Β. Τσιάκος: «Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις δημοτικών τελών όσο είμαι δήμαρχος»
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
Δημόσια δέσμευση κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας ότι όσο είναι δήμαρχος δεν θα υπάρχουν αυξήσεις τελών, έδωσε ο Βασίλης Τσιάκος στην συνεδρίαση της Τρίτης 13 Οκτωβρίου.
Το θέμα που συζητούνταν δεν αφορούσε τα τέλη αλλά τους συμβασιούχους ΕΣΠΑ και COVID-19 και την πολιτική απόφαση στήριξης της προσπάθειάς τους να μονιμοποιηθούν, αλλά η κουβέντα ξέφυγε αρκετά και υπήρξε πολιτική αντιπαράθεση αλλά και ένταση λόγου.
Μέσα σε αυτό το κλίμα υπήρξαν και αποστροφές για πιθανές επιβαρύνσεις δημοτών μέσω ανταποδοτικών τελών, με τον δήμαρχο Καρδίτσας να απαντά ειδικά επί αυτού.
Συγκεκριμένα ζήτησε να μην μιλά κανείς για μετακύλιση κόστους ανταποδοτικών υπηρεσιών στις πλάτες των δημοτών γιατί ο Δήμος Καρδίτσας είναι στους 10 δήμους με τα φθηνότερα τέλη, από ένα σύνολο 332 πανελλαδικά, και ο φθηνότερος στην Θεσσαλία.
Είμαστε αυτοί, συνέχισε, που όλο το κόστος που ανέλαβαν οι Δήμοι από τις αυξήσεις σε ενέργεια, καύσιμα και οτιδήποτε άλλο το απορροφήσαμε διότι δεν θέλαμε και δεν έπρεπε να πάει στους δημότες. Και για να μπορέσουμε να ισοσταθμίσουμε, πρόσθεσε, αυξήσαμε τα τέλη για σούπερ μάρκετ, πολυεθνικές και τράπεζες που παρουσιάζουν υπερκέρδη
Και κατέληξε με την φράση ότι « δεν θα υπάρξουν αυξήσεις δημοτικών τελών όσο είμαι εγώ εδώ δήμαρχος».
Π.Κ.


















