.
.

Την ενοχή 13 κατηγορουμένων πρότεινε ο Εισαγγελέας για την αποπλάνηση ανήλικου κοριτσιού σε χωριό της Καρδίτσας Κύριο

Την ενοχή 13 κατηγορουμένων πρότεινε ο Εισαγγελέας για την αποπλάνηση ανήλικου κοριτσιού σε χωριό της Καρδίτσας

sveronis panagiotis

Στην τελική ευθεία μπήκε η εκδίκαση της υπόθεσης για το δράμα που έζησε ένα μικρό κορίτσι σε χωριά της Καρδίτσας.

 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας μετά από πολλές και πολύωρες συνεδριάσεις έφτασε χθες στο σημείο όπου ο εισαγγελέας της έδρας αγόρευσε και πρότεινε την ενοχή 13 ατόμων όσον αφορά στην κύρια πράξη που είναι η αποπλάνηση ανήλικου κοριτσιού, ενώ για τους άλλους 6 εκ των κατηγορουμένων πρότεινε την αθώωσή τους.

Η κοπέλα, που βίωσε αυτό τον εφιάλτη, τώρα είναι 23 ετών, όμως οι πράξεις σε βάρος της άρχισαν, πριν καν συμπληρώσει τα δέκα της χρόνια. Τα γεγονότα φέρεται ότι συνέβησαν στον νομό Καρδίτσας και αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2009 από τις καταθέσεις του κοριτσιού, όταν εμφανίστηκε στην αστυνομία. Σε γενικές γραμμές προέκυψε ότι η μικρή εξαναγκάστηκε να εκδίδεται και σε γειτονικά χωριά, της περιοχής που κατοικούσε, έναντι αμοιβής, που κρατούσαν κυρίως κάποιοι εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι την προωθούσαν και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, της έδιναν τσιγάρο κάνναβης, για να καπνίσει. Η μικρή απειλείτο ότι θα μάθει ο πατέρας της και θα μπουν βίντεο και φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ώστε να υποκύπτει στις εντολές των μαστροπών. Ήδη έχει καταθέσει η νεαρή που μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν μπορεί να θυμηθεί με ακρίβεια όλες τις περιπτώσεις που συνευρέθηκε ερωτικά με τους κατηγορούμενους, ωστόσο αναγνώρισε κάποιους εξ αυτών.

Από το πρώτο δικαστήριο που επίσης είχε γίνει στη Λάρισα (ΜΟΔ) προέκυψαν βαριές ποινές κάθειρξης και φυλάκισης που ξεκινούσαν από 38 χρόνια η μεγαλύτερη και έφταναν τους 37 μήνες, η μικρότερη.

Τα αδικήματα για τα οποία είχαν κριθεί ένοχοι ήταν αποπλάνηση παιδιού, μαστροπεία, ασέλγεια, σωματεμπορία, χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση. Σε αρκετούς εκ των καταδικασθέντων επιβλήθηκαν και χρηματικές ποινές, με μεγαλύτερη τις 60.000 ευρώ. Για τρεις εξ αυτών, η έφεση που έκαναν δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και οδηγήθηκαν στις φυλακές, ενώ για άλλους το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα αλλά με την καταβολή χρηματικής εγγύησης και σε μερικούς ακόμα και χωρίς όρους. Το δικαστήριο συνεχίζεται.

Κώστας Γκιάστας

Πηγή: eleftheria.gr

.

 

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ