεσμα να γεμίζει με βακτήρια, σμήγμα (φυσικό έλαιο) και νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτή η ανάμιξη δημιουργεί ένα μπλοκάρισμα στον πόρο.

  • Κατηγορία Υγεία

Ο Dr Αντώνης Α. Θεοδωρίδης σχετικά με την Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος

Η αρθρίτιδα είναι η φθορά και ρήξη του χόνδρου μιας άρθρωσης. Η φυσιολογική λεία επιφάνεια του αρθρικού χόνδρου γίνεται τραχιά, χάνει τις προστατευτικές της ιδιότητες και σε προχωρημένα στάδια εκτίθεται το υποκείμενο οστό.

  • Κατηγορία Υγεία

Μυρμηγκιές: Γιατί δεν πρέπει να καθυστερεί η θεραπεία τους

Οι μυρμηγκιές προκαλούνται από έναν ιό, ο οποίος είναι εξαιρετικά μεταδοτικός από άτομο σε άτομο και από τη μία περιοχή του σώματος στην άλλη. Για να περιοριστεί μία μυρμηγκιά στο σημείο όπου αρχικά εμφανίζεται, απαιτείται προσοχή και συστηματική φροντίδα.

  • Κατηγορία Υγεία

Τη δημιουργία Πανελλαδικού δικτύου για την επιτήρηση γονιδιωματικών μεταλλάξεων ανακοίνωσε το Υπ. Υγείας

Σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού Δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

  • Κατηγορία Υγεία
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ