Κελεπούρης Λάμπρος
Τσιρογιάννη Φανή
Εκίζογλου Σπυρίδων
Καραμπινά - Τσουρή Μαρία
.
.
.
.

Επιστήμη - Τεχνολογία

Η Amazon επενδύει μέχρι 4 δισεκ. δολάρια στην Anthropic

Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα επένδυση έως 4 δισεκ. δολαρίων στην αμερικανική νεοφυή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic, η οποία αναπτύσσει έναν ανταγωνιστή του ChatGPT, σηματοδοτώντας ένα νέο σταθμό στην παγκόσμια κούρσα προς αυτές τις τεχνολογίες.

Μεγαλύτερο κόστος ελαστικών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς διαρκούν περίπου 10.000 χιλιόμετρα λιγότερο από τα συμβατικά

Τα ελαστικά που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαρκούν 10.000 χιλιόμετρα λιγότερο σε σχέση με τα αντίστοιχα ελαστικά που χρησιμοποιούνται στα συμβατικά αυτοκίνητα, παράγοντας που αυξάνει το κόστος τους.

Προσεχώς η 60ή πτήση του ελικοπτέρου Ingenuity της NASA στον πλανήτη Άρη

Το ελικόπτερο Ingenuity της NASA θα πραγματοποιήσει προσεχώς την 60ή πτήση του στον πλανήτη Άρη, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή (22/9) η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Το διοξείδιο του άνθρακα στην επιφάνεια της Ευρώπης προέρχεται από τον υπόγειο ωκεανό αυτού του δορυφόρου του Δία

Το διοξείδιο του άνθρακα που ανιχνεύθηκε σε έναν από τους δορυφόρους του Δία, την Ευρώπη, προέρχεται από έναν ωκεανό, κρυμμένο κάτω από ένα παχύ στρώμα πάγου, σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb και ενισχύουν τις ελπίδες ότι αυτό το νερό θα μπορούσε να υποστηρίξει τη ζωή.

Δέκα βήματα εάν έχουμε πέσει θύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος»

Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να πέσει κάποιος θύμα μίας απάτης ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (phishing). Τι μπορούμε να κάνουμε, όμως, αν κάνουμε κλικ σε έναν σύνδεσμο και ξαφνικά συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί και να ήταν απάτη;

Ιρλανδία - Ε.Ε.: Πρόστιμο 345 εκατ. ευρώ στο TikTok για παραβίαση των ευρωπαϊκών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε σήμερα πρόστιμο ύψους 345 εκατομμυρίων ευρώ στο TikTok για παραβίαση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων ανηλίκων.

Έκθεση εμπειρογνωμόνων της NASA για τα Άγνωστης Ταυτότητας Φαινόμενα ζητά τη συλλογή πιο αξιόπιστων δεδομένων

Έκθεση ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων της NASA για τα άγνωστης προέλευσης φαινόμενα έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα και ζητάει τη συλλογή περισσότερων και πιο αξιόπιστων δεδομένων για να μελετηθούν τα φαινόμενα αυτά.

Ιστορικό επίτευγμα της NASA: Παρήγαγε οξυγόνο στον Άρη

Ένα σπουδαίο επίτευγμα σημείωσε η NASA, που φέρνει τον άνθρωπο ένα βήμα πιο κοντά στο να αποικήσει τον πλανήτη Άρη, καθώς κατάφερε να παραγάγει αρκετό οξυγόνο στον Κόκκινο Πλανήτη για να συντηρήσει έναν αστροναύτη για λίγες ώρες.

Η Ινδία έθεσε σε “λειτουργία αναμονής” το διαστημικό όχημα που προσεδαφίστηκε στη σελήνη

Η Ινδία έθεσε σε λειτουργία αναμονής το διαστημικό όχημα εξερεύνησης της Σελήνης, το πρώτο όχημα που προσεδαφίστηκε στον νότιο πόλο του φεγγαριού, μετά την ολοκλήρωση μιας περιόδου διεξαγωγής πειραμάτων δύο εβδομάδων, όπως ανακοίνωσε ο διαστημικός οργανισμός της χώρας.

UNESCO: Τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, "τελευταίο ανάχωμα" για την προστασία των απειλούμενων ειδών

Οι τοποθεσίες που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς αποτελούν το "τελευταίο ανάχωμα" για την προστασία των απειλούμενων ειδών στον κόσμο, σύμφωνα με την Unesco, η οποία απηύθυνε έκκληση στις 195 χώρες μέλη της για την προστασία τους, κυρίως από την κλιματική κρίση.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ