.
.
.
.
.

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Ευθ. Κουφογιάννης: "Πειραματικά και πρότυπα σχολεία: γιατί όχι; και πως;"

Εισαγωγή

Η ιστορία των πειραματικών σχολείων χρονολογείται εδώ κι έναν αιώνα, από το 1929, όταν οι παιδαγωγοί Δ. Γληνός και Α. Δελμούζος πρότειναν την ίδρυση των πειραματικών σχολείων ως μέρος της προσπάθειας για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση κι έγινε το πρώτο βήμα με την ίδρυση του πειραματικών σχολείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΕΚΦΕ Καρδίτσας: Συμμετοχή μαθητών του 1ου & 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου το "10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας" στο οποίο συμμετείχαν μαθητές από την Καρδίτσα και άλλες 13 πόλεις της Ελλάδας.

Το 1o ΕΠΑΛ Καρδίτσας και το 1o Ε.Κ. Καρδίτσας συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με συντονιστή τη Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας με τίτλο: «Sos Schools»

Πρόσφατα, ο εκπαιδευτικός κ. Γκούμας Αστέριος, καθώς και τα σχολεία στα οποία διδάσκει, το 1Ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας και το 1Ο Ε.Κ. Καρδίτσας, επιλέχθηκαν από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, να συμμετάσχουν στην διάδοση των παραδοτέων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ το οποίο συντονίζει και υλοποιεί, με τίτλο: «SOS SCHOOL».

Τεστ και για τα φαρμακεία της Καρδίτσας η αύξηση των διανεμόμενων self-test

Πολύ περισσότερους πολίτες άρχισαν να δέχονται από σήμερα Δευτέρα, 19 Απριλίου, τα φαρμακεία της Π.Ε. Καρδίτσας καθώς την δυνατότητα δωρεάν παραλαβής self-test, απέκτησαν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Τ.Ε. Καρδίτσας ΚΚΕ: Συνάντηση με εργαζομένους του νοσοκομείου Καρδίτσας

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 19 Απρίλη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τους εργαζομένους του νοσοκομείου, με επικεφαλής τον γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής, Νίκο Τέγο και τη Χριστίνα Μπεκιάρη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής.

Δήλωση στήριξης της Ε.Δ.Υ.ΘΕ. από πρώην Προέδρους του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Κ.Ε

Το Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε (ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Κ.Ε.), είναι Ν.Π.Δ.Δ. και ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ορθής εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, αναδεικνύοντας τα προβλήματα του Πρωτογενή Τομέα της Οικονομίας και υποδεικνύοντας τρόπους και λύσεις, πριν αυτά γίνουν δυσεπίλυτα.

Παράταση μέχρι τέλους του χρόνου για την καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2021 η καταβολή των βεβαιωμένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών, οι οποίες τελούν σε αναστολή είσπραξης μέχρι 30-4-2021.

Θεμιστοκλέους: Στις 21/4 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους 55-59 - Στις 24/4 για τους 50-54

Στις 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών κι ακολούθως στις 24 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην χώρα.

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ