.
.
.

Τα αποτελέσματα της 34ης συνόδου του ΟΣΕΠ Κύριο

Τα  αποτελέσματα της 34ης συνόδου του ΟΣΕΠ

...

Επέστρεψε από την Μόσχα ο Βουλευτής της Ν.Δ. του νομού Καρδίτσας, Κος Κωνσταντίνος Τσιάρας, όπου συμμετείχε στην 34η Τακτική Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΣΕΠ (PABSEC), ως μέλος της αποστολής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Κατά την σύνοδο της Μόσχας, κύριο θέμα της Συνέλευσης αποτέλεσε το ζήτημα της ανάπτυξης των διεθνών εμπορικών και μεταφορικών οδών και η διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας των χωρών του ΟΣΕΠ και της Ευρώπη.

Κατατεθήκαν προτάσεις για την ενοποίηση των εμπορικών διόδων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ανατολικής Ευρώπης, της Κεντρικής Ασίας και της Εγγύς Ανατολή. Κοινή υπήρξε η διαπίστωση, πως η αμοιβαία επωφελής οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής, μέσω επικοινωνιακών και μεταφορικών εμπορικών δίαυλων, μπορούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, η οποία είναι αναγκαία για την επίλυση των περιφερειακών συγκρούσεων στην περιοχή.

 

Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση, η οποία αποτελείται από 76 μέλη, που εκπροσωπούν τα κοινοβούλια των 12 κρατών μελών, εξέτασε τα αποτελέσματα της 21ης Συνεδρίασης του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΟΣΕΠ. Διερεύνησε την δυνατότητα ενίσχυσης του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ ΟΣΕΠ και Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (PABSEC), με στόχο ενίσχυση της νομοθετικής στήριξης στα σχέδια του ΟΣΕΠ.

Την σημασία του ΟΣΕΠ ως ισχυρού πολιτικού παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, σηματοδοτεί η παρουσία του Προέδρου και του Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, κ.κ. Ζοάο Σοάρες και Όλιβερ Σπένσερ στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.

Κατά την επιστροφή του από την Μόσχα ο Κος Τσιάρας δήλωσε:
«Σε μια εποχή οικονομικών δυσκολιών και νέων προκλήσεων για την διεθνή κοινότητα, αναγνωρίζουμε όλοι μας τις μεγάλες προοπτικές της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας και την αυξανόμενη σημασία της στη γεωστρατηγική και οικονομική σφαίρα. Ο ΟΣΕΠ μπορεί να συνεισφέρει στην σταθερή οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία δεν θα πάψει να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για οικονομική συνεργασία στο μέλλον.

Η Ελλάδα παίζει και θα εξακολουθήσει να παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική συνεργασία και ανάπτυξη στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου. Μια περιοχή με την οποία έχουμε παραδοσιακούς δεσμούς και με ιδιαίτερη θέση στον νέο ενεργειακό χάρτη του κόσμου.

Η χώρα πρωτοστάτησε στην προσέγγιση του ΟΣΕΠ με την Ε.Ε. Στόχος μας είναι ο ΟΣΕΠ να αντιμετωπίζεται από την ΕΕ ως ο βασικός συνομιλητής της περιοχής. Επιδίωξη μας θα πρέπει να είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών, που θα ανοίξουν την αγορά της Μαύρης Θάλασσας στην ελληνική οικονομία».

.

Τελευταία τροποποίηση στις29 Νοεμβρίου 2009, 12:32
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ