.
.
.
.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων Κύριο

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

..

Μετά τις σαρωτικές συγχωνεύσεις των σχολείων της περιοχής μας, λίγα χρόνια πριν, νέος κύκλος κατάργησης, νηπιαγωγείων αυτή τη φορά, επιχειρείται χωρίς απ' όσο γνωρίζουμε να είναι απαίτηση του Υ. ΠΑΙ. Θ.!

Η Διεύθυνση Π. Ε. Καρδίτσας προτείνει τη συνένωση των νηπιαγωγείων : 2ο με 15ο, 9ο με 14ο,13ο με 21ο και 12ο με 20ο.

Δεν είναι μόνο οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, η απώλεια των οποίων δεν πρόκειται να αναπληρωθεί ποτέ! Οι τραγικές κτιριακές υποδομές πολλών νηπιαγωγείων (ισόγεια καταστήματα χωρίς αύλειο χώρο, εξωτερικές τουαλέτες, αίθουσες που αποτελούν αποδυτήρια γυμναστηρίου κλπ) τις οποίες έχουμε επισημάνει πολλάκις σε συνδυασμό με την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα (ως απότοκο των συνενώσεων) είναι βέβαιο πως θα λειτουργήσει σε βάρος της παρεχόμενη εκπαίδευσης. Κατά συνέπεια και σε βάρος των μικρών μαθητών.

Από τα νηπιαγωγεία που προτείνονται για συνένωση μόνο το 2ο και 15ο αποτελούν σύγχρονη σχολική μονάδα, αφού άλλωστε κατασκευάστηκε λίγα χρόνια πριν, χωρίς και από εκεί να λείπουν τα προβλήματα. Σε αίθουσα 25-30τμ αλήθεια πόσα νήπια να χωρέσουν όταν θα πρέπει να υπάρχουν τραπέζια, καρεκλάκια, υλικά, κατασκευές και πόσα άλλα;

Διεκδικούμε:

● Καμία συγχώνευση-συνένωση-κατάργηση νηπιαγωγείων να μη γίνει.

● Καμία χαμένη οργανική θέση.

● Να ανακληθεί η πρόταση για συγχωνεύσεις από τη Δ/νση Π. Ε. Καρδίτσας.

Για το Δ.Σ.

.

επιστροφή στην κορυφή

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ