.
.
.

Δημήτρης Παπακώστας: "Ας μη χαθεί το μέτρο και η αίσθηση καθήκοντος στον ορεινό Δήμο Αργιθεας!" Κύριο

Δημήτρης Παπακώστας: "Ας μη χαθεί το μέτρο και η αίσθηση καθήκοντος στον ορεινό Δήμο Αργιθεας!"

...

Ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο,μόλις 22 ημέρες πριν τη συγκρότηση και κατάθεση Ψηφοδελτίων στο αρμόδιο πρωτοδικείο Καρδίτσας για τις Δημοτικές Κοινοτικές εκλογές της 26/5/2019, 

Ενώ ολοκληρώνεται μια μακρά θητεία περίπου πέντε (5) ετών[ ήτοι 60 μηνών] και θα έπρεπε να έχουμε τη δέουσα πλέον γνώση, εμπειρία, ψυχραιμία και υπευθυνότητα....τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους θεσμούς της τοπικής Δημοκρατίας και Αυτοδιοίκησης, κάποιοι από τους Αιρετούς, που εξέλεξε ο κόσμος με συντριπτικό ποσοστό  .... επιμένουν να ....αυτοπυροβολουνται,να κλωτσανε ....αγαρμπα τη μισογεματη καρδαρα της Αξιοπρέπειας, της Αξιοπιστίας, της Υστεροφημίας τους, εν τέλει....

*Η απόφαση 57/12-4-2019 Δημάρχου Αργιθέας άκυρη και θεσμικά διάτρητη...

-----------------------------------------------------

1.Στον ορεινό Δήμο Αργιθεας, έχουμε πετύχει μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα και λειτουργικότητα στα ανώτερα θεσμικά όργανα,το Δημοτικό συμβούλιο ,την Οικονομική,την Εκτελεστική επιτροπή, χάρι στην επίτευξη τοπικής Συνεννόησης και Πατριωτικής Ενότητας, κυρίως εκ μέρους της νυν Δημοτικής Αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του Επικεφαλής της, Δάσκαλου Γ.Χασιωτη και όλων των Συνεργατών του,των Αιρετών της Συμπολιτευσης,του Προεδρείου του ΔΣ, όλων των συντελεστών.

2.Παρακολουθούμε σε άλλους Δήμους και ΔΣ, μεγάλα ρήγματα,αποσκιρτησεις,μη απαρτία στα ΔΣ και γενικά μια εικόνα που δεν τιμά το λαϊκό θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

3.Όμως-φευ!-παρά τις συμβουλές μας προς τον νυν δήμαρχο, για ψυχραιμία και υπευθυνότητα έως τις εκλογές και τη λήξη της θητείας (31-8-2019),για σεβασμό και δημοκρατικοτητα ,για συλλογικότητα και Ενότητα, δυστυχώς εκείνος.... ακούγοντας, προφανώς, κακές συμβουλές.... άλλων" στενότερων συνεργατών", προέβη σε αντιθεσμικη απαξιωτική ενέργεια κατά του εργατικοτατου Αντιδημάρχου Αχελωου Γιάννη Τσιακαλου,ο οποίος είναι κοντά στα τοπικά προβλήματα, στα μηχανήματα, δίπλα στους μόνιμους κατοίκους και όλους τους δημότες και από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης του 60,3% στις εκλογές του Μαϊου 2014 και στην ανάδειξη του σημερινού δημάρχου στη Δημοτική αρχή Αργιθέας..

4.Με μια εντελώς αβάσιμη, αναιτιολογητη, καταχρηστική,πολιτικά και νομικά ακυρωτεα απόφαση,ο απερχόμενος Δήμαρχος αφαιρεί τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αντιδημαρχιας Αχελωου από τον κατά κοινή παραδοχή άξιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Τσιακαλο, μόλις τέσσερις μήνες πριν την ομαλή λήξη της παρούσας δημοτικής θητείας μας, προσβάλλοντας το ίδιο το έως τώρα έργο του και για πασιφανη άσκηση ψυχολογικής πίεσης ενόψει των νέων Ψηφοδελτίων (5 Μαϊου).

*Με μονοκρατορικη και ιδιοκτησιακή αντίληψη, κόντρα στο Εκλογικό μας Πρόγραμμα για Συλλογικό,Αποκεντρωτικο Κοινοτικό μοντέλο Διοίκησης,με την άκυρη , πολιτικά, θεσμικά και νομικά "απόφαση ( υπαρ.57/12-4-2019) Δημάρχου",....." απολύει"  και αφαιρεί δοθεισες και συμφωνηθεισες από όλη τη Συμπαράταξη της Ενιαίας ΑΡΓΙΘΕΑΣ , αρμοδιότητες από τον μόνιμα κατοικουντα στην ορεινή περιοχή, στο Καταφυλλι Αχελωου ΑΡΓΙΘΕΑΣ, επί 24 ώρες το 24ωρο.....30 μερες κάθε μήνα...... προκαλώντας μεγάλο κενό στη Δημογραφικά ενεργή περιοχή του Αχελωου.

Όλοι οι Κοινοτάρχες, όλων των παρατάξεων, αναγνωρίζουν και βεβαιώνουν το άριστο έργο της τοπικής Αντιδημαρχιας Αχελωου, στα χωριά Βραγκιανα- Καταφυλλι- Αργυρι -Μάραθο -Γρυμπιανα,από το 2017 έως σήμερα.

Όλοι οι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι ενεργοί πολίτες, πλην των ελάχιστων στενών (κακών) Συμβούλων Δημάρχου, οι οποίοι τον .... οδηγούν στον πολιτικο....γκρεμο.....με άστοχες κινήσεις.

5.Καλώ τον Δήμαρχο Αργιθέας, ως Συνιδρυτής  της μεγάλης Συμπαράταξης, της "Ενιαίας ΑΡΓΙΘΕΑΣ" (Οκτωβριο 2010- Κιεριο Καρδίτσας), να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, της θεσμικής του θέσης με σεβασμό και Αλληλεγγύη προς τους Αιρετούς Συμβούλους και Αντιδημάρχους - ο οποίοι δεν είναι ούτε ... υπάλληλοι....ούτε .... είλωτες κανενός-

*Να διορθώσει την άκυρη απόφαση του και να διατηρήσει την πολιτική σταθερότητα και διοικητική λειτουργικότητα του υποστελεχωμενου Δήμου, που λειτουργεί χαρι στις υπερπροσπαθειες των ακουραστων Δημοτικών Υπαλληλων και όλων των Αντιδημάρχων και Αιρετών και των δύο παρατάξεων.

*Να τροποποιήσει τους σκόπιμους πονηρούς  υπαινιγμούς και να αποκαταστήσει την ηθική και πολιτική προσωπικότητα του νυν τοπικού Αντιδημάρχου Αχελωου Γιάννη Τσιακαλου, με τον οποίο συμπορευομαστε και είμαστε συναγωνιστές από τη δεκαετία του 1990 με τη θετική ψήφο των συνδημοτών μας.....

*Με ευδόκιμη αυτοδιοικητική θητεία 20 ετών και πλέον.....Δεν είναι χθεσινος,ούτε περαστικός από τα τοπικά πράγματα ,ο Αντιδήμαρχος Αχελωου Γιάννης Τσιακαλος!

Αρκετά! Με την απόπειρα απαξίωσης των διαχρονικά Αιρετών στην Αργιθεα....

*Οι ακομψες ενέργειες και οι άκυρες δημαρχιακες πράξεις, θολώνουν την καλή εικόνα που όλοι μαζί πετύχαμε στο Νομό Καρδίτσας, τη Θεσσαλία...

-Η αναγνώριση των λαθών, τιμά τους αληθινά ηγέτες.....τους έχοντες συνείδηση του καθήκοντος, του θεσμικού τους ρόλου!

*Έχουμε όλοι αναφαιρετο Συνταγματικα κατοχυρωμένο να κάνουμε τις επιλογές μας ενόψει των προσεχων τοπικών εκλογών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς .... έγκριση ή αδειοδότηση, αλλά με απόλυτη ελευθερία και πατριωτικό φρόνημα!!!

-Μας εξέλεξαν οι Αργιθεατες για έργο και Προσφορά στην Πατρίδα...

-Δεν μας επέλεξαν για άσκηση εξουσίας με μονοκρατορικο ύφος και ισοπέδωση των ανθρώπινων σχέσεων ,της Αλληλεγγυης και Συλλογικότητας...

-Ας συγκρατήσουμε τον ...παρορμητισμο.....όχι βεβιασμένες, ατσαλες κινήσεις....

*Φίλοι όλοι..... Φιλτα'τη η Αλήθεια και η  Ορεινη Πατρίδα, η Αργιθεα μας!

Όποιος πληγώνει τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης,τους  συναγωνιστές μας.... πληγώνει τα ίδια τα χωριά Αχελωου! Την Πατρίδα μας.....

*Η πολιτική είναι ευγενής άμιλλα, μια έντιμη σκυταλοδρομία των προηγούμενων, στους νυν και προς τους επόμενους & ο Λαός, πάντα ελεύθερα αποφασίζει!

*Έκκληση, ύστατη, για Ψυχραιμία & Σύνεση, χάριν του γενικού συμφέροντος!

*Πατριωτική Ενότητα με Υπέρβαση διαφορών του παρελθόντος,η μόνη Εναλλακτική!

Δημήτρης Παπακώστας

Πρόεδρος ΔΣ Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλιας

Συνιδρυτής Ενιαίας ΑΡΓΙΘΕΑΣ.

Τελευταία τροποποίηση στις13 Απριλίου 2019, 15:34
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ