.
.
.

Σπύρος Λάππας: "H N.Δ., η ειλικρίνειά της, και οι σκελετοί της"

Σπύρος Λάππας: "H N.Δ., η ειλικρίνειά της, και οι σκελετοί της"

...

Χθες στη Βουλή ο γράφων μαζί με τη συνάδελφο κ. Κοζομπόλη καταθέσαμε τροπολογία για να μπορεί η Επιτροπή «Πόθεν ΄Εσχες» κατά τον έλεγχο και έρευνα των Δηλώσεων που υποβάλλουν τα πολιτικά πρόσωπα, οι αιρετοί κλπ,

να είναι υποχρεωμένη να  προβαίνει σε άρση τραπεζικού, φορολογικού, χρηματιστηριακού και επαγγελματικού απορρήτου, αξιοποιώντας κάθε στοιχείο του φακέλου, αλλά και κάθε πληροφορία που είτε κυριαρχεί στον δημόσιο διάλογο είτε αποστέλλεται στην Επιτροπή .

Συγκεκριμένα  με την τροπολογία, που ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ. και ΚΚΕ, όχι όμως από τη ΝΔ (χωρίς να προβάλλει ούτε ένα λόγο ή επιχείρημα), καθίσταται υποχρεωτικό το άνοιγμα των λογαριασμών για ΟΛΑ τα πρόσωπα που υποβάλλουν δήλωση «Πόθεν ΄Εσχες». Σκοπός της τροπολογίας είναι να μπορεί πλέον η  Επιτροπή αυτόματα και χωρίς καμία προϋπόθεση να προβαίνει στο άνοιγμα λογαριασμών, ενώ μέχρι σήμερα είχε μία γενική και αφηρημένη ευχέρεια, όχι υποχρέωση,  που σχεδόν ποτέ δεν έκανε χρήση, και δεν έκανε διότι έπρεπε να απευθύνεται σε άλλες αρμόδιες Επιτροπές και υπηρεσίες που είχαν από το νόμο τέτοια δυνατότητα. Το τεράστιο πολιτικό ζήτημα που εγείρεται είναι «γιατί η ΝΔ για μία ακόμα φορά σε ζήτημα διαφάνειας και αντιμετώπισης της διαπλοκής και διαφθοράς κάνει την …πάπια στην καλύτερη περίπτωση, και τρέμει την αποκάλυψη σκελετών στα ντουλάπια της». Όμως δεν είναι να απορούμε, κάθε νομοθετική μας πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της διαπλοκής και της διαφθοράς η ΝΔ το …βάζει στα πόδια,  όπως έκανε και παλιότερα σε ανάλογη συζήτηση για τη συμμετοχή αιρετών σε offshore στην οποία και πάλι δεν ψήφισε τη σχετική μας διάταξη.

Τι ακριβώς φοβάται η ΝΔ και συστηματικά καταψηφίζει τέτοιες νομοθετικές προτάσεις που εξυγιαίνουν τον δημόσιο βίο, αντιμετωπίζουν φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, και προσθέτουν κάτι από την χαμένη τιμή και αξιοπιστία των κομμάτων(τους) και του πολιτικού(τους)συστήματος; Και το ωραιότερο της χθεσινής ημέρας ήταν αυτό που εκστόμισε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Ζαχαράκη, δηλαδή  ότι  «Η ΝΔ θα διαχειριστεί τα οικονομικά της χώρας εάν και όταν γίνει κυβέρνηση όπως διαχειρίζεται τα δάνειά της»!!!!!!!   Αφέλεια, επιπολαιότητα, γκάφα ή άγνοια ή θράσος; Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ  οφείλουν περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ από θαλασσοδάνεια που τα κόμματά τους ελάμβαναν ακόμα και στα χρόνια της κρίσης, δεν έχουν δώσει ούτε ευρώ από το Φθινόπωρο  του 2011, ενώ ακόμα και αν ολόκληρη η τακτική και έκτακτη (εκλογική) χρηματοδότηση πηγαίνει στα δάνειά της θα εξοφλήσει σε 400 περίπου χρόνια (το ΠΑΣΟΚ για τον ίδιο λόγο θα χρειαστεί 800 χρόνια). Δηλαδή με οικονομικούς και τραπεζικούς όρους η ΝΔ είναι ένα απολύτως χρεοκοπημένο κόμμα, και αν η κ. Ζαχαράκη είναι ικανοποιημένη που η ΝΔ θα χρεοκοπήσει  εκτός από το κόμμα της  και τη χώρα,  εάν ποτέ κυβερνήσει-νομίζω ότι ελληνικός λαός δεν το επιτρέψει-τότε ή χάθηκε ακόμα και το φιλότιμο (ποιος το έχασε θα μου πείτε για να το βρει  η ΝΔ) ή η εκπρόσωπος της ΝΔ  είναι  αφελώς ειλικρινής, οπότε οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πλέον πως η ΝΔ  θα διαχειριστεί τα οικονομικά της χώρας όπως διαχειρίζεται τα  δάνειά της. Και αυτό πρέπει όλοι να το θυμούνται καθώς θα οδεύουν προς τις πολλαπλές κάλπες του 2019. Αλλά το είπαμε πολλές φορές, το επαναλαμβάνουμε και τώρα: «Όποιος διαχωρίζει την Πολιτική από την Ηθική, δεν μπορεί να κατανοήσει ούτε τη μία  ούτε την άλλη» (Απολλώνιος ο Ρόδιος, 380 π.χ.). 

Σπύρος Ε. Λάππας

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

.

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ