.
.
.

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για την ανατίναξη των ΑΤΜ σε Νέο Μοναστήρι και Νίκαια - Τον Ιούνιο εκδικάζεται η υπόθεση για το ΑΤΜ στο Λεοντάρι Κύριο

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για την ανατίναξη των ΑΤΜ σε Νέο Μοναστήρι και Νίκαια - Τον Ιούνιο εκδικάζεται η υπόθεση για το ΑΤΜ στο Λεοντάρι

...

Αθώοι λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας οι δύο Ρουμάνοι που κατηγορούνταν για την ανατίναξη του ΑΤΜ στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας στις 10 Οκτωβρίου του 2016.

 

Στη λίστα των κατηγορουμένων υπήρχε και ένα τρίτο πρόσωπο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, μία γυναίκα επίσης υπήκοος Ρουμανίας που διέμενε προσωρινά στη Φθιώτιδα και η οποία διαφεύγει τη σύλληψη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Βασίλη Χανή, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη πράξη, έχοντας ως πρόθεση να αφαιρέσουν το ποσό των 39.260 ευρώ που περιείχε το μηχάνημα, ενώ με την έκρηξη προκάλεσαν διακεκριμένες φθορές στο υποκατάστημα της Τράπεζας και σε γειτονικό κατάστημα καφεζαχαροπλαστείο.

Είχαν συλληφθεί μάλιστα στον Προμαχώνα έχοντας στο αυτοκίνητό τους, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού – μάρτυρα, καμένα χαρτονομίσματα και άλλα σύνεργα για την ανατίναξη ΑΤΜ. Οι συγκεκριμένοι, έχουν κατηγορηθεί επίσης και για τις ανατινάξεις των μηχανημάτων σε Νίκαια Λάρισας (υπόθεση για την οποία έχουν επίσης αθωωθεί λόγω αμφιβολιών) και Λεοντάρι Καρδίτσας που έγιναν περίπου την ίδια περίοδο με την ίδια μεθοδολογία.

Τα παραπάνω στοιχεία χαρακτηρίστηκαν ως ενδείξεις, καθώς δεν υπήρχαν κάποια άλλα στοιχεία που να τους εμπλέκουν στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ και οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στην ανατίναξη του ΑΤΜ του Νέου Μοναστηρίου.

Ο ένας εκ των κατηγορουμένων πάντως που είναι έγκλειστος στον Κορυδαλλό, υποστήριξε ότι εμπλέκεται μόνο στην περίπτωση ανατίναξης στο Λεοντάρι, υπόθεση που θα εκδικαστεί τον προσεχή Ιούνιο από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας. Ο δεύτερος που είναι έγκλειστος στις Φυλακές Δομοκού, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με ανατινάξεις μηχανημάτων.

Το Δικαστήριο τους απάλλαξε από τις κατηγορίες λόγω αμφιβολιών, όμως θα παραμείνουν στη φυλακή εωσότου εκδικαστεί και η τρίτη περίπτωση με την ανατίναξη του μηχανήματος ΑΤΜ στο Λεοντάρι Καρδίτσας.

.

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ