.
.

Βουλευτικές εκλογές Ελλάδα

Ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 σε όλη την επικράτεια

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Μαΐου η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 σε όλη την επικράτεια.

Κατέθεσε τη διερευνητική εντολή στην ΠτΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης - Το πρωί της Τρίτης (23/5) τη λαμβάνει ο Αλ. Τσίπρας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Για εκλογές στις 25 Ιουνίου ενημέρωσε τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων της Βουλής ο Κυρ. Μητσοτάκης

Με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως προέκυψαν από τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, επικοινώνησε τηλεφωνικά το μεσημέρι της Δευτέρας (22/5) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης, που παρέλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Επιστρέφει τη διερευνητική εντολή στην ΠτΔ το απόγευμα της Δευτέρας (22/5) ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Θεωρώ χρέος μου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή το απόγευμα, ώστε να κάνουμε εκλογές, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου»,

Εκλογές Μαΐου 2023: 16% το ποσοστό των κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής!

Υψηλά ποσοστά, που αποτελούν δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ στη μεταπολίτευση, έλαβαν αθροιστικά τα κόμματα που έμειναν εκτός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Στο 96,84% των εκλογικών τμημάτων της Επικράτειας προηγείται η Ν.Δ. με 40,80%

Με την ενσωμάτωση της Επικράτειας στο 96,62% σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 40,80%.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ