.
.
..

Καρδιτσιώτης ο αστυνομικός που συνελήφθη για συμμετοχή στο κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο χρυσού Κύριο

Καρδιτσιώτης ο αστυνομικός που συνελήφθη για συμμετοχή στο κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο χρυσού

. sveronis panagiotis

Από την Καρδίτσα κατάγεται ο 28χρονος αστυνομικός σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας zougla.gr που συνελήφθη στη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με τις συλλήψεις 63 ατόμων που δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο χρυσού.

Όπως αναφέρει το zougla.gr "το ρόλο του «πληροφοριοδότη» του κυκλώματος λαθρεμπορίου χρυσού έπαιζε, σύμφωνα με τις αρχές, ένας αστυνομικός. Ο 28χρονος που υπηρετούσε στην Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων φέρεται να είχε απευθείας τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον γνωστό ενεχυροδανειστή. Ο «κοριός» της αστυνομίας έχει καταγράψει συνομιλίες, σύμφωνα με τις οποίες, «τον ενημέρωνε για τυχόν έρευνες της αστυνομίας που αφορούν τον ίδιο». Άλλωστε ο γνωστός ενεχυροδανειστής είχε συλληφθεί άλλες δυο φορές στο παρελθόν.

Το «βαθύ λαρύγγι» μιλώντας με τον φερόμενο «εγκέφαλο» της πρώτης σπείρας τον ενημέρωσε, μεταγενέστερα, ότι στα τέλη Οκτωβρίου οι διωκτικές αρχές ήταν έτοιμες να του περάσουν χειροπέδες «αλλά η επιχείρηση ματαιώθηκε για επιχειρησιακούς λόγους». Ωστόσο, μέσω των γνωριμιών του, θα έκανε ότι μπορούσε για να μάθει λεπτομέρειες. Ο αστυνομικός, με καταγωγή από την Καρδίτσα, παρουσιάστηκε μόνος του στις αρχές, όταν ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τους συναδέλφους του για την επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος, και τελικά συνελήφθη. Έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ήδη και εις βάρος του διατάχτηκε ΕΔΕ.

Ως προς τον ρόλο του εν ενεργεία αστυνομικού που είχε στρατολογήσει το κύκλωμα στο διαβιβαστικό αναφέρεται το εξής: «Ο εν λόγω τυγχάνει εν ενεργεία αστυνομικός στην υπηρεσία Προστασίας Επισήμων και είχε απευθείας τηλεφωνικές επικοινωνίες με το γνωστό ενεχυροδανειστή από την απομαγνητοφώνηση των οποίων προκύπτει ότι τον εξυπηρετεί ιδιωτικά με τη χρήση της αστυνομικής του ιδιότητας ενώ περαιτέρω τον ενημέρωνε για τυχόν έρευνες της Αστυνομίας που αφορούν στον ίδιο.

Ως προς το δεύτερο στις 25 Οκτωβρίου είχε προγραμματιστεί από την υπηρεσία μας επιχείρηση για την εξάρθρωση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης η οποία όπως αναβλήθηκε για επιχειρησιακούς λόγους. Από τις συνομιλίες προέκυψε ενημέρωση του ενεχυροδανειστή από τον αστυνομικό για αυτά σε χρόνο μεταγενέστερο από αυτόν της προγραμματισμένης επιχείρησης ότι θα μάθαινε περαιτέρω λεπτομέρειες και θα τον ενημέρωνε επ' ακριβώς εκ νέου»".

.

 

Τελευταία τροποποίηση στις30 Νοεμβρίου 2018, 08:38
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ