Συμμετοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στο πρόγραμμα των Πρότυπων Σχολικών Κήπων Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Εκδηλώσεις
- Εκτύπωση
Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα συμμετέχει στο πρόγραμμα των Πρότυπων Σχολικών Κήπων με την συμμετοχή του μοναδικού σχολείου του Δήμου μας, στο Κρυονέρι.
Πρόκειται για συλλογική δράση που υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Ιταμος», την στήριξη των Δήμων και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ.α.
Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές βιωματικά να προσεγγίσουν τη διαδικασία παραγωγής καθημερινών τροφίμων, να έλθουν σε επαφή με το χώμα, τα εργαλεία, να φυτέψουν μόνοι τους τα λαχανικά που θα γνωρίσουν σε όλη την διάρκεια της ανάπτυξης φρέσκων λαχανικών και να μάθουν για τις συνθήκες καλλιέργειας λαχανικών και φρούτων.
Τα πέντε παιδάκια του Δημοτικού Σχολείου ανταποκρίθηκαν με χαρά και φύτεψαν τα πρώτα χειμερινά φυτά τα οποία συχνά θα περιποιούνται τα ίδια τα παιδιά. Ετσι θα αποκτήσουν σιγά σιγά επαφή με τη γη και θα έχουν σε λίγο καιρό την ικανοποίηση ότι παρήγαγαν τα δικά τους λαχανικά.
Στην εκδήλωση παρόντες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος, οι αντιδήμαρχοι Βάσω Ξηροφώτου και Βαγγέλης Κρομμύδας, ο πρόεδρος και δάσκαλος του σχολείου Β.Παπουτσής, στελέχη της ΑΜΚΕ Ιταμος.
ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ





















