.

Δημ. Παπακώστας: "Σε εξέλιξη σημαντικά έργα υποδομών αλλά και εσωτερική δυσλειτουργία στην Αργιθέα!"

Δημ. Παπακώστας: "Σε εξέλιξη σημαντικά έργα υποδομών αλλά και εσωτερική δυσλειτουργία στην Αργιθέα!"

.

Όπως έχουμε υπογραμμίσει επανειλημμένα ο ορεινός Δήμος Αργιθέας στη δεύτερη περίοδο της 5χρονης δημοτικής θητείας (2017-2019) έχει επιταχύνει τους ρυθμούς, ξεπέρασε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του Καλλικράτη και ν.4412,& παρά τα εμπόδια από την υποστελέχωση του Δήμου λόγω των μνημονιακων απαγορεύσεων για προσλήψεις εξειδικευμένου Διοικητικού προσωπικού.

I. Όμως χάθηκε πολύτιμος χρόνος και εξαντλήθηκαν ψυχικά αποθέματα, από τη συγκεντρωτική αντίληψη της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου,την πρώτη περίοδο (2014-16),που οδήγησε στον παραγκωνισμό των στελεχών της Συμπολιτευσης και τη δράση ενός "τριμελούς/πενταμελούς Διευθυντηρίου", με τον περιορισμό της Αποκεντρωτικης Λειτουργίας του Δήμου,με ασφυκτική - αντιπαραγωγικη πίεση σε βάρος των σκληρά εργαζόμενων Διοικητικών Υπαλληλων,που φορτώθηκαν πολλαπλές αρμοδιότητες χωρίς την αντίστοιχη ηθική στήριξη από τη Διοίκηση του  Καλλικρατικου Δήμου μας.

*Η ευθύνη βέβαια πρώτιστα ανήκει στον επικεφαλής που έλαβε το σαρωτικό 60,3% των Αργιθεατων,τον Μάιο του 2014& μετά στους τότε Αντιδημάρχους  (Εκτελεστική επιτροπή). Κλείνοντας, σε λίγο, η 5ετης θητεία οφείλει να ενημερώσει τον λαό για τα γεγονότα της διετίας (2014-2016).

||.Όμως, ενώ βρισκόμαστε 100 μέρες πριν τις νέες Αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιοχή μας, από τη μία δρομολογούνται έργα και διαδικασίες Δημοπράτησης, από την άλλη παρατηρείται ένας αποσυντονισμος, εσωτερική αποδιοργάνωση ....

1.Με αποφάσεις ομόφωνες της Οικονομικής Επιτροπής [Δήμαρχος Λ.Γ. Τσιβολας- Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ.Κατσιανης-Αντιδημαρχος Ν.Τουραλιας-Απ.Σεμπρος- Γ.Παλαμας- Γ.Χασιωτης- Κ.Μπαλατσουκας] δρομολογήθηκαν έργα ποσού 1.470.000€ στις τρεις Καποδιστριακες περιοχές μετά από εγκεκριμένες μελέτες.

( Υπαρ 6/7/8/ του 2019 αποφάσεις οικονομικής επιτροπής:Περί έγκρισης  διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού.... καθορισμού όρων Δημοπράτησης έργων).

Α.Για χωριά Αχελωου- ποσό 410.000€ συν 70.000€ για έργα ύδρευσης Αργυριου από τα έσοδα Υδροηλεκτρικού- που έχουν εγγραφεί σε ειδικό κωδικό προϋπολογισμού το 2017,όπως έχουμε επισημάνει.

*Βραγκιανα: Ασφαλτόστρωση δημ. δρόμων ( Δενδρος-Λαγκαδάκια-& προς Ρα'ι'νιστα κλπ).

Και Τσιμεντοστρωση δρόμων σε συνοικίες.

Συν η ήδη εργολαβία για τεχνικό στα Φλωρεσια και στροφή Αγίου Νικολάου.

*Αργυρι: Τοιχεια - Τεχνικά ομβρίων- Τσιμεντοστρωσεις.Συν τα έργα ύδρευσης  (αυτοτελές έργο,βάσει απόφασης Κοινοτικού συμβουλίου Αργυριου).

* Καταφυλλι: Τοιχεια- Τεχνικά ομβρίων- Τσιμεντοστρωσεις.

*Μάραθος: Τσιμεντοστρωσεις κλπ.

Β.Για χωριά Δυτικής και Ανατολικής Αργιθέας, ανάλογα έργα.( Προϋπολογισμού 540.000€ και 450.000€ αντίστοιχα).Να συνυπολογίσουμε και τα ποσά για βελτιωση ρέμα Λεύκας Πετριλου και ασφάλτου Κουμπουριανων ( περί 350.000€ συνολικά).

Πέραν της νέας πλατείας στη Στεφανιαδα και δρόμο Μοναστήρι Βλασίου.

|||.Όλα τα παραπάνω κρίσιμα και επείγοντα έργα, αναμένεται να δημοπρατηθούν και να ολοκληρωθούν την προσεχή διετία έως τέλη 2020.

Εάν δεν είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος την πρώτη περίοδο,όπως προαναφέρθηκε,εάν εργαζομασταν στη βάση του εκλογικού προγράμματος μας με συλλογικότητα, δημοκρατικοτητα και συνοχή,με πλήρη σεβασμό στις τρεις Καποδιστριακες περιοχές/ δημοτικές ενότητες τώρα ,τα περισσότερα έργα θα είχαν εκτελεστεί και οι δημότες θα απολάμβαναν τις ωφέλειες τους....

*Δυστυχώς,δεν ακούστηκαν οι εκκλήσεις μας για Αποκέντρωση και Συλλογική δράση όλων των στελεχών, βγήκαν τα.... "μαχαίρια" και τα.... συντροφικα μαχαιρώματα αποσυσπειρωσαν και διέρρηξαν τη συνοχή της Συμπαράταξης μας....

Μαζί με τον " συγκεντρωτισμό" ενός ολιγομελους Διευθυντηρίου , πληγώθηκε και η σχέση των Αιρετών με τους ακούραστος Υπαλλήλους μας.

Λόγια και συμπεριφορές..... "κακού επιστάτη"..... Σε καθημερινή βάση.......

2.Στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου, στο Ανθηρό, δεν τροφοδοτείται με πετρέλαιο θέρμανσης το λεβητοστάσιο, χωρίς σοβαρή εξήγηση.

Στις 25 Ιανουαρίου, οι Δημοτικοί σύμβουλοι συνεδρίασαν σε .... πολικό ψύχος, καθότι δεν λειτουργούσε το καλοριφέρ.... ελλείψει καυσίμου....που είναι αποθηκευμένο σε απόσταση....3 χλμ.....( Αγορασια), όπως ακούγεται.....

Η παραλαβή των καυσίμων οφείλουν οι αρμόδιοι, να γίνεται κανονικά και στον τόπο όπου πρέπει....

Τα οχήματα του Δήμου πρέπει, ακόμα και στις τελευταίες ημέρες θητείας μας, να κινούνται με βάση τους σκοπούς και τα νόμιμα...

Δεν δικαιολογείται , μίνι λεωφορείο να χρησιμοποιείται ως .... ατομικό μέσο μεταφοράς,εκτός Δήμου ,χωρίς σχετικές άδειες και αποφάσεις ΔΣ ή άλλων οργάνων.Μας αναφέρονται πολλά....Ο Επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής ας μαζέψει..... τυχόν παρεκτροπές.....

Μην ξεχνάμε ότι ο ορεινός Δήμος Αργιθέας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και μήνες... παντελώς αδικαιολόγητη η πλημμελής τροφοδοσία των κεντρικών υπηρεσιών με καύσιμα θέρμανσης...

|V.Απέναντι στους χιλιάδες Αργιθεατες έχουμε δεσμευθεί και λάβαμε σαφή εντολή να σεβόμαστε τις αρχές μας,την ενότητα της Συμπαράταξης μας,τους Αιρετούς, Συμβούλους και Κοινοτάρχες, τους Υπαλλήλους που αποτελούν τους στενούς συνεργάτες  και όχι..... υφιστάμενους των Αιρετών.....

Όσοι θολώνουν τη μεγάλη, τη γενική εικόνα της προσφοράς μας θα λάβουν και τα ανάλογα....επιχειρα από τους δημότες!!!

V.Η πιστή εφαρμογή, επίσης, των αποφάσεων του ΔΣ συνιστά καθήκον και υποχρέωση όλων.... Εκκρεμούν θέματα,που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα!

Άλλη περίοδος ανοχής δεν θα υπάρξει!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος ΔΣ Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλιας

.

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ