.
.
.

Θανάσης Μαλέτσικας: "Δημοτικός Σύμβουλος, ...ο άμισθος Υπηρέτης μας!"

Θανάσης Μαλέτσικας: "Δημοτικός Σύμβουλος,  ...ο άμισθος Υπηρέτης μας!"

...

Αφορμή για αυτό το άρθρο αποτέλεσαν οι διάφορες περιπαικτικές αναρτήσεις στα ΜΚΔ, και όχι μόνο, γενικά για τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους.

 

Αν και μερικές εξ αυτών είναι έξυπνες και χιουμοριστικές, αν έστω, και στιγμιαία προκαλούν ένα ελαφρύ μειδίαμα, κατά βάθος πλήττουν τον θεσμό του Δημοτικού Συμβούλου. Τον  υπονομεύουν υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας αυτόν. Ταυτόχρονα δε υποτιμούν τα πρόσωπα που αποφάσισαν να τον υπηρετήσουν.

Στοχεύουν ύπουλα να διοχετεύσουν στο υποσυνείδητο του ανυποψίαστου αναγνώστη - πολίτη, την άποψη ότι αυτός ο θεσμός του α΄ βαθμού της αυτοδιοίκησης είναι κατ΄ ουσία άνευ σημασίας.

Είναι βέβαιο ότι οι εμπνευστές αυτών των αναρτήσεων ουδέποτε ενασχολήθηκαν με τα κοινά ως υποψήφιοι συμμετέχοντας σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο αυτοδιοικητικού συνδυασμού.

Επίσης είναι βέβαιο ότι, εκτός αυτών των εμπνευστών, υπάρχει  και ένας αριθμός πολιτών οι οποίοι, στερούμενοι σοβαρής και ενδεδειγμένης περί των κοινών άποψης, αλλά, με περίσσεια ΄΄χαλαρότητα΄΄ συμβάλλουν σ΄ αυτή την ακούσια,  προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού.

Όμως,  ως αντίμετρο και μάλιστα ισχυρό αντίμετρο,  αυτών των περιπαικτικών αναρτήσεων, αποτελεί η πληθώρα των αναρτήσεων προσώπων με σκοπό να γνωστοποιήσουν την υποψηφιότητά τους ως Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Είναι πρόσωπα κυρίως νεαρής και μέσης ηλικίας, ανεξαρτήτου φύλου, από όλους σχεδόν τους επαγγελματικούς χώρους και με διαστρωμένο επίπεδο ακαδημαϊκής μόρφωσης.

Είναι όλα τους πρόσωπα που οφείλουμε, αν μη τι άλλο, να σεβόμαστε την θέλησή τους να μας υπηρετήσουν. Αποφάσισαν να γίνουν οι υπηρέτες μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Είναι τα πιο κοντινά πρόσωπα σε μας, που θα προσπαθήσουν να επιλύσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας.

Πολύ απλά.  Είναι οι υποψήφιοι άμισθοι υπηρέτες μας.

Δεν χρειάζεται ραντεβού να τους συναντήσεις, δεν έχουν γραφείο και ιδιαιτέρα, απαντάνε οι ίδιοι στο κινητό τους τηλέφωνο  και είναι πρόθυμοι να ακούσουν το πρόβλημά μας, όταν φυσικά αυτό είναι εντός των ορίων αρμοδιότητάς του.

Ειδικά οι  υποψήφιες Δημοτικοί Σύμβουλοι γυναίκες, αξίζουν τη μέγιστη τιμή μας. Και την αξίζουν διότι παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν στην ιδιωτική τους ζωή, ως σύζυγοι, ως μητέρες και ως εργαζόμενες, βρίσκουν την δύναμη και τον χρόνο να ενασχοληθούν και με τα κοινά.

Αλήθεια, αναρωτηθήκαμε όλοι εμείς, που δεν επιθυμούμε ή δεν μπορούμε να ενασχοληθούμε με τα κοινά, ότι αυτά τα άτομα δεν μαστίζονται από τα ίδια ποικίλα προβλήματα που έχουμε και εμείς σ΄ αυτή την οικονομική συγκυρία που βιώνουμε την τελευταία δεκαετία;

Ανεξάρτητα λοιπόν σε ποιο αυτοδιοικητικό συνδυασμό είναι ενταγμένα, οφείλουμε να τα σεβόμαστε εμπράκτως και να ενθαρρύνουμε αυτή τους την γενναία απόφαση.

Εάν ως πολίτες, απαιτούμε να είναι πιστοί υπηρέτες μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τότε θα πρέπει και εμείς να τους συμπεριφερόμαστε ως να είμαστε ΄΄ Κόμηδες΄΄.

Καλό Πάσχα

Θανάσης Μαλέτσικας

.

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ