.
.
.

Δημήτρης Παπακώστας: "Με θετική σκέψη και αισιοδοξία για το μέλλον της Ορεινης Πατρίδας!" Κύριο

Δημήτρης Παπακώστας: "Με θετική σκέψη και αισιοδοξία για το μέλλον της Ορεινης Πατρίδας!"

...

|.Στην ορεινή περιοχή μας ,με καθυστέρηση που οφείλεται και στο ασφυκτικό γραφειοκρατικό πλαίσιο,την υποστελέχωση του Δήμου Αργιθέας, αλλά και στο γεγονός ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος την πρώτη διετία (2014-2016)

εξαιτίας της συγκεντρωτικής αντίληψης που κυριάρχησε στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (Δήμαρχος- Αντιδήμαρχοι) και στη μη πιστή εφαρμογή του εκλογικού προγράμματος μας για Αποκεντρωτικο Κοινοτικό μοντέλο Διοίκησης, γίνονται θετικά βήματα...που δεν επικοινωνουνται όσο θαπρεπε.

Στη Δημοτική Θητεία των 60 μηνών (2014-2019) χάρι στις υπερπροσπαθειες τόσο των Αιρετών Δημοτικών Συμβούλων και Κοινοταρχών,όσο και των Δημοτικών Υπαλληλων και εργαζόμενων , εκτελέστηκαν έργα και προωθήθηκαν μελέτες και δράσεις ,που έδωσαν λύσεις σε χρόνια δύσκολα προβλήματα.

Φυσικά, εάν κερδίζαμε τον χαμένο άδικα και λόγω πολιτικής ανωριμότητας ή σκοπιμοτήτων, χρόνο -τώρα θα ήταν έτοιμα και παραδοτέα στους δημότες μας.

Χάρι στις επίμονες παρεμβάσεις του ανώτερου συλλογικού οργάνου, του Δημοτικού συμβουλίου μας (21 μέλη), τη Διαπαραταξιακη Συνεννόηση που πετύχαμε κυρίως λόγω της Συναίνεσης για Πατριωτική Ενότητα, που επέδειξε η παρούσα Δημοτική Αντιπολίτευση,στη δεύτερη διετία (2017-2019)- με συμβολή και του νέου νόμου, του "Κλεισθένη", ο οποίος απαιτεί συνθέσεις, Συνεννόηση και υπέρβαση μεταξύ των παρατάξεων και των Αιρετών-κερδηθηκε, ο τι μπορούσε να κερδηθεί για τα 20 χωριά και τις 3 ισότιμες Καποδιστριακες περιοχές (Δυτικής- Αχελωου- Ανατολικής).

Δεν μηδενίζουμε, εκτιμούμε το όποιο έργο έχει γίνει και αντιλαμβανόμαστε την τοπική αυτοδιοίκηση ως ευγενή άμιλλα και σκυταλοδρομία ,από τους προηγούμενους,στους νυν και στους επόμενους,που με ελεύθερη επιλογή θα αναδείξει ο κυρίαρχος Αργιθεατης, στις 26 Μαϊου.

||.Σε δύο βδομάδες θα κατατεθούν τα ψηφοδέλτια στο Πρωτοδικείο Καρδίτσας.
Η Δημοτική Αρχή, το ΔΣ,οι Κοινοτάρχες, οφείλουμε να κάνουμε έναν δημόσιο ανοιχτό ειλικρινή Απολογισμό των έργων και Δράσεων:

1. ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. Σε ένα ευαίσθητο και σημαντικό τομέα που πετύχαμε πολλά , είναι αυτός της κοινωνικής αλληλεγγύης και μέριμνας υπέρ Αδυνάτων συμπολιτών μας.
- Ιδρύθηκε το Κέντρο Κοινότητας με δύο υπαλλήλους [ κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο] μάλιστα ως αποκεντρωμένη δομή ,στα Βραγκιανα Αχελώου για όλο τον Δήμο.Οι αποφάσεις του ΔΣ ήταν ομόφωνες και η συμβολή της Αντιδημαρχιας Κοινωνικής Αλληλεγγυης ,των Αιρετών της περιφέρειας Αχελωου, αλλά και όλων των συμβούλων και του Δημάρχου,ηταν καθοριστική!
Επίσης σημαντικες και η εργασία των υπαλλήλων και η πολιτική βούληση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για κοινωνικές δομές σε όλη τη Θεσσαλία, πεδινή και ορεινή.
Η Δομή του "Κέντρου Κοινότητας" συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκή Ένωση, Υπουργείο Εσωτερικών και Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο Δήμος Αργιθέας έχει υπογράψει Σύμβαση με Δήμο Καρδίτσας για την λειτουργία της Δομής,η οποία προσφέρει πολλαπλά στους δημότες μας,σε έναν κρίσιμο τομέα και στη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε.

2.Η οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου,η σύσταση Ταμιακης και η αποκεντρωμένη λειτουργία των ΚΕΠ και τοπικών παλιών Δημαρχείων,σε Αχελωο και Ανατολική,παρά τα σοβαρά ζητήματα που προκλήθηκαν από λαθεμένες πολιτικές και συμπεριφορές ,ήταν μια αναγκαία παρέμβαση που επιτεύχθηκε κυρίως χαρι στην εντατικοποίηση της προσφοράς των Διοικητικών Υπαλληλων,οι οποίοι έχουν αναλάβει πολλαπλά καθήκοντα.
Η πολιτική βούληση του ΔΣ εκφράστηκε πάλι με διαπαραταξιακη Πατριωτική Ενότητα και Υπέρβαση διαφορών και διαχωρισμών.

3.Οι δημοπρασίες για αναγκαία επείγοντα οδικά έργα προχώρησαν για Τεχνικά στα Φλωρεσια ( ολοκληρώθηκε)& Τσιμεντοστρωση στροφής Αγίου Νικολάου Βραγκιανων-Ραινιστα ( ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί).

Επίσης,η δημοπράτηση έργου Ασφαλτόστρωσης ,στο μοναδικό χωριό με χωματόδρομο,στα Κουμπουριανά,με πιστώσεις δημοτικές.( Περί 250.000€).

Δημοπρατείται αρχές Μαϊου, η κατασκευή του πολύπαθου έργου στο ρέμα Λεύκας Πετριλου, στο οποίο χάθηκε εντελώς άδικα πολύτιμος χρόνος (222.000€).

Οι Υπηρεσίες του Δήμου ετοιμάζουν όλα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για τις μελέτες και τα έργα Ύδρευσης Αργυριου ( με έσοδα από Υδροηλεκτρικό),για Ασφαλτόστρωση Δρόμου Επισκοπής Βραγκιανων "Λαγκαδάκια-Δενδρο,"

Για Τσιμεντοστρωσεις σε Καταφυλλι, Βραγκιανα, Μάραθο και σε χωριά της Δυτικής και Ανατολικής. (Περί το 1.500.000€ συνολικά).

Τα σημαντικά αυτά έργα ,θα μπορούσαν ήδη να είχαν ολοκληρωθεί, υπήρξαν δεσμεύσεις μας κατά την προεκλογική περίοδο του 2014.

Αναμένονται τώρα να ξεκινήσουν εντός του 2019 και να παραδοθούν το 2020.

4.Αναπλασεις Πλατειών- μονοπατιών: Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο των Ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων και έχουν ολοκληρωθεί οι πλατείες σε Βραγκιανα, Αργυρι, Καταφυλλι, Λεοντιτο, Καλή Κώμη, μονοπάτια στο Ανθηρό και σε άλλα χωριά του Δήμου.

Ένα έργο που δρομολογήθηκε ο φάκελος και ξεκίνησε το 2012,από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ύψους περί τα 900.000€.( ΕΣΠΑ Θεσσαλίας).

5.Σημαντικη η βελτίωση,κατά κοινή ομολογία, της υπηρεσίας Καθαριότητας ,με τακτική αποκομιδή σκουπιδιών,του φωτισμού και ύδρευσης.
Οι εργαζόμενοι ,οι οδηγοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Η προμήθεια φορτηγών αυτοκινήτων και νέων μηχανημάτων , έγινε ή είναι σε εξέλιξη.

Μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος και στήριξης Ορεινών Δήμων, η περιοχή μας έλαβε ικανοποιητικές πιστώσεις από το υπουργείο Εσωτερικών,την παρούσα Κυβέρνηση,που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε.

Έμπρακτη στήριξη σε νέους κτηνοτρόφους- ( ηλεκτροδότηση σταυλικων εγκαταστάσεων- περί τα 25.000€) κ.α.

6.Η στήριξη της Αυτονομίας και Ισοτιμίας της περιοχής Αχελωου,με διορισμό Τοπικού Αντιδημάρχου ,μόλις το 2017 , υπήρξε σοβαρό βήμα υπέρ της Δημογραφικά ενεργού περιοχής ,για τη λειτουργικότητα και την αίσθηση στους κατοίκους ότι υπάρχει ... Αυτοδιοίκηση και δρωσα Δημοτική αρχή.
Δυστυχώς, αμαυρώθηκε στα μέσα Απριλίου 2019 με ακατανόητες , λαθεμένες αποφάσεις προς τον τοπικό Αντιδήμαρχο Αχελωου,όπως έχουμε επισημάνει πρόσφατα.

Ο Κλεισθενης, ευτυχώς, πλέον, προβλέπει την Αποκεντρωτικη διάρθρωση, δίνει εξουσίες σε Κοινοτάρχες και τα τρία Πενταμελή κοινοτικά συμβούλια και περιορίζει την.... τυχόν μονοκρατορικη αντίληψη του Ενός......

7.Το 2011 πετύχαμε στη γενική απογραφή πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ να απογραφούν 5.540 ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ, στα 20 χωριά .
Το 2021 ,η νέα Απογραφή πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ,θα είναι κρίσιμη και καθοριστική για την ορεινή Πατρίδα μας.

Το έχουμε τονίσει επανειλημμένα.

Πατριωτικό χρέος με μεθοδικότητα και Ενότητα να εργαστούμε σκληρά!

8. Τα χωριά Αχελωου,η Καποδιστριακη περιοχή της κοιλάδας Αχελώου ποταμού,από το 2011( Καλλικρατη)παίζουν ενεργό ρυθμιστικό ρόλο στα Αργιθεατικα τοπικά πράγματα.

Στην πολιτική και την Αυτοδιοίκηση δεν μετράει τόσο από πού κατάγεται ο εκάστοτε Δήμαρχος,ο... " Αρχηγός" , αλλά ποια δύναμη διαμορφώνει την πολιτική, δίνει τον τόνο και χαράσσει στρατηγική και καθορίζει τους νέους ,κάθε φορά,στόχους.

Η Αποκέντρωση,η Τοπική Αυτοδιοίκηση , κατακτιέται μόνο μέσα από συμμετοχικοτητα, συλλογικότητα, Ισοτιμία και κοινή ανιδιοτελή προσφορά.

Με τον Κλεισθενη,δεν εκλέγεται ...μονοκρατορας Δήμαρχος,αλλά "πρώτος μεταξύ ίσων "Συνεργατών.....

*Η Αργιθεα ,ο εκτεταμένος ορεινός Δήμος των 375.000 στρεμμάτων,των 20 Κοινοτήτων και άνω των 50 διάσπαρτων οικισμών , χρειάζεται πολλή δουλειά, πολλή αγάπη και αποθέματα ψυχικά για να λειτουργήσει,να ...." αυτο- διοικηθεί"!

*Η καταξίωση της πατρίδας δεν επιτυγχάνεται με.....αρχηγισμους ή " ανεξάρτητα" Ψηφοδέλτια, αλλά με συνθέσεις, τοπική Συνεννόηση, Πατριωτική Ενότητα και Υπέρβαση των διαχωρισμών ,των ανταγωνισμών του παρελθόντος,που σήμερα είναι εκτός πραγματικότητας και της κοινής λογικής.....

9.Στην περιοχή Αχελωου ΑΡΓΙΘΕΑΣ, έχουμε πετύχει όλα τα παραπάνω....

Ζωντανό παράδειγμα Υπέρβασης και Πατριωτικής Ενότητας αποτελεί η κοινή δράση των περισσότερων ανθρώπων ,που έχουν προσφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση από τη Μεταπολίτευση (1974) έως σήμερα,από τη θέση του απλού δημότη,του Κοινοτάρχη,του Δημάρχου,του προέδρου ΔΣ,του Αντιδημάρχου και πετύχαμε σε μια περιοχή με Μηδέν Άσφαλτο(1999),να γίνει Ασφαλτόστρωση σε όλους τους κεντρικούς δρόμους σε όλα τα χωριά,έως Μάραθο,έως Καταφυλλι και Αργυρι και έως Γρυμπιανα και κέντρο Βραγκιανων, μέσα σε λίγα χρόνια,με κοινή δράση πολλών ενεργών ανθρώπων, αιρετών και κυβερνήσεων.

Έχουμε καθήκον με Πατριωτική Ενότητα Αχελωου - Δυτικής και Ανατολικής Αργιθέας ,να αγωνιστούμε για την ολοκλήρωση της Ασφάλτου έως όρια Αιτωλοακαρνανίας και Ρογκια-Φελικι-Κέδρα Ευρυτανίας, μόλις 6 χλμ.....

Είμαστε αισιόδοξοι, επίσης,για την έναρξη των δύο εργολαβιών Ασφάλτου από Σπηλιά- Λίμνη Στεφανιαδας- Αετοχώρι- Β.Μαραθο( έγιναν οι δύο δημοπρασίες).

Η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Υποδομών και τους Βουλευτές μας, εγγυάται ότι θα τα καταφέρουμε στη νέα κρίσιμη τετραετία (2019-2023).

10.Παράλληλα,η άσκηση κοινωνικής πολιτικής υπέρ των Αδυνάτων συμπολιτών και η αντιμετώπιση της φτωχοποιησης με νέες καινοτόμες Αειφορικες επενδύσεις αποτελούν προτάγματα και σταθερές προτεραιότητες της δράσης μας....με εξωστρέφεια, δυναμισμό και σεβασμό στο περιβάλλον.

Ζούμε σε μια δυσκολη εποχή με αντιφάσεις, οικογενειακά και ψυχολογικά προβλήματα , οικονομική πίεση και αδιέξοδα.....

Μόνο με την ενότητα,τη συλλογικότητα θα αντέξουμε να βαδίσουμε προς το ξέφωτο,την ελπίδα και το φωτεινό αύριο....

Όλοι εν δυνάμει Σύμμαχοι ουδείς" εχθρός" ή αντίπαλος!

Με τη γλώσσα της Αλήθειας ,ας τολμήσουμε την Υπέρβαση !!!

" Πατώντας στους ... ώμους του παρελθόντος,ας προσπαθήσουμε να αγναντεψουμε μακρυά,προς το φωτεινό μέλλον".....όπως προέτρεψε ο Αϊνστάιν......

*Καλή Ανάσταση με υγεία! Με αγάπη προς όλους! Ψηφιζοντες και μη ψηφίζοντες....

Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλιας.

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ