.
.
..

Οι μαθητές του ΓΕΛ Σοφάδων ενημερώνονται για το διαδίκτυο

Οι μαθητές του ΓΕΛ Σοφάδων ενημερώνονται για το διαδίκτυο

. sveronis panagiotis

Συμβάλλει το διαδίκτυο στην εκπαίδευση και την μάθηση των νέων; Παρέχει την δυνατότητα ανάπτυξης των δεξιοτήτων και των ταλέντων τους;

Καθιστά ευκολότερη την καθημερινότητά τους; Βοηθάει στην ψυχαγωγία τους; Η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις είναι ‘’ΝΑΙ’’ μεν αλλά….

Λαμβάνοντας υπόψη, ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα υπέρογκο φάσμα παροχής πληροφοριών, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι από την μία παρέχει απίστευτα οφέλη, αλλά από την άλλη εγκυμονεί και αμέτρητους κινδύνους για τους νέους.

Γι αυτούς τους κινδύνους ενημερώθηκαν οι μαθητές του ΓΕΛ Σοφάδων την Τρίτη 16/4 στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης από την Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Βασίλη Θεοχάρη.

Ο Πρόεδρος της (ΙΡΑ) κ. Γιώργος Ζαρχανής και ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Γούσιας έδωσαν στους μαθητές ‘συμβουλές ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο’ και με την εμπειρία τους, μέσα από παραδείγματα κατέστησαν σαφές πως μια αφελή και αθώα ενέργειά μας, μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μέσω του διαδικτύου.

Είναι απαραίτητο να γίνει αντιληπτό πως όπως κάθε τεχνολογικό μέσο, έτσι και το διαδίκτυο μπορεί είτε να απογειώσει είτε να καταρρακώσει τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους νέους.

Η κατάληξη είναι στο χέρι μας!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΛ ΣΟΦΑΔΩΝ

.

 

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ