.
.
.

Νίκος Κουκόσιας: "Γιατί τώρα Κίνημα Αλλαγής;"

Νίκος Κουκόσιας: "Γιατί τώρα Κίνημα Αλλαγής;"

...

Έχοντας πλέον δει και ζήσει σχεδόν όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής ζωής στην χώρα μας (Αριστερά, Κέντρο, Δεξιά) όλοι μπορούμε να κρίνουμε τις πολιτικές των κομμάτων με γνώμονα τι υποσχέθηκαν και τι υλοποίησαν από το πρόγραμμά τους. Αλλά και με γνώμονα το έργο που τελικά επιτέλεσαν για την κοινωνία και την χώρα.

 

Από την στιγμή που μπήκαμε στο πρώτο αναγκαστικό μνημόνιο (2010) επί ΠΑΣΟΚ με κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου για την αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας με όλα τα δυσμενή απρόβλεπτα που θα επέρχονταν στην χώρα μας, λόγω του εκτροχιασμού των δημοσιονομικών (από 184 δις. στα 300 δις) επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας 2004 – 2009 που πολλοί εσκεμμένα αγνοούν.

Και ενώ οι άλλες σοβαρές Ευρωπαϊκές χώρες (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος) με ποιοτικότερους επαρκείς πολιτικούς και με γνώμονα το καλό της χώρας τους μπήκαν σε ένα μνημόνιο και σε βάθος πενταετίας τα κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους, εμείς με τρία μνημόνια και δέκα χρόνια κρίσης <<καταφέραμε να βγούμε>> έχοντας διαλύσει όλες τις υγιείς επιχειρήσεις και έχοντας αφαιμάξει τα Ελληνικά Νοικοκυριά από την υπερφορολόγηση με πειραματικό σχέδιο για να μη δυσαρεστήσουμε τους εταίρους μας δημιουργώντας πρωτογενές πλεόνασμα, διπλάσιο του απαιτούμενου (θεωρώντας το και ως επιτυχία) φτωχοποιώντας το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων πολιτών, χρησιμοποιώντας το ως δόλωμα επιστροφής με την μορφή επιδομάτων, για ψηφοθηρικούς λόγους.

Αναρωτιέται κανείς πως συνέβη αυτό:

Και ενώ στην μνήμη του Έλληνα πολίτη ψηφοφόρου το ΠΑΣΟΚ χρεώθηκε το πρώτο μνημόνιο και πλήρωσε το μάρμαρο στις επόμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις τιμωρώντας το και φέρνοντάς το στο 3%. Σήμερα που έχουν κυβερνήσει οι δύο όψεις του ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟΥ όπως δήλωναν, η Ν.Δ. με την κυβέρνηση ευρείας αποδοχής (ΝΔ -ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ) δεύτερο μνημόνιο και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την κυβέρνηση των κ. Τσίπρα κ. Καμμένου και την εφαρμογή το τρίτου μνημονίου εντελώς αχρείαστου λόγω της αδιαλλαξίας του κ. Βαρουφάκη και την ανασφάλεια των εταίρων μας στο πρόσωπο της Χώρας μας, με την αυστηρή οικονομική επιτήρηση έως το 2022.

Κυριολεκτώντας όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας μας ήταν απροετοίμαστο να σηκώσει το βάρος των ευθυνών του. Και εδώ ακριβώς μπαίνει ο ρόλος του Κινήματος Αλλαγής, η μόνη πολιτική υπεύθυνη δύναμη, σηκώνοντας το βάρος των χρόνων της κρίσης, που δεν κρύφτηκε από την ευθύνη, για τις επιλογές που έκανε κρατώντας την χώρα όρθια να σηκώνει μόνο του το βάρος της διάσωσης της χώρας από την χρεοκοπία που κληρονόμησε από την κυβέρνηση Ν.Δ.

Σήμερα στον Έλληνα πολίτη κυριαρχεί το αίσθημα απογοήτευσης και παραίτησης εξαιτίας της δημαγωγίας και του ψεύδους που χρησιμοποίησαν Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ για να αναρριχηθούν στην εξουσία

Εκείνο που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μία πολιτική υπεύθυνη δύναμη που θα αναζητά ευρύτερες συναινέσεις διατυπώνοντας προγραμματικό λόγο που θα μεριμνά για την μεγαλύτερη παθογένεια που δεν θεραπεύτηκε τα χρόνια των μνημονίων αναζητώντας τις αιτίες που μας έφεραν στην χρεοκοπία, συμβάλλοντας στην επίτευξη συναίνεσης και όχι διχασμού, στην προώθηση εξυγίανσης και όχι πελατειακής διαχείρισης.

Αυτό μπορεί να το υλοποιήσει το Κίνημα Αλλαγής έχοντας πρόγραμμα θέσεις και προτάσεις με το πρόγραμμα Ελλάδα που παρουσίασε δεσμεύεται προς τον Έλληνα πολίτη και εγγυάται την ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας, και θα το πράξει με συνέπεια- όπως πάντα έκανε η παράταξή μας.

Είναι το κόμμα που αδιαμφισβήτητα <<έδωσε πολλά στους πολλούς και όχι στους λίγους>> κάνοντας τον Έλληνα Ευρωπαίο πολίτη με αξιοπρέπεια όπως του άξιζε, ενώ άλλοι του την πήραν χτίζοντας μύθους περί αντιμνημονίακών με σκοπό και μόνο να αναρριχηθούν στην εξουσία όπως και το κατάφεραν. Δημιούργησε θεσμούς και εδραίωσε αξίες της δημοκρατίας όπως ισονομία, ισοπολιτεία, ελεύθερη έκφραση γνώμης θωράκισε το κράτος με ανεξάρτητα όργανα και αρχές δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες πολίτες..

Το Κίνημα Αλλαγής πήρε το μήνυμα του Ελληνικού λαού αναγνωρίζοντας τα λάθη στο ανώτερο μέτρο που του αναλογούν και διδασκόμενο από αυτά προέβη ως όφειλε στην αυτοκάθαρσή του (αυτό που κανένα άλλο κόμμα δεν τόλμησε) μη επιτρέποντας σε κανένα πλέον πολιτικό φορέα να συνεχίσει την λεηλασία με σκοπό την εξαφάνιση της ιστορικής λαϊκής παράταξής μας. Και δεσμεύεται για την ενότητα της παράταξης και την εντολή αυτόνομης πορείας και αλλαγής κάνοντας ξανά την παράταξη μεγάλη, πιστεύοντας σε μια κοινωνία αξιοπρέπειας και αξιοσύνης.

Ένας επιπρόσθετος λόγος είναι η ριζική ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του Κινήματος Αλλαγής. Στις εκλογές που έρχονται τη μάχη θα δώσουν πρόσωπα που αναδείχτηκαν μέσα από τις τοπικές κοινωνίες. Άτομα που συνειδητά επέλεξαν να ¨επιστρατευτούν¨ για να διαμορφώσουν την επόμενη μέρα. Αυτά τα πρόσωπα θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτών των εκλογών όποτε αυτές κι αν γίνουν.

Για μια ακόμη φορά οι γνήσιες προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου θα δώσουν τη λύση. Όσο πιο δυνατό βγει το Κίνημα Αλλαγής από αυτές τις εκλογές τόσο περισσότερες ελπίδες υπάρχουν για το μέλλον αυτής της χώρας.

Μέσα σε κλίμα υπευθυνότητας, σταθερότητας και σοβαρού προγραμματισμού η Ελλάδα θα ξαναβρεί τον αναπτυξιακό της βηματισμό και θα ξαναγίνει η Δημοκρατική Δύναμη που θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι το κλίμα που θέλει να διαμορφώσει αύριο η μεγάλη προοδευτική παράταξη συνεχίζοντας την παράδοση της υπεύθυνης πολιτικής δύναμης

Ο Έλληνας πολίτης, ο Έλληνας ψηφοφόρος που έχει κρίση αλλά και μνήμη είναι σίγουρο ότι στις επόμενες εκλογές αυτό το κλίμα θα το επικυρώσει με τη θετική του ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής. Να γιατί ΤΩΡΑ όλοι πρέπει να στηρίξουμε το Κίνημα Αλλαγής.

Dr Msc Νικόλαος Αθ. Κουκόσιας
Ιατρική Βιοχημεία - Διδάκτωρ Ιατρικής
Υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας
με το "Κίνημα Αλλαγής"

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ