.
.
.

Συμφωνία για αναδιάρθρωση της Basket League

Συμφωνία για αναδιάρθρωση της Basket League

...

Το θέμα της αναδιάρθρωσης της Basket League έπεσε και πάλι στο… τραπέζι και οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ-μελών του ΕΣΑΚΕ συμφώνησαν να καταθέσουν σχετική πρόταση στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

 

Ο αριθμός των ομάδων του νέου πρωταθλήματος ήταν ένα από τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν στη γενική συνέλευση της διοργανώτριας αρχής του ελληνικού πρωταθλήματος, την Τετάρτη (15/05). Υπήρξε μάλιστα απόλυτη συμφωνία για αύξηση των ομάδων, από τις δεκατέσσερις στις δεκαέξι. Οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ αποφάσισαν, με ψήφους 14-0, τη νέα αγωνιστική περίοδο να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα δεκαέξι ομάδες, με καμία ομάδα από όσες συμμετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα να μην υποβιβάζεται στην Α2. Στο τέλος της σεζόν 2020-2021, όμως, θα πέσουν τέσσερις ομάδες, ώστε η Basket League να συνεχιστεί με δεκατέσσερις ομάδες.

Αυτή είναι η πρόταση που θα κατατεθεί στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία θα πρέπει να αποφασίσει, με τη σειρά της, εάν θα την εγκρίνει ή όχι. Παράλληλα, συζητείται τι θα συμβεί στην περίπτωση που μια ομάδα δεν κατέβει στα φετινά πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, εάν δηλαδή θα υποβιβαστεί ή θα διατηρήσει κανονικά τη θέση της στη μεγάλη κατηγορία. Δεν έχει παρθεί ακόμα η τελική απόφαση, αλλά αυτό που συζητείται είναι να υποβιβαστεί, όπως προβλέπεται βάσει κανονισμών, με τη θέση της στην Basket League να καλύπτεται από την τρίτη ομάδα της φετινής Α2.

πηγή: basketa.gr

.

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ