.
.
.

Δημ. Παπακώστας: Σύνδεση με Άσφαλτο από Διασταύρωση Βραγκιανών έως Σπηλιώτισσα!

Δημ. Παπακώστας: Σύνδεση με Άσφαλτο από Διασταύρωση Βραγκιανών έως Σπηλιώτισσα!

...

Χαρμόσυνη η δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστου για την ορεινή μας, οικολογική περιοχή της Αργιθέας!

|.Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλιας ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου Ασφαλτόστρωσης ,στο δεύτερο τμήμα της "επαρχιακής οδού 9" - Βραγκιανα- Β Μάραθος- Αετοχώρι- Λίμνη Στεφανιαδας"( πίστωσης 3.600.000€).

Ήδη έχει υπογραφεί από το Φθινόπωρο 2018 η σύμβαση για Ασφαλτόστρωση στο πρώτο τμήμα :"Σπηλιά- Λίμνη Στεφανιαδας" με εργολαβία Χρ.Κατσιαβα, πίστωσης 2.570.000€[ ήτοι συνολικά -πλεον των 6 εκατομμυρίων ευρώ],που ξεκινά εργασία σε λίγες βδομάδες (μετά τις τοπικές εκλογές).

*Έχει , επίσης, ολοκληρωθεί το τμήμα έως το Μοναστήρι Σπηλιώτισσας με τεχνικά έργα - οχετούς και πλήρη Τσιμεντοστρωση,πάλι από την περιφέρεια Θεσσαλίας.

* Προτείνουμε η τρίτη δημοπράτηση να ξεκινήσει από" Διασταύρωση Βραγκιανων έως Β Μάραθο- Αετοχώρι",ώστε να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση Ασφάλτου.

||.Οταν με τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Θεσσαλιας Π.Βραντζα, καταθεταμε μαζί -ως επί χρόνια Αιρετός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -τον Ιούνιο 2016 ,το φάκελο με αναλυτικό υπόμνημα προς τον Γενικό γραμματέα Γ.Δεδε - καλό φίλο της Αργιθέας,όπως αποδεικνύεται έμπρακτα,στο Υπουργείο Υποδομών για ένταξη του χωματόδρομου ,που συνδέει την ιστορική Ιερά Μονή Σπηλιάς με τα χωριά Αχελωου ΑΡΓΙΘΕΑΣ,την Άρτα (Γέφυρα Κορακου) και τις Μονές Σέλτσου και Μεταμόρφωσης Σωτήρος Βραγκιανων, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (εθνικοί πόροι- ΠΔΕ) με βάση μελέτη της Περιφέρειας Θεσσαλιας, που είχε χρηματοδοτηθεί από το ορεινό πλαίσιο "Πίνδος" με πρωτοβουλία του αείμνηστου Υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη ΣΙΟΥΦΑ, των Βουλευτών Κώστα Τσιάρα- Σπύρου Ταλιαδούρου- Γ.Αναγνωστοπουλου & Ν.Σαλαγιαννη - Ντ.Ροβλια - και ο πιο αισιόδοξος δεν ανέμενε μέσα σε δύο χρόνια ότι θα επιτυγχαναμε τη χρηματοδότηση,τη δημοπράτηση δύο εργολαβιών και την έναρξη εργασιών το 2019.

|||.Η καλή συνεργασία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστου με τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Π. Βραντζα και όλους τους κοινοβουλευτικούς ( Σπύρο Λάππα - Χρ.Κατσαβρια ) και τον Συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Ηλία.Αντωνιου- τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιακο και Δντη Τεχνικών Έργων Καρδίτσας Δ.Κουτρομανο, απέδωσε ταχύτατα.... καρπούς!

Δικαίωσε τους πολύχρονους αγώνες των Αργιθεατων για ενδοκοινοτική- ενδοδημοτικη οδική προσπελασιμοτητα και Εδαφική συνοχή,όπως επιτάσσουν οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες για ορεινές απόμακρες περιοχές.

*Αξίζει να σημειωθεί και η συμβολή του τότε Νομάρχη Φώτη Αλεξακου για την προώθηση και σύνταξη της σχετικής μελέτης (2007-2010).

*Όμως ,για να είμαστε δίκαιοι, το σημαντικότατο αυτό έργο Ασφαλτόστρωσης υλοποιείται κυρίως χαρι στην πολιτική βούληση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπιρτζη, του γγ Γ.Δεδε, της βουλευτή Π.Βραντζα και του έμπειρου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού!

|V.Οι ευλογίες και οι παρεμβάσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κκ Τιμοθέου, υπήρξαν χρήσιμες, όπως και για την προώθηση των δύο άλλων Αιτημάτων μας για Ασφαλτόστρωση Διανομαρχιακων Δρόμων προς Γέφυρα Καταφυλλιου και έως Ρογκια - Φελικι - Κέδρα, μόλις 6 Χλμ.

V. Οι ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ, ντόπιοι, αλλά και όσοι διαμένουν και ψηφίζουν σε Λάρισα- Βόλο- Τρίκαλα,δεν ξεχνούν τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων της Ορεινης Πατρίδας!

Αναγνωρίζουν τη συμβολή ,ενός εκάστου και επικροτούν θετικές δράσεις.

Αναμένουμε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας , αλλά και όλους τους υποψηφίους περιφερειάρχες Θεσσαλίας,τους βουλευτές,τα κόμματα,τη διαρκή στήριξη για Αειφορική αναπτυξη και άρση των ανισοτήτων με Ασφαλτόστρωση Διανομαρχιακων Δρόμων ,μόλις λίγων χιλιομέτρων,που θα συνδέσουν τη Θεσσαλία με Ευρυτανία/ Άγραφα &-Αιτωλοακαρνανία-Βάλτο .

Είμαστε σε στενή συνεργασία με το γραφείο Αντιπροέδρου Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη,τη Δνση Γεωλογικών Μελετών του Υπουργείου Υποδομών (Λ.Αλεξανδρας αρ.19) και για την προώθηση χρόνιων αιτημάτων ,που τέθηκαν και από τον πρωθυπουργό Αλ.Τσιπρα στο Θεσσαλικό Συνέδριο ( Οκτώβριο 2017),για:

1.Μετρα αντιστηριξης σε καθιζήσεις στον κεντρικό δρόμο" Κορακου-Βραγκιανα"- θέση Σάρα ,λόγω διάβρωσης εδαφών από νερά ποταμού Αχελώου.

2.Τοποθετηση πλέγματος και οδοστρωσια στον Διαπεριφερειακο δρόμο Καρδίτσα- Αργιθέα- Άρτα ( θέση " Ελληνικά- Άγιο Μηνά κλπ- λίαν επικίνδυνα σημεία).

3.Ολοκληρωση Φράγματος &Υδροηλεκτρικού Συκιάς /οδική Σήραγγα Τυμπάνου.

V|.Η βελτίωση του κεντρικής βαρύτητας Δρόμου, που ενώνει την Καρδίτσα με την Άρτα,τη Θεσσαλία με την Ήπειρο,τον κάμπο με τις βουνοθαλασσες της Αργιθέας,την κοιλάδα Αχελώου ποταμού και την Τετραφυλλια-Αρτας και με το εργοτάξιο (που είναι παρατημένο) των έργων Συκιάς και εκτροπής άνω ρου Αχελωου, οφείλουμε όλοι οι φορείς στη νέα τετραετία να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα!

Η σημερινή κατάσταση....δεν τιμά κανένα μας! Εγκυμονεί κινδύνους για ανθρώπους και οχήματα.....

Οι ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ εκτιμούν τα θετικά έργα! Δεν ξεχνούν......

Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλιας

.

Τελευταία τροποποίηση στις9 Μαΐου 2019, 18:06
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ