.
.
.

Δημ. Παπακώστας: "Αντι-αυτοδιοικητική, Αντι-συνταγματική "ρύθμιση" εξυφαίνεται από Κυβέρνηση - Υπ. Εσωτερικών..."

Δημ. Παπακώστας: "Αντι-αυτοδιοικητική, Αντι-συνταγματική "ρύθμιση" εξυφαίνεται από Κυβέρνηση - Υπ. Εσωτερικών..."

...

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση - Υπουργείο Εσωτερικών σε πολύ πιεστική προθεσμία, έως 28-2-2019 ήτοι εννέα μέρες, ετοίμασε "ρύθμιση" για τους ετεροδημοτες.

 

1.Πρέπει να καταθέσουν, όσοι εκλογείς επιθυμούν στα οικεία ΚΕΠ των Δήμων, Αίτηση για να μπορέσουν να ψηφίσουν σε ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών στον τόπο μόνιμης κατοικίας (εργασίας) τους  στις 26 Μαϊου για Ευρωβουλευτές ή και για Βουλευτές, εάν συμπέσουν οι Εθνικές εκλογές.

Η Δημοσιογράφος- ρεπόρτερ, επισήμανε ότι σε περίπτωση εγγραφής του στα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, δεν θα μπορεί,ο εκλογεας, να ασκήσει το αναφαιρετο Συνταγματικα κατοχυρωμένο δικαίωμα ψήφου για Δημοτικές/ Κοινοτικές & Περιφερειακές  εκλογές.....

Δεν θα στηθούν δηλ και Αυτοδιοικητικες κάλπες στα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, ούτε θεωρητικά θα μπορεί ο εκλογεας να μεταβεί στο εκλογικό τμήμα του τόπου του για να ψηφίσει για ΔΣ-ΚΣ-ΠΣ,λόγω σημείωσης στους εκλογικούς καταλόγους της ένδειξης ..."Ε".(ετεροδημοτης).

Οι "ρυθμίσεις" αυτές είναι απόλυτα Αντι-αυτοδιοικητικες & Αντι-συνταγματικες, πλήττουν την ελευθερία της έκφρασης των πολιτών, απαξιώνουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη θεσμική Λειτουργία των Αιρετών.

Τα όργανα μας, ΚΕΔΕ- ΠΕΔ-ΕΝΠΕ, όλοι οι φορείς,τα κόμματα, οφείλουμε να αντιδράσουμε.

Ζούμε εποχή που η Δημοκρατία βάλλεται εσωτερικά, σαρακωνεται από την απαξίωση,τη μη αντιπροσωπευτικότητα, την αποχη των νέων από τα κοινά, τον αντικοινοβουλευτισμο, την αδιαφορία,την αδιαφάνεια, τη... μιντιοκρατια....τα Fakenews....., την παραπληροφόρηση.... τον περιορισμό των δημοκρατικών θεσμών και εσωκομματικής- εσωπαραταξιακης δημοκρατίας...

Η κυβέρνηση αντί να διευκολύνει τους πολίτες στο ιερό τους δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης Κοινοταρχών- Δημάρχων-Περιφερειαρχων,τους " βάζει" εμπόδια, κατηγοριοποιωντας τις πολλαπλές κάλπες.

*Οι Ευρωεκλογές / Εθνικές στην πρώτη κατηγορία...

*Οι Αυτοδιοικητικές......στη δεύτερη.....

2.Το Σύνταγμα και οι νόμοι ορίζουν ότι οι Αυτοδιοικητικές Αρχές εκλέγονται με μυστική, άμεση, καθολική ψηφοφορία και η συμμετοχή των δημοτών/ πολιτών είναι υποχρεωτική.

Ας ξαναδούν,οι κυβερνώντες, τις απαράδεκτες αυτές "ρυθμίσεις" που μειώνουν το κύρος και την αξιοπιστία των συλλογικών οργάνων Αυτοδιοίκησης....

*Ιδιαίτερα για τις Ορεινές Απόμακρες περιοχές και τα άγονα νησιά το πλήγμα θα είναι πολύ σοβαρό.....

*Στη Δημογραφική συρρίκνωση, τον οικονομικό μαρασμό θα προστεθεί και ο πολιτικός.... υποβιβασμός....

3. Βαδίζουμε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς ακόμα να ψηφιστεί το συνολικό εκλογικό πλαίσιο (δεν έχουν γνωστοποιηθεί έως σήμερα/ 70 μέρες πριν την κατάθεση Ψηφοδελτίων στο αρμόδιο πρωτοδικείο), εν μέσω σύγχυσης και κακής ψυχολογίας λόγω της ανεργίας των νέων, της επενδυτικής απραξίας....

*Από πλευράς Αιρετών & ενεργών πολιτών χρειάζεται μεγάλο απόθεμα αντοχών, ψυχικών δυνάμεων και υπομονής.....

Δημήτρης Παπακώστας

Αιρετός ΤΑ 1999-2019..... Αχελώος Ορεινης Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλιας

.

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ