.
.
.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: "Απολογισμός έργου - Δήλωση υποψηφιότητας"

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: "Απολογισμός έργου - Δήλωση υποψηφιότητας"

...

Σε λίγο καιρό συμπληρώνονται  πέντε χρόνια από τη μέρα που ανέλαβα Πρόεδρος της Καρδιτσομαγούλας.  

Πέντε  δύσκολα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων δουλέψαµε σκληρά, ως Τοπική Αρχή, για να φέρουµε εις πέρας µια σειρά από έργα και δράσεις, να δροµολογήσουµε παρεµβάσεις, να διαχειριστούµε την καθηµερινότητα των συγχωριανών μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους αλλά και το αισθητικό συνολικά αποτέλεσμα της δημοτικής μας κοινότητας. 

Ολοκληρώνεται έτσι μια θητεία με πολύ αγώνα, αλλά και κάποιες εντάσεις, διαφωνίες, συγκρούσεις, που όμως συνέβαλαν θετικά στο έργο μας, λειτουργώντας πάντα μέσα σε ένα πλαίσιο που στηρίζεται στη διαφάνεια, τη νοµιµότητα και την αξιοκρατία και πάντα µε γνώµονα το συμφέρον των συγχωριανών μας.

Πριν προχωρήσω στην παρουσίαση του απολογισμού θα ήθελα ως Πρόεδρος να ευχαριστήσω το τοπικό συμβούλιο Καρδιτσομαγούλας που ήταν όλο αυτό το διάστημα δίπλα μου στις δύσκολες αποφάσεις που πήραμε. Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω τους συγχωριανούς μου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο προσωπό μου, αλλά και τη συνεργασία και την κατανόηση τους καθ όλη την θητεία μου και φυσικά για τις ομάδες των εθελοντών, που αυτοί δημιούργησαν και συμμετείχαν πρόθυμα σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιήσαμε ως Δημοτική Κοινότητα καθώς και για τις ευγενικές τους χορηγίες με τις οποίες στήριξαν δυναμικά τον αγώνα μας.

Συνοπτικά το έργο μας την περίοδο 2014-2019 κατανεμημένο σε 3 άξονες-ενότητες έχει ως εξής:

Α. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

 • Βγάλαμε άδεια υλοτομίας του κεντρικού αποστραγγιστικού καναλιού του αρδευτικού μας δικτύου. Έτσι κόπηκαν τα επικίνδυνα για τους διερχόμενους οδηγούς δέντρα και οι συγχωριανοί μας απέκτησαν δωρεάν ξυλεία για θέρμανση.
 • Καθαρίσαμε το μεγαλύτερο μέρος του βοσκότοπου, γύρω από την κοινότητα από σκουπίδια και μπάζα και τοποθετήθηκαν απαγορευτικές πινακίδες.
 • Καθαρίσαμε όλο το αρδευτικό δίκτυο του οποίου ήμασταν υπεύθυνοι και έτσι οι καλλιεργητές μπορούν να ποτίζουν χωρίς εμπόδια.
 • Χαλικοστρώσαμε ένα μεγάλο μέρος των δρόμων που οδηγούν σε ποιμνιοστάσια και σε εκμεταλλεύσεις των συγχωριανών μας ακόμα και δρόμους που δεν βρίσκονταν στην περιοχή της ευθύνης μας.
 • Στο εσωτερικό του οικισμού συντηρήσαμε τους κοινόχρηστους χώρους καθαρούς με τακτική κοπή των χόρτων, καθαρισμό των σκουπιδιών και κλαδέψαμε όλα τα δέντρα που βρίσκονταν σε κοινοτική έκταση.
 • Αντικαταστήσαμε τη στέγη στο παλιό κοινοτικό γραφείο, επισκευάσαμε τη βεράντα του και βάψαμε το κτήριο.
 • Τσιμεντοστρώσαμε όλους τους διαδρόμους του νεκροταφείου και διατηρούμε τον χώρο, όλο αυτό το διάστημα καθαρό και με την συμμετοχή συγχωριανών μας εθελοντών.
 • Ανακαινίσαμε πλήρως το πρώην κτήριο του νηπιαγωγείου Καρδιτσομαγούλας και κατασκευάστηκε έτσι ένας από τους καλύτερους παιδικούς σταθμούς της πόλης της Καρδίτσας.
 • Με ενέργειες μας πετύχαμε επέκταση της γραμμής φυσικού αερίου στον οικισμό και έχουμε πλέον ένα δίκτυο 2000 μέτρων.
 • Ανακαινίσαμε πλήρως το οστεοφυλάκιο στο νεκροταφείο
 • Εγκαταστήσαμε ρεύμα και άμεσα θα ηλεκτροφωτιστεί όλο το κοιμητήριο
 • Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας αναλάβαμε την διοργάνωση του πανηγυριού του Προφήτη Ηλία με τον όρο πως τα έσοδα θα τα διαχειρίζεται η κοινότητα.
 • Ανακαινίσαμε την τελευταία αποθήκη του συνεταιρισμού και δημιουργήσαμε έναν πολυχώρο εκδηλώσεων ο οποίος εξοπλίστηκε εξ ολοκλήρου με χρήματα που προκύψαν από το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία.
 • Κατασκευάσαμε τις βάσεις για 12 σύγχρονα στέγαστρα των στάσεων του αστικού λεωφορείου Καρδίτσας τα οποία θα τοποθετηθούν άμεσα.
 • Αντικαταστήσαμε το μνημείο των πεσόντων στην κεντρική πλατεία.
 • Τοποθετήσαμε παγκάκια και καλαθάκια σε διάφορα σημεία του οικισμού.
 • Προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να δημιουργήσουμε τράπεζα αίματος της κοινότητας.

Β. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

 • Παραλάβαμε το κτήριο, του μουσείου των αποθηκών Καρδιτσομαγούλας, χωρίς καμιά παρέμβαση και με προσωπική δουλεία και εγρήγορση των υπηρεσιών του δήμου παραδόθηκε μέσα σε δύο μήνες.
 • Ολοκληρώθηκε η νέα παιδική χαρά Καρδιτσομαγούλας την οποία θα εγκαινιάσουμε άμεσα.

Γ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

 • Έχει δημοπρατηθεί και θα κατασκευαστεί άμεσα το πεζοδρόμιο στην οδό Καρδίτσας.
 • Έχει ενταχθεί και εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αντικατάσταση όλου του δικτύου ύδρευσης της Καρδιτσομαγούλας έργο που θα εξασφαλίσει επάρκεια και ποιότητα νερού.
 • Έχει προγραμματιστεί και δρομολογηθεί η κατασκευή νέου πάρκου στην κοινότητα.
 • Έχει προγραμματιστεί και δρομολογηθεί η κατασκευή μιας ακόμα νέας παιδικής χαράς στην κοινότητα.

Στο σημείο αυτό και ολοκληρώνοντας τον απολογισμό δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρω πως όλο αυτό το έργο που μόλις παρέθεσα δεν θα πραγματοποιούνταν δίχως τον δήμαρχο μας  κο  Φώτη Αλεξάκο και την δημοτική του ομάδα.  Στάθηκε  πάντα δίπλα μας είτε με μηχανήματα και με προσωπικό του δήμου ή ως πρόθυμος ακροατής κάθε ιδέας μας και αρωγός στην υλοποίησης της.

Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που αποφάσισα στις προσεχείς εκλογές να είμαι Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  στον πλευρό του και στον συνδυασμό του, διότι γνωρίζω το σημαντικό έργο που έχει ήδη πραγματοποιήσει στην πόλη μας καθώς και το έργο που βοήθησε να πραγματοποιήσουμε στην Καρδιτσομαγούλα.

Από την μεριά μου δεσμεύομαι πως εάν εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος θα δείξω τον ίδιο  ζήλο και την ίδια προθυμία για τα προβλήματα του διευρυμένου δήμου που έδειξα και στην θητεία μου ως Πρόεδρος. Απέναντι στους συγχωριανούς μου δεσμεύομαι πως θα είμαι πάντα δίπλα τους και δίπλα στον νέο πρόεδρο της κοινότητας, όποιος και αν είναι, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα τους και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους.

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Αντωνόπουλος Αλέξανδρος

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ