.
.
.

Νότης Μαριάς από την Καρδίτσα: "Θέλουμε μια Ευρώπη των εθνών και των πατρίδων" (+Βίντεο) Κύριο

Νότης Μαριάς από την Καρδίτσα: "Θέλουμε μια Ευρώπη των εθνών και των πατρίδων" (+Βίντεο)

...

Μία Ευρώπη των εθνών και των Πατρίδων που θα σέβεται κράτη και εθνικές ταυτότητες αλλά και τις παραδόσεις των λαών, είναι το όραμα του συνδυασμού «Ελλάδα ο άλλος δρόμος» με επικεφαλής τον Ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο κ Νότη Μαριά.

Αυτό τόνισε ο ίδιος ο κ. Μαριάς από την Καρδίτσα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, χαρακτηρίζοντας κρίσιμο το σταυροδρόμι που βρίσκεται η Ευρώπη αλλά και την διαδικασία των Ευρωεκλογών. 

Ακόμα μίλησε για μία Ευρώπη με κοινωνικό πρόσωπο, με αλληλεγγύη που θα διανλεμει δίκαια τον παραγόμενο πλούτο.

Μειωμένες οι αγροτικές επιδοτήσεις

Ο κ. Μαριάς που βρέθηκε την Τετάρτη στην πόλη μας, συνοδευόμενος από την επίσης υποψήφια ευρωβουλευτή και καταγόμενη από την περιοχή μας κ. Μαρία Καραούλη, απαντώντας σε ερώτηση για την αγροτική πολιτική ανέφερε πως με τη νέα ΚΑΠ προβλέπονται τουλάχιστον κατά 16% μειωμένα κονδύλια και αυτό, όπως είπε σημαίνιε λιγότερα χρήματα και για την Ελλάδα και για την Καρδίτσα και περισσότερα προβλήματα για τους ασχολούμενους με τον πρωτογενή τομέα.

Ακόμα στάθηκε ιδιαίτερα στην  πολιτική αθρόων εισαγωγών αδασμολόγητων αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες που εφαρμόζει η Ε.Ε., τονίζοντας ότι η θέση του είναι να επανέρθουμε στο ότι ίσχυε επί ΕΟΚ (αρχή κοινοτικής προτίμησης) με την Ε.Ε, να στηρίζει πρώτα τα προϊόντα της ίδιας της Ευρώπης και εφόσον γίνονται εισαγωγές, η τελική του τιμή του εισαγόμενου προϊόντος να είναι πολλή μεγαλύτερη από την τιμή του ευρωπαϊκού.

Πάντα σε ότι αφορά στον αγροτικό τομέα μίλησε για ανάγκη μείωσης του κόστους παραγωγής ως μέτρο στήριξης του εισοδήματος, ενώ χαρακτήρισε παράνομη την παρακράτηση των Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.

Ανεξάρτητο, αντισυστημικό, αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο «Ελλάδα ο άλλος δρόμος» τόνισε ότι θα είναι αντισυστημικό, αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο, με υποψηφίους που εκφράζουν την Ελληνική κοινωνία και το οποίο θα κάνει μία αυτόνομη κάθοδο στις Ευρωεκλογές. Και πρόσθεσε ότι υπάρχει η εμπειρία και η δράση που μπορούν να πείσουν τους Έλληνες πολίτες να στείλουν  πάλι το συγκεκριμένο κίνημα στην Ευρωβουλή.

Καταλήγοντας επί του θέματος ανέφερε ότι δεν βλέπει κάποια πιθανότητα συνεργασιών στις Ευρωεκλογές όπου εκλέγομαι Ευρωβουλευτές και είναι εντελώς διαφορετικό θέμα με τις Εθνικές. Δεν ψηφίζουμε, υπογράμμισε για κυβέρνηση, παρότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πολώνουν το κλίμα και εμφανίζουν την διαδικασία σαν ένα αγώνα, που το πρώτο ημίχρονο είναι οι ευρωεκλογές και το δεύτερο οι εθνικές εκλογές.

Μόνο η Ελλάδα εφαρμόζει την συνθήκη Σέγκεν

Για το θέμα των προσφύγων και την πολιτική της Ε.Ε., υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες έρχονται στην Ελλάδα και δεν πάνε, ας πούμε στη Βουλγαρία, γιατί παίρνουν χαρτιά βραχείας παραμονής και βραχείας διέλευσης, όπως προβλέπει η συνθήκη Σέγκεν.

Η μόνη όμως χώρα που την εφαρμόζει είναι η Ελλάδα, συνέχισε, καθώς η Αυστρία ανακοίνωσε την αναστολή της, ενώ τη έχουν ήδη αναστείλει η Γερμανία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία. Αν εμείς πρόσθεσε, δεν ήμασταν στην Σέγκεν θα είχαμε πολύ λιγότερους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.  

Ακόμα κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι δεν τήρησε αυτά που συμφώνησε στο θέμα των μετεγκαταστάσεων, ενώ τόνισε ότι και η Ελλάδα δεν κάνει τις προβλεπόμενες, με βάση το νόμο επαναπροωθήσεις.   

Η συμφωνία των Πρεσπών εκχωρεί όνομα και ιστορία

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών υποστήριξε ότι εκχωρεί το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας και αναγνωρίζει ότι υπάρχει μια δήθεν Μακεδονική Εθνότητα, με δήθεν Μακεδονική γλώσσα και με δήθεν δικαίωμα αυτοδιάθεσης.

Αυτό, συνέχισε, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί υπάρχουν κάποιοι στην Ελλάδα που ήδη βάζουν ζητήματα και ανακινούν θέμα μακεδονικής μειονότητας.

Αναφερόμενος στο τι μπορεί να γινιε στην Ευρωβουλή και το πώς η «Ελλάδα ο άλλος δρόμος» σκέφτεται να αντιμετωπίσει το θέμα, μίλησε για την διαδικασία Ευρωπαϊκής διαδρομής των Σκοπίων, και πως το κίνημα που ηγείται θα καταψηφίσει κάθε προσπάθεια και στάδιο προς την ένταξη των Σκοπιών στην Ε.Ε. 

Π.Κ.

Τελευταία τροποποίηση στις10 Απριλίου 2019, 22:09
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ