.
.
.

Κωνσταντίνος Ξυλομένος: "Συνεχίζουμε μαζί το έργο μας" Κύριο

Κωνσταντίνος Ξυλομένος: "Συνεχίζουμε μαζί το έργο μας"

...

Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019 που κατατέθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό συμβούλιο, αποτυπώθηκε ο προγραμματισμός και το όραμα μας, για τα μελλοντικά έργα υποδομής.

Η μεθοδική δουλειά και η αφοσίωση στο έργο μας, έφερε θετικά αποτελέσματα και πιστώσεις, που ξεπερνούν τα 47.000.000 ευρώ. Με πραγματικά ατελείωτες ώρες εργασίας και πολύ κόπο, καταφέραμε να μιλάμε σήμερα για το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναπτυξιακών υποδομών, για το Δήμο Καρδίτσας. Η αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου, είτε αυτό προέρχονταν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), ή το ΕΣΠΑ, ή το πρόγραμμα Φιλόδημος, αποτέλεσε μία πρόκληση για τη Δημοτική Αρχή αλλά και για τις υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας, που εργάστηκαν για την υποβολή άρτιων και ολοκληρωμένων προτάσεων. Σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι ξεπεράσαμε και τις μεγαλύτερες προσδοκίες μας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Στη συνέχεια θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικά χαρακτηριστικά έργα υποδομής, που θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και που θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά το Δήμο Καρδίτσας. Το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ, με το οποίο θα έχουμε την ανάπλαση αναξιοποίητων χώρων στις γειτονιές, αλλά και την κατασκευή νέων πλατειών και πάρκων εντός του αστικού ιστού της πόλης μας. Επίσης, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα η Οδός Χαρίτου μετατρέπεται σε οδό ήπιας κυκλοφορίας και η Οδός Ηρ.Πολυτεχνείου αποκτά ποδηλατόδρομο. Οι συγκεκριμένοι δρόμοι επιπλέον, αναβαθμίζονται με την τοποθέτηση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού και δημοτικού φωτισμού, όπως και άλλοι κεντρικοί δρόμοι με την υπογειοποίηση του δικτύου. Στο ίδιο πρόγραμμα, έχει ενταχθεί η περιβαλλοντική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του νέου Δημαρχείου στο παλιό 1ο Λύκειο και η αισθητική ενοποίηση του με το άλσος του Παυσιλύπου, αλλά επίσης και η ανάπλαση της Δυτικής πλευράς του Δημοτικού σταδίου Καρδίτσας. Με χρηματοδότηση του Πράσινου ταμείου και ίδιων πόρων του Δήμου, θα έχουμε την ολοκλήρωση της ανάπλασης της κεντρικής μας πλατείας και του κεντρικού πεζοδρόμου.

Επίσης η αναπαλαίωση της παλιάς ηλεκτρικής και η επέκταση του κτηρίου Ορίζοντες, αποτελούν δύο σημαντικά κτηριακά έργα υποδομής, που έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις. Αξίζει να αναφερθεί τέλος, η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων και Δημοτικών κτηρίων, ώστε να πάψουν να είναι ενεργοβόρα και να εξοικονομηθούν πόροι.

Το έργο μας και ο σχεδιασμός μας για τα έργα υποδομής, αποτυπώνεται αναλυτικά στο πρόγραμμα μας και σας παρακαλώ να το διαβάσετε με προσοχή. Δουλέψαμε σκληρά και σας διαβεβαιώνω προσωπικά ότι έκανα το καλύτερο δυνατό, ώστε να μπορώ σήμερα να ζητώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μου. Ονειρεύομαι λοιπόν μία Καρδίτσα στο επίκεντρο της Θεσσαλίας, αλλά και της χώρας μας . Φιλική προς το περιβάλλον, τον δημότη αλλά και τον επισκέπτη. Σίγουρα δεν έγιναν όλα τέλεια και φυσικά έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις, για τα οποία αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Κι επειδή αυτά που μας ενώνουν είναι σαφώς περισσότερα απ’ όσα μας χωρίζουν, με καθαρή τη συνείδηση μου, σας ζητώ την υποστήριξη σας και ζητώ για άλλη μία φορά την ψήφο σας.

Ξυλομένος Κωνσταντίνος
Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Α.Π.Θ., MSc – Αντιδημάρχου Tεχνικών Yπηρεσιών και Πολεοδομίας-Περιβάλλοντος Καρδίτσας- Υποψήφιου Δημοτικού συμβούλου Καρδίτσας

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ