Ξεκίνησε η 17η Διεθνής Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Εκδηλώσεις
- Εκτύπωση
Καταπληκτική ήταν η έναρξη της 17ης Διεθνής Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών, σε μία κατάμεστη αίθουσα και με όρθιους ακροατές, καθώς και με την παρουσία των Αρχών του τόπου, όπου έγινε η πρώτη παρουσίαση για φέτος του κορυφαίου συνθέτη της Αναγεννησιακής Μουσικής και ιδρυτή της Σχολής της Ρώμης, Giovanni Pierluigi da Palestrina (1525-1594).
Σήμερα Παρασκευή 9 Μαΐου στις 8:00 το βράδυ η 17η Διεθνής Συνάντηση Μουσικών Χορωδιών του 43ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον με εξαιρετικά μουσικά σύνολα των σχολικών μονάδων.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει εξαιρετικές χορωδίες από την Άμφισσα, τη Δεσκάτη Γρεβενών, τα Οινόφυτα, το Ηράκλειο Κρήτης και την Καλαμάτα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ης ΗΜΕΡΑΣ- 17η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
1. Η Σχολική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας <<Οι Φωνές των Παιδιών>> υπό την διεύθυνση της Μαρίας Κωνσταγιαννακοπούλου.
2. Η Σχολική Χορωδία του Γυμνασίου Δεσκάτης Γρεβενών υπό την διεύθυνση του Ιωάννη Γρηγορίου.
3. Η Σχολική Χορωδία του Γυμνασίου Οινοφύτων υπό την διεύθυνση του Παναγιώτη Παπαδημητρίου.
4. Οι Σχολικές Χορωδίες του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας, 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας & του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας διευθύνουν οι Μαρία Παραρά, Αντωνία Δρογκάρη, Ελένη Λούρα.
5. Η Σχολική Χορωδία της Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Κρήτης υπό την διεύθυνση του Νίκου Κοκολάκη.
Κοινό έργο : Χορωδιακό έργο ʺDa cosi dotta manʺ του G. Pierluigi da Palestrina
Με πληροφορίες από Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας





















