.
.
.

Στέφανος Ντράχας: "Ανυπαρξία αγροτικής πολιτικής και έλλειψη σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης" Κύριο

Στέφανος Ντράχας: "Ανυπαρξία αγροτικής πολιτικής και έλλειψη σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης"

...

Σε επίκαιρη ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής για τα αγροτικά θέματα η κ.Βράντζα Παναγιώτα (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Καρδίτσας) απάντησε πως το πρόβλημα ξεκίνησε την δεκαετία του 80 που το ΠΑΣΟΚ μοίρασε πολλά χρήματα στον αγροτικό τομέα και έφτασε τους αγρότες να "δένουν τα σκυλιά με τα λουκάνικα" και το εθνικό "αγροτικό" ποτό να είναι το παλαιωμένο ουίσκι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά!

Επίσης, θεωρεί εξόφθαλμη μεροληψία υπέρ των αγροτών το αφορολόγητο που ισχύει, συμπληρώνει ότι οι ασφαλιστικές εισφορές είναι χαμηλές και η ροή των πληρωμών των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ είναι η καλύτερη όλων των εποχών!

Η αύξηση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών και κατά συνέπεια ολόκληρης της υπαίθρου από το ΠΑΣΟΚ αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ πρόκληση. Δεν γίνεται ανεκτό από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακόμη και στην δύσκολη εποχή του 2009-11,όπου το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε την χρεοκοπία της χώρας από την ΝΔ, η Αγροτική Σύνταξη αυξήθηκε κατά 30 ευρώ και η επιστροφή ΦΠΑ έφτασε στο 11%.

Πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και των φορολογικών συντελεστών για τους αγρότες. Το 2016 σταμάτησε την επιστροφή του ΕΦΚ για το πετρέλαιο, την οποία δικαιούνται πλέον μόνο οι εφοπλιστές, οι ξενοδοχιακές επιχειρήσεις και οι κλινικές και ισχυρίζονται πλέον ότι οι αγρότες πληρώθηκαν για το 2016.

Με το Πρόγραμμα Μείωσης των Νιτρικών επέλεξε να βοηθήσει τους μεγάλους παραγωγούς (κριτήριο ένταξης η μεγάλη έκταση) και μάλιστα, με τον παράλογο όρο της αναγκαιότητας μόνο του 10% ποτιστικής καλλιέργειας επιδοτεί τους "αγρότες του καναπέ" οι οποίοι απολαμβάνουν τα ωφέλη του Προγράμματος!

Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη ενός Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.Η απάντηση των αγροτών στην έπαρση και την αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μία: ΠΑΣΟΚ Σώσε μας!

Στέφανος Ντράχας

Υποψήφιος Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ.

Τελευταία τροποποίηση στις8 Μαρτίου 2019, 16:29
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ