.
.
.

Δημ. Παπακώστας: "Εξαγγελίες Κυριάκου Μητσοτάκη για μεγάλα Οδικά δίκτυα / Άρση απομόνωσης" Κύριο

Δημ. Παπακώστας: "Εξαγγελίες Κυριάκου Μητσοτάκη για μεγάλα Οδικά δίκτυα / Άρση απομόνωσης"

...

Είμαστε απορροφημενοι στις Τοπικές Εκλογές, στις τρεις κάλπες που σίγουρα θα στηθούν....την Κυριακή 26 Μαϊου 2019.

 

Όμως πέρα από την Κοινοτική, τη Δημοτική κάλπη, στις 26/5/19 ψηφίζουμε και την εκλογή Περιφερειάρχη και ΠΣ Θεσσαλιας.

Η σημασία των περιφερειακών εκλογών, παρότι είναι μεγάλη, ακόμα το κλίμα είναι πολύ χαλαρο....

1.Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αυτή τη στιγμή, επικοινωνιακά αλλά και ουσιαστικά.... κινείται μόνος ο Κ.Αγοραστος με την Ενωτική του Παράταξη"Συμμαχία Πολιτών".

Έχει θητεία εννέα ετών (2011-2019), με σημαντικό έργο, καινοτόμες πολιτικές και ως πρόεδρος ΕΝΠΕ ( Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) έχει προωθήσει το στόχο για μετεξέλιξη της "Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης" σε "Περιφερειακή Διακυβέρνηση".

Οι Περιφέρειες μπορούν & πρέπεινα γίνουν κέντρα Τοπικής Ανάπτυξης- Αποκέντρωσης & Παραγωγής.

Σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση και τα Ευρωπαϊκά όργανα να πετύχουμε τις Συγκλισεις που απαιτούν οι καιροί,ώστε να υπάρξει Ισόρροπη Ανάπτυξη με Κοινωνική και Εδαφική συνοχή σε όλη τη Θεσσαλία ( ορεινά - κάμπο- πόλεις) και γενικότερα στις 13 Περιφέρειες της χώρας μας.

2.Προχθές ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μεγάλη ειδική εκδήλωση, τόνισε με έμφαση την ανάγκη για άρση της απομόνωσης περιοχών (ιδίως της ενδοχώρας) με την κατασκευή σύγχρονων οδικών αξόνων και σύνδεση απομονωμένων κέντρων με μεγάλα Εθνικά δίκτυα.

Α.Στη Θεσσαλία, στο κέντρο της Ελλάδας, ακόμα η σύνδεση της Δυτικής Θεσσαλίας (Καρδίτσα- Τρίκαλα) με Εθνικό δίκτυο (Λαμία) είναι ημιτελής....Όπως και με την Εγνατία οδό.

Β.Ο νομός μας, αγροτικός, τουριστικός και παραγωγικός, επικοινωνεί με την Ήπειρο, την Άρτα με δρόμο που δεν πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας κυκλοφορίας, ανθρώπων και αγαθών.

Το πάγιο αίτημα μας για οδική Σήραγγα Τυμπάνου, για ολοκλήρωση του φράγματος Συκιάς Αργιθέας Καρδίτσας και αναβάθμιση του Διαπεριφερειακου δρόμου "Καρδίτσα-Αργιθεα- Άρτα" (συνολικά 160 χλμ- προς βελτίωση περί τα 60), είναι Πρώτης προτεραιότητας και πρέπει να εξεταστεί από την κυβέρνηση,την Αντιπολίτευση( εν δυνάμει αυριανή κυβέρνηση) και Περιφέρεια.

Οι συνεχείς αναβολές,οι καθυστερήσεις που σημειώνονται - διαχρονικά-στα έργα νέου Υδροηλεκτρικού Συκιάς( αλλά και Μεσοχώρας, ακόμη...) προκαλούν πλέον τη δίκαιη αγανάκτηση όλων των Αργιθεατων και Θεσσαλών- Ηπειρωτών, ζημιώνουν την Εθνική Οικονομία.

3.Μετά την επιτόπια αυτοψία του Αντιπροέδρου Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη-στη Συκιά τον Σεπτέμβριο 2017 και του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπιρτζη για την αναστήλωση του Κορακογεφυριου,τον Οκτώβριο 2018,θα ενίσχυε την προώθηση των δικαίων Αιτημάτων μας για άρση της οδικής απομόνωσης της ορεινης Πατρίδας,της κοιλάδας Αχελώου και νότιας Πίνδου,μια επίσκεψη του ίδιου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Αργιθεα/Τετραφυλλια-Αρτα.

Η άρση των ανισοτήτων,η εδαφική και κοινωνική συνοχή,όπως τόνισε ο Κ.Μητσοτακης στην εκδήλωση, αποτελεί πρωταρχικής σημασίας μέλημα, όπως άλλωστε επιτάσσουν και οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες "για μείωση της καθυστέρησης των πλέον μειονεκτικων περιοχών....που πλήττονται από σοβαρά και μόνιμα φυσικά ή Δημογραφικά προβλήματα " (άρθρο 174 Συνθηκη για Λειτουργια ΕΕ).

4.Επειδή, υφίσταται ως πιθανότητα,να συμπέσουν οι Εθνικές εκλογές με τις Ευρωεκλογές (Μάιο), ας γίνει, μια φορά, και η ορεινή απόμακρη Δυσπρόσιτη περιοχή μας, ....επίκεντρο των εκλογικών αναμετρήσεων!!!

Να ακούσουμε, επιτέλους, δεσμεύσεις με σαφή χρονοδιαγράμματα για το οξύ πρόβλημα της οδικής υστέρησης, ολόκληρης της Δυτικής Θεσσαλίας και Άρτας.

Το θέμα αφορά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθότι υποχρεούνται όλα τα όργανα της με ειδικούς πόρους για κατεπείγοντα έργα Ισόρροπης Ανάπτυξης και Εδαφικής Συνοχής!

5.Όλα τα παραπάνω,όπως και η Ασφαλτόστρωση Διανομαρχιακων Δρόμων,ολίγων χιλιομέτρων (προς Γέφυρα Καταφυλλιου&προς Ρογκια-Φελικι-Κέδρα Ευρυτανίας), αποτελούν στόχους όλων των φορέων της Αργιθέας αλλά και της παρούσας Περιφερειακής Αρχής, από την οποία αναμένουμε θετικές εξαγγελίες.

Το έως τώρα έργο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστου, εγγυάται- θέλουμε να πιστεύουμε- τη συνέχιση των προσπαθειών για ολοκλήρωση των υπολειπόμενων οδικών τμημάτων στην περιοχή της κοιλάδας Αχελώου με πολλά φυσικά πλεονεκτήματα!

Η Νέα Δημοκρατία ας εξετάσει το όλο θέμα. Της άρσης οδικής απομόνωσης αλλά και της ολοκλήρωσης Αειφορικων επενδύσεων στη Συκιά/ Μεσοχώρα που καρκινοβατουν επί χρόνια....

Οι Κοινοβουλευτικοί μας, οι Περιφερειακές Αρχές και όλες οι παρατάξεις-τα κόμματα, ας παρέμβουν αποτελεσματικά.....

Η Θεσσαλία με την Ήπειρο να συνδεθούν με σύγχρονο ασφαλή οδικό άξονα.....

Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλιας (1999-2019)

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ