.
.
.

Κωνσταντίνος Ξυλομένος: "Το διακύβευμα των επικείμενων δημοτικών εκλογών"

Κωνσταντίνος Ξυλομένος: "Το διακύβευμα των επικείμενων δημοτικών εκλογών"

...

Τη στιγμή που ανακοινώνονται σταδιακά οι παρατάξεις και τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Καρδίτσας, παρατηρείται η συνεχής αναφορά της λέξης «αλλαγή» σε διάφορες παραλλαγές.

Αλλαγή σε όλες τις εκφάνσεις της, και φυσικά, μέσα σε φράσεις που φλερτάρουν με το κλισέ: «Αλλάζουμε το Δήμο μας», την καθημερινότητα των πολιτών, τις υποδομές της πόλης και αναρίθμητες άλλες. Η κατάχρηση της συγκεκριμένης λέξης, η οποία για δεκαετίες κακοποιήθηκε από τις περισσότερες κυβερνήσεις στη χώρα μας που την επικαλέστηκαν, συνεχίζει να χρησιμοποιείται σε κάθε ευκαιρία με τρόπο σχεδόν εμμονικό. Σχεδόν όλοι λοιπόν, ισχυρίζονται πως έχουν τον τρόπο να αλλάξουν τη σημερινή κατάσταση, χωρίς να τονίζουν (ή κάποιες φορές καν να γνωρίζουν) αν αυτή η αλλαγή θα έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο ή ακόμα κι αν είναι εφικτή. 

Είναι εύκολο να υπόσχεσαι απλώς μία καλύτερη μέρα στον πολίτη. Ποιος διαφωνεί μ’ αυτή την προοπτική; Καταρχήν τονίζω με όλη την ειλικρίνεια που με χαρακτηρίζει πως αν είμαι για ένα πράγμα βέβαιος, είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι υποψήφιοι κατεβαίνουν στο στίβο των δημοτικών εκλογών με το ταπεινό κίνητρο της άδολης προσφοράς στον τόπο. Εκεί που ξεκινούν οι διαφωνίες μου, είναι στην ανεπαρκή τεκμηρίωση των πρώτων προεκλογικών υποσχέσεων. Γιατί τα λόγια μπορεί να είναι ανέξοδα, οι πράξεις όμως κοστίζουν. Και δεν κοστίζουν σε κάτι άυλο αλλά σε ευρώ. Χρήματα που από κάπου προέρχονται, κάπου καταλήγουν και φυσικά, δεν είναι ατελείωτα. Η σημερινή Δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της θητείας της πέτυχε πραγματικές και ουσιαστικές αλλαγές, βελτιώνοντας έμπρακτα την κατάσταση στο Δήμο Καρδίτσας σε όλα τα επίπεδα.

Με την ευκαιρία αυτής της αναφοράς θα ήθελα να τονίσω το γεγονός που αποτελεί  το αξιοσημείωτο της υπάρχουσας δημοτικής αρχής, είναι ότι πετύχαμε να εντάξουμε σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα έργα υποδομών με προϋπολογισμό μεγαλύτερου των 47.000.000 €. Ο αριθμός από μόνος του λέει πολλά, μιας και πρόκειται για τη μεγαλύτερη απορρόφηση που έχει συμβεί από τις απαρχές του Δήμου Καρδίτσας. Όμως το επιστέγασμα της όλης προσπάθειας έχει να κάνει με το γεγονός πως η νέα δημοτική αρχή θα παραλάβει μία... «προίκα» της τάξης των 35.000.000 € σε έργα υποδομών.

Έχοντας αυτά κατά νου, και φυσικά ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης λόγω της καίριας θέσης μου, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας και τον υποψήφιο δήμαρχο Φώτη Αλεξάκο. Μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και κάθε είδους λαϊκισμούς, με περισσότερες πράξεις και λιγότερα λόγια. Γιατί έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε μία πιο σύγχρονη, λειτουργική, όμορφη και φιλική προς το περιβάλλον πόλη. Έναν Δήμο Καρδίτσας χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και που θα δίνει στους κατοίκους του, το δικαίωμα να υπερηφανεύονται για τον τόπο που ζουν και δραστηριοποιούνται… Χωρίς μεγάλα λόγια λοιπόν αλλά με ένα επιμελώς καταρτισμένο πλάνο σε άξονα τετραετίας, σας ζητώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας προς το πρόσωπό μου, ώστε να πετύχουμε περισσότερα. Συνεχίζουμε μαζί λοιπόν…

Ξυλομένος Κωνσταντίνος

Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Α.Π.Θ. MSc

Αντιδήμαρχος Tεχνικών Yπηρεσιών και Πολεοδομίας - Περιβάλλοντος Καρδίτσας

Τελευταία τροποποίηση στις17 Απριλίου 2019, 10:34
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ