Δημοτική Επιτροπή Αργιθέας: Δύο ανακλήσεις και λήψη νέων αποφάσεων και μία επικαιροποίηση παράτασης Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
Τακτοποιητική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την σημερινή (12/9) συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Αργιθέας, καθώς και τα τρία θέματα ημερήσιας διάταξης την είχαν απασχολήσει και παλαιότερα και επανήλθαν για διορθωτικές κινήσεις.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net το πρώτο θέμα αφορούσε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΠΑΝ για την εκπόνηση μελετών, απόφαση που είχε ήδη ληφθεί στο παρελθόν αλλά χωρίς να έχουν προηγηθεί ορισμένα επιβαλλόμενα βήματα όπως η υποβολή πρωτογενούς αιτήματος.
Έτσι στην ουσία αποσύρθηκε, ανακλήθηκε και ελήφθη σήμερα νέα με την μειοψηφία να δηλώνει όπως και τη πρώτη φορά ότι παρίσταται και ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί όταν συνταχθούν και έρθουν οι μελέτες στην Δημοτική Επιτροπή. Επίσης η κ. Κορλού άφησε μομφή στο προεδρείο της Δημοτικής Επιτροπής, γιατί το θέμα δεν ήρθε ως ανάκληση παλαιάς και λήψη νέας απόφασης, αλλά μόνο για λήψη απόφασης.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι μελέτες που θα συνταχθούν από τη ΔΕΠΑΝ είναι:
-ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ.Κ. ΑΡΓΙΘΕΑΣ - ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΚΑΡΥΑΣ - ΘΕΡΙΝΟΥ
-ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ.Κ.ΑΝΘΗΡΟΥ - ΠΕΤΡΩΤΟΥ - ΚΑΛΗΣ ΚΩΜΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ
-ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ.Κ.ΒΛΑΣΙΟΥ - ΦΟΥΝΤΩΤΟΥ - ΔΡΟΣΑΤΟΥ - ΛΕΟΝΤΙΤΟΥ
-ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ.Κ.ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑΝΩΝ - ΣΤΕΦΑΝΙΑΔΑ - ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ - ΠΕΤΡΙΛΟΥ
-ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ.Ε.ΑΧΕΛΩΟΥ
Το δεύτερο θέμα είχε να κάνει με την παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου με τίτλο "Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική και κτηνοτροφική εκμετάλλευση του Δ. Αργιθέας (Τ.Κ. Ανθηρού, Τ.Κ. Κουμπουριανών, Τ.Κ. Βραγκιανών)".
Εδώ συνέβη το εξής: Στην προηγούμενη Δημοτική Επιτροπή είχε έρθει το θέμα προς συζήτηση για χορήγηση τρίτης παράτασης στο έργο, διάρκειας ενός μήνα, έως τις 6 Σεπτεμβρίου. Χρονική παράταση που σήμερα έχει παρέλθει.
Επειδή όμως έλειπε ένα εγκριτικό έγγραφο από την Περιφέρεια είχε τονισθεί πως πιθανόν να χρειασθεί επικαιροποίηση της απόφασης για παράταση για λόγους τυπικούς αλλά και ουσιαστικούς. Αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση με την κκ. Κορλού όπως και την πρώτη φορά να καταψηφίζει θεωρώντας ανυπόστατη την αιτιολόγηση του αιτήματος (καύσωνας).
Το τρίτο και τελευταίο θέμα αφορούσε ακύρωση αποφάσεων της Δημοτικής Επιτροπής και λήψη νέας για Έγκριση υποβολής πρότασης στην πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τίτλο: «Εξοπλισμοί πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο» στο πλαίσιο του Προγράμματος Θεσσαλία.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής στην αρχική μελέτη είχε συμπεριληφθεί και ποσό από τα τακτικά έσοδα του Δήμου ανεβάζοντας τον προϋπολογισμό στις 299.000 ευρώ, κάτι που δεν γίνεται δεκτό από το Πρόγραμμα. Οπότε η νέα μελέτη περιλαμβάνει το ποσό της χρηματοδότησης του προγράμματος και μόνο(250.000).
Επίσης, διευκρίνισε ότι η προθεσμία για την υποβολή της πρότασης ήταν έως 10 Σεπτεμβρίου αλλά εγκρίθηκε αίτημα του Δήμου που απέκτησε δικαίωμα να την υποβάλει μέχρι τέλος του μήνα.
Π.Κ.




















